БСП се тресе предизборно: Мая, Ламбо, помия...

Данаилов обвини Манолова, че цепи партията. Тя: Партийни интриги!
Обновена: 5 авг 2016 14:46 | 5 авг 2016 12:07,
142
БСП се тресе предизборно: Мая, Ламбо, помия...
Снимка: Колаж: Dnes.bg

БСП се разтресе от предизборен скандал, в главните роли на който са актьорът-любимец Стефан Данаилов и набиращата все повече популярност Мая Манолова.

Двамата влязоха в задочна схватка, разменяйки си неприятни реплики през медиите.

Всичко излезе на бял свят от интервю с Ламбо за "Епицентър", изпратено до медиите от пресцентъра на БСП. В него емблемата на партията разкрива, че Мая Манолова иска да бъде червеният кандидат за президент и това може да разцепи партията. Групичка около Бриго Аспарухов и Юрий Асланов пък я подкрепяла и атакувала "безпочвено" Корнелия Нинова.

Още по темата

"Ще ме извинява Юрий Асланов, но той е човекът, внушил на Мая, че тя може да стане президент, защото има всенародната любов. То, любов, любов, ама човек трябва да има и някакви по-различни качества, за да си мечтае да става президент! Не знам на каква основа е това самочувствие, което има Мая", казва Ламбо.

От думите му става ясно, че и Изпълнителното бюро, и Националният съвет на БСП са разделени по въпроса за номинациите. Стефан Данаилов отправя упреци и към Сергей Станишев, че подкрепя Манолова и вероятно иска да се върне начело на партията.

"Моето подозрение е, че може би той мечтае да се върне на същия пост. Няма да стане! Партията има вече друго отношение към него. Съжалявам, приятел, но не мога да не го кажа – времето ти мина! Какво друго може да бъде желанието ти да подкрепяш Мая?", обръща се Ламбо задочно и към Станишев, с когото доскоро бяха неразделен екип.

Актьорът признава, че най го заболяло от SMS на Манолова, който той нарича "гнусен". В него тя пишела: "Престани да ме заливаш с помия!"

"Много ме заболя! Защото, ако аз си отворя устата за нея, може да стане страшно! Но аз не съм такъв човек, аз съм кавалер. Но искам да кажа ясно – Мая Манолова няма качества за такъв висок пост в държавата! Знам какво е да си повярваш, да полетиш, но съм видял много такива летящи образи, които са падали много тежко", казва още Ламбо.

Днес Мая Манолова му отговори през профила си в социалната мрежа Facebook. Там тя помести снимка от телефона си с пълния текст на съобщението си до Ламбо.

"Това е пълният текст на SMS-а, който изпратих на г-н Данаилов след като разбрах от медиите, че Изпълнителното бюро три часа е обсъждало как да ме спре да не се кандидатирам като паралелен кандидат на обединената левица", обяснява тя и помества текста: "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството".

"Не смятам, че този SMS е "гнусен", по-скоро такова е внушението, че искам да цепя БСП", пише още Манолова и допълва: "Впрочем, освен посочените Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов, oще 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице и затова са ме номинирали. Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации! Но очевидно, ръководството мисли друго!".

Мая Манолова завършва с това, че няма да позволи името й да се замесва в партийни интриги.

"Доказала съм, че да работя за хората е моя мисия, мисия която ще продължа да изпълнявам с още по-голям хъс и енергия. Както казах вече, аз няма да предам това доверие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧЕСТЧееест,ГЕРБерите го удариха на ,,чест",точно вие ли,ще говорите за чест !?! Не се излагайте !
58
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не закачайте генерал Радев! Човек на думата е той! За разлика от недоразумението с присадената коса, който вчера искаше да обявява тендер за ескадрила изтребители, даже паднаха много приказки какви да бъдат, а днес твърди, че сме имали повече самолети, отколкото се нуждаем
57
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът на левицата е ясен-генерал Радев,всякакви опити за дезинформация,от калакьорите на ***,са буря в чаша вода !
56
12
 
5
 
! Отговори
Картър преди 7 години
Новият пРезидент ще е Боко Тиквата и всички приказки са излишни. Отдавна стигнахме дъното, изкъртихме го и сега копаем ГАЛЕРИИ под него. Уважаеми сътериторианци, възхищавам ви се как живеете в мир със самите себе си!
55
1
 
6
 
! Отговори
тичат подир трамвая преди 7 години
подковават костинбродски електората, да не се обърка да гласува за друг. а леля Марчи чистачката на панаира да си отваря очите и да не забравя повече чувалчета под масичката.
54
6
 
8
 
! Отговори
До 51 преди 7 години
Какъв преврат, какви 5 лева? Какво обещание и към кого? Още миналата година Радев каза, че ако това с пазенето на въздушното ни пространство от други стане факт ще напусне армията. Той спази ОБЕЩАНИЕТО си. Защо не се поинтересувате кой, какъв е този човек и след това да се упражнявате? Аман от чули-недочули, знаещи-незнаещи. Въобще до вчера не знаехте кой е този човек, защото не сте се интересували и когато е давал интервюта сте превключвали канала, днес много компетентни.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе имаше едно анимационно филмче "Пчеличката Мая"... Оставете я да си бръмчи. А от "Специалист по всичко" само сеир става
52
4
 
15
 
! Отговори
чегевара преди 7 години
бсп отдавна е пълен фалш. група милионери като станишев гергов р.овч нинова се ръфат за останките от партията на измамените трудещи се хора. плюя на тях
51
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал Радев,бе излъган от,,генерал"Борисов,след,като им бе дал достатъчно време да изпълнят обещанията си,истинският Генерал,просто казва :,,баста",а не като фалшивия,всеки ден да се върти,като фурнаджийска лопата !
50
4
 
9
 
! Отговори
Край преди 7 години
Мая Манолова е най-яркото потвърждение че БСП и Герб па и другите "партии" са в съглашателство да яздят българите. Тази госпожа си партнираше с бареков /не заслужава главна буква/ в Костинброд гейт. После с гласовете на Герб стана омбудсман. Партиите ни лъжат че ни управляват те ни крадат. Опозицията по-малко отколкото им се иска но също е в джаза.
49
8
 
17
 
! Отговори
ЧЕСТ преди 7 години
ВСЕКИ ГЕНЕРАЛ ТРЯБВА ДА БРАНИ НАРОДА СИ И ВЛАСТТА - НЕЗАВИСИМО КОЙ Е НА ВЛАСТ!!! УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, КАК БИХТЕ ПОСТЪПИЛИ, АКО ОПРЕДЕЛЕНИ СИЛИ ПОИСКАТ ДА ОГЛАВИТЕ ПРЕВРАТ В ДЪРЖАВАТА??? КАТО ГЛЕДАМ КАК С ЛЕКОТА СИ ПОДАДОХТЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ОСТАВКАТА - НЕ СПАЗВАЙКИ ЕДНО ДАДЕНО ОБЕЩАНИЕ!!!.....ОТ КОГА, ЗАД ГЪРБА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ПОДГОТВЯТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ??? НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ"ГЕНЕРАЛЕ" - НИКОЙ!!!
48
9
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Явно въобще не познавате биографията на генерала, нито пък сте се заинтересували. Видно е, че не сте следили и публичните му изяви.
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Георги Марков,сакън,това полуграмотно адвокатче,съсипващо всичко до което се докосне,афиширащ се за убеден демократ,а всъщност,мечтаещ за диктатура.
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки, който е останал в тази партия е мошеник, краде и мародер паразитиращ върху социалната идея. Или ***, без грам мозък в главата.
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде бе, разбирачи! Радев не познавал чест, не знаел, не можел. Добреее. Да издигнат Плевнелиев за втори мандат, защото той знае и може. Всички ще сме доволни и горди с компетентния ни, разбиращ и можещ президент.
44
3
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
ами генералчето бе другари??? Него съвсем го забравихте...Човекът си напусна хубавата служба пък вий...
43
7
 
13
 
! Отговори
мишок преди 7 години
До Анонимен НЕ ПРИЯТЕЛЮ, ГЕН. РАДЕВ НЕ Е ДОБРО ПОПАДЕНИЕ! ТОЗИ ЧОВЕК НЕ ПОЗНАВА ВОИНСКА ЧЕСТ И ВЯРНОСТ КЪМ РОДИНАТА!!!
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38И кое те кара да мислиш, че генерала е добро попадение? Да си добър генерал /а дали е така??/не е достатъчна гаранция, че ще си добър президент. Казарма и президентство не е едно и също! В казармата ги учат на даване и изпълняване на заповеди, което значително стеснява офицерският мироглед !
41
7
 
15
 
! Отговори
българка преди 7 години
Защо не се издига кандидатурата на Георги Марков??? За генерал Радев ще кажа само едно - на кого служите генерале? Достойно ли е да застанеш срещу министър-председателя си - КОЙТО И ДА Е ТОЙ??? ГЕНЕРАЛИ КАТО ВАС НЕ ИСКАМ ДА ПАЗЯТ РОДИНАТА МИ - НЯМАМ ВИ ДОВЕРИЕ!!!
40
5
 
5
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 7 години
трябва да се разпусне тази партия.Нищо че Разбойко пак е техен човек.Не се наядоха пак искат да се докопат до властта.Това са пиар акцийки за привличане на вниманието да не ги мислят за умряли хората.Айде много здраве на всички политически партий няма да го довърша че пак ще ми изтриете коментара!!!