Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...

Съжали, че не повярвал на министър Николай Ненчев за генерала
Обновена: 2 авг 2016 12:52 | 2 авг 2016 12:48,
215
Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не скри разочарованието си от подадената оставка на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев, който е най-спряганата фигура за кандидат за президент на левицата.

Още по темата

"Министър Ненчев ме предупреди, че Радев е по-скоро политическа фигура, но аз не го послушах за съжаление. Мога да му пожелая приятен път на генерал Радев, приятна игра, изглежда, че ме е излъгал, но мен който ме е излъгал веднъж, не ме лъже втори път", заяви Борисов.

Той зададе риторичен въпрос как е възможно партия със 125-годишна история да се крие зад генерали и каза, че ако издигнат и генерал Попов (бел. р.началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов) за президент, ще разцепят армията.

"Щях да уважа мъжка генералска постъпка, ако си беше подал оставката, когато са направили този завод тук частен", каза още Борисов и съобщи, че завод "Авионамс" е вече отново на 100% държавен.

Заводът е един от водещите заводи в Европа, предлагащи пълен набор от услуги по капитален ремонт и модернизация на хеликоптери Ми-8 и Ми-17 с военно и гражданско предназначение, хеликоптери Ми-24, както и на редица самолети от типовете Миг, Су и учебните Л39. В допълнение заводът извършва периодични инспекции и техническо обслужване на изброената летателна техника.

Военният министър Николай Ненчев придружи премиерът в обиколката на базата в Граф Игнатиево и съобщи, че през ноември пристигат два двигателя за МИГ 29 от Полша, а до края на годината ще има още 10 двигателя, които се равняват на пет напълно функциониращи МИГ 29.

Във връзка с това дали ще се охранява небето с други държави, Ненчев отговори така: "Съюзниците ни от НАТО подкрепят тази идея. Това ще бъдат съвместни патрули на въздушното пространство. Ако това се случи, другите държави ще патрулират с техни самолети".

По думите му съставите на чуждите държави могат да бъдат настанени близо до български бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро, а и много отдавна, не е имало толкова добра кандидатура, ако го издигнат. Искам да видя на дебат Борисов и ген. Радев с униформи. Замина ти харизмата бате. А и визията ти, е на един т*фл*к.
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
страх го е и не го крие сега кой ще изправи герб срещу генерала ....
43
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само дето Борисов не е по мъжките постъпки - *** и нагаждач от класа, днес казва едно утре друго, само позата му е мутренска иначе е пълна п.ка и не носи отговорност за нищо - само реже ленти и се дуе. 16 млрд, кой ги взе, папуняци
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мисля, че поведението на Радев е укоримо, поне от гледна точка на правото му да се кандидатирва, но в политиката по внушителна ми се вижда фигурата на бившия шеф на СОБТ, други длъжности и накрая шеф на Гранична полиция ген. Красимир Петров. На ръст и физиономия е същи Де Гол!
41
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С голям кеф,е гласувам за генерал Радев, защото вече повръщам от псевдогенерали.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
борисов очевидно е дочакал мъжка постъпка от г Радев и за това така го боли
39
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи от МВР в политиката може, цялата партия Греб е такава заедно с доносниците и Рабфак, а от армията не може! Тея хора очи нямат! Цецун Цецун и деполитизирано МВР! Ами то се бе превърнало в рекламна агенция на Греб! 15 % работа и 85 % реклама, снимки, репортажи и перчене.
38
1
 
23
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Дай пример и направи мъжка постъпка, направи си харакири за дамоубилите се от отчаяние заради теб хора
37
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от Боко ген. Радев е действащ пилот и все още лети на Миг29, прави фигури от висшия пилотаж и то добре. А я накарайте Боко да покрие физкултурния норматив за пожарникар или да приведе пожарната кола в готовност. Ще се сецне още на разгъването на маркуча.
36
0
 
31
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Боко след като напуснал БКП и МВР не бил отишъл в нито една партия.Прескачаш 2-3 петитлетки и отиваш направо в софийското кметство. Ти кажи, къде отиде след пожарната преди 20 и повече години. Само 3 буквички са.
35
1
 
35
 
! Отговори
Нено Сенегалеца преди 7 години
Приятели дайте утре да не обръщаме внимание какво пише за Борисов и да не пускаме нито един коментар. Да го видим дали няма да превърти напълно най - после!
34
20
 
6
 
! Отговори
BG преди 7 години
Борисов очаквал мъжка постъпка от фуражка ?!?! Че те военните са всичко друго ама не и мъже, хеля пък от как напълниха армията с госпожи и госпожици, до една съпруги, любовници и дъщерички на офицерите :))))Нашите военни разбират от всичко друго ама не и от оръжия :))) За чест и морал да не говорим - по цял ден в кръчмите и кафенетата и чалга до дупкаТа премиера чакал "мъжка постъпка" - ами, блаженни са чакащите :)))
33
0
 
9
 
! Отговори
А, ама аз ли карам? преди 7 години
До Анонимен 17 Те и поляците нямат, а ремонтират. И за твое сведение има макар и малко остали специалисти, които можеха да ги ремонтират, но ..... сети се сам.
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 31А не в ГЕРБ не е ходил генерал Радев като говориш за продажна комунистическа партия взимай предвид пребоядисаните гербери. Няма по долни хора който се пребоядисват за да вземат още малко от кокалчето и те ще ми говорят за принципи
31
1
 
33
 
! Отговори
Сексолог преди 7 години
Борисов чакал мъжка постъпка от Радев. Изказването има малко сексуален привкус и се чувства някакво желание на премиера...
30
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** просто усеща колко силна конкуренция му е Радев и взе да реве като бизон още от сега. Изстина ти постчето държавен глава, тиквоний, изстина и туй то....
29
4
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Че то и Румен Гечев преди сума ти години беше пратен в САЩ на държавна издръжка да става човек ,да не би да е натовец.Изобщо не е драма български генерал да е с червена ориентация,за това ги и правеха генерали
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали някой е смятал, че републиканците в САЩ се крият зад Айзенхауер когато го номинират за президент?Или това може да го мисли само генерал Борисов, които не коментира други партии
27
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Някой сиИ в какво се изразява к-ия номера на Радев??? Трябваше да пита мутрата ли?Ти би ли го направил, ако си генерал от кариерата? Би ли паднал толкова ниско?Хайде малко по-сериозно!
26
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Да ти припомня, Буко не отиде в нито една партия. Софийското кметство го спечели, като независим и на следващата година си направи собствена партия! А генералчето Радев се набута в най-продажната комунистическа партия, като дори не посмя да си признае открито, че това е причината! Ба си генерала-по-зле и от Буко!