Кой сега е №1 за "Дондуков"2? Премиерът Бойко Борисов е!

Под 50% от българите ще гласуват на предстоящите избори
Обновена: 29 юли 2016 17:01 | 29 юли 2016 17:00,
120
Кой сега е №1 за "Дондуков"2? Премиерът Бойко Борисов е!
Снимка: Архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов води класацията с 35,1%, ако се яви на президентските избори наесен, сочи национално представително проучване на "Сова Харис", проведено сред 1000 души в периода 21-25 юли 2016 г.

След него се нарежда столичният кмет Йорданка Фандъкова, която би получила одобрението на 30,3 на сто от гласовете на тези, които биха отишли до урните на 6 ноември.

Трети по одобрение сред гласоподавателите е омбудсманът Мая Манолова – 20,7% биха пуснали бюлетина за нея, за да наследи Росен Плевнелиев на "Дондуков" 2.

Веднага след почетната стълбичка се нарежда вицепремиерът Томислав Дончев с твърда подкрепа от точно 20%.

Пети в класацията на "Сова Харис" е лидерката на БСП Корнелия Нинова с 18,3 на сто одобрение от интервюираните.

На шесто място влиза шоуменът Слави Трифонов, макар с орязан референдум, но с мерак за политиката, той привлича към персоната си 16,4% от изявилите желание да гласуват.

Следват Ивайло Калфин, бургаският кмет Димитър Николов, Цецка Цачева, чиито проценти се въртят около 15-те.

Прави впечатление обаче, че някои от спряганите за кандидат-президенти като Мая Манолова, Цецка Цачева, Корнелия Нинова или Йорданка Фандъкова имат по над 60% неодобрение от гражданите, коментира социологът Васил Тончев.

По думите му близо 3 месеца преди вота ситуацията е повече от странна.

"Водещите политически партии още не са обявили своите кандидати, което вероятно обуславя дефицита на социологически данни в публичното пространство. Оказа се, че избирателите нямат намерение масово да се втурнат към урните наесен. По-малко от половината са абсолютно сигурни, че ще гласуват. Като се има предвид и че в избирателните списъци фигурират доста имена на хора, които не пребивават в страната, се очертава развръзката на изборите да се получи на балотаж", прогнозира той.

Тончев допълва, че на обществото е даден отговора на въпроса какво би станало, ако лидерите на основните партии се явят като кандидат-президенти.

"Виждаме, че интригата вероятно ще се сведе до двубой между Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Превъзходството на лидера на управляващата партия е очевидно, но все пак не би било достатъчно, за да приключи изборите още на първи тур. Това пък предполага усложняване на ситуацията и ново прегрупиране на силите за евентуалния втори тур на надпреварата", допълва социологът.

Според него утвърдени формации като ДПС, РБ и АБВ могат да окажат съществено влияние на резултатите от изборите, но не като издигнат свой кандидат, а като подкрепят номинациите на някоя от водещите партии.

Васил Тончев прогнозира, че под 50% от българите ще гласуват на предстоящите президентски избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
коци преди 7 години
Много ПРОСТО-предварително ни съобщават какво ще стане-иначе какви избори какви пет лева-ЦИРК ! Социологически изследвания-ДРЕНКИ !
79
0
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Бъдете сигурни,че ако бъде измислена формула как от Дондуков 2 да бъде управляван Дондуков 1,то 100% кандидатът на ГЕРБ ще е Борисов!Иначе Президентството не е достатъчно атрактивно за Банкянския титан на мисълта и баща на българската демокрация....
78
6
 
6
 
! Отговори
До Слави преди 7 години
Слави е един от тези които съсипаха страната. В смисъл, че е техен скъпо платен шут и марионетка.Използва предаването си и ефира на бтв като трибуна на.политическите си цели (като Сидеров).Позволяват му, значи се ползва с протекциите им. Даже свръхпротекции! А. и с чалгата и вулгарния си долнопробен парвенюшки "хумор " и език в шоуто си примитивизира,принизи вкуса на не едно поколение. Обгради се с клакьори. Освен това е бил финансиран от мафията и олигарсите и близък до техните кръгове и до ден днешен. Бойко има много недостатъци, но пред Слави е далеч по -приемлив като лидер. Трифон
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боката ще ни затрие.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Въх 'начиНе е така. Точно, защото нямам твърда позиция - т.е. никой не ме е достатъчно убедил, защото всички са мекерета, от един дол дренки, недоучки, без природна култура и домашно възпитание, едри и дребни мошевници, соц продавачки от сергии за плод-зеленчук и бельо, зли и завистливи хора, елементарни лъжци и тъповати фукльовци... затова няма да гласувам. Не искам да участвам в убийството на България. И в собственото си. С него яростно се е заел Мocкoв - Менгеле. С помощта на Бойко.
75
3
 
9
 
! Отговори
Слави преди 7 години
На милионите ми фенове привет.
74
6
 
10
 
! Отговори
Слави преди 7 години
`За мен е чест`-най продаваната книга.Истината ,която търсите за мен е описана в книгата.Концертите ми най посещавани,и най-гледани!Най-добър съм в шоубизнеса.Най големия съм.защото го мога.Който не може-завижда,мрънка,пише лъжи.Злобата убива самия злобар.Поздрави на писачите-*** от ПИК.Поздрави и на политиците.
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независимо проучване :)
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Въх 'начиТе затова партиите не си казват кандидатите до последно. Ако ги знаехме ОК. Целта е да стане като торбата със змиите. И сред тях няма да има неотровни.
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нашата малка губерния не ние нужен президент!
70
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави е жалък селянин, но б-я е жалка селска територия, може и да спечели нещо.
69
17
 
3
 
! Отговори
todo преди 7 години
Що сме толкова прости ,та се радваме като има по прос от нас и хулиме Бойко ,а тои е прос,но много мъдар политик,който добре си играе ролята и щом го гаресват и децата/а те са бъдещето/на никой не му дреме за вашето изтъкано мнение
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави ще го бие ,Бойко няма никакви шансове срещу Слави освен ако не фалшифицира изборите отново ,но със кандидат Слави трифонов за президент тази фалшификация ще му изяде главата и ще разпали война.Уважаеми хрантутници ,Слави ще ва смачка
67
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оле сеа тиквата и президент ли ше го правят
66
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
досега не е изкарал пълен мандат на никой пост, логично е да избяга и сега, закопа България с огромни дългове, време е плъховете да бягат.
65
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За единия ще гласуват простите, за Дългия- още по- простите. Баси борбата, дет ще пада:))
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стане ли Бойко президент, с ГЕРБ е свършено! Бас?
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
78 Напълно ни взеха за овце..Йорданка Фахдъкова 30% за президент Муахахахааххахахахахаххаахах...Не, тъжно е впрочем((((
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов води класацията с 35,1%, След него се нарежда Йорданка Фандъкова, която би получила одобрението на 30,3 на сто ... Томислав Дончев с твърда подкрепа от точно 20%.Алооо... населението, абе вие *** И ли сте или М А З О Х И С Т И?!?Хората са го казали - *** народ, слаба държава, ама това надминава всякакви граници.(освен ако проучването не е фалшиво).Това ми прилича на проучване сред овцете, за проверка рейтинга на касапите и вълците.Браво бе, овце, изберете пак тази пасмина.
61
4
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Българите са ....много УМНИ....