БСП се тресе предизборно: Мая, Ламбо, помия...

Данаилов обвини Манолова, че цепи партията. Тя: Партийни интриги!
Обновена: 5 авг 2016 14:46 | 5 авг 2016 12:07,
142
БСП се тресе предизборно: Мая, Ламбо, помия...
Снимка: Колаж: Dnes.bg

БСП се разтресе от предизборен скандал, в главните роли на който са актьорът-любимец Стефан Данаилов и набиращата все повече популярност Мая Манолова.

Двамата влязоха в задочна схватка, разменяйки си неприятни реплики през медиите.

Всичко излезе на бял свят от интервю с Ламбо за "Епицентър", изпратено до медиите от пресцентъра на БСП. В него емблемата на партията разкрива, че Мая Манолова иска да бъде червеният кандидат за президент и това може да разцепи партията. Групичка около Бриго Аспарухов и Юрий Асланов пък я подкрепяла и атакувала "безпочвено" Корнелия Нинова.

Още по темата

"Ще ме извинява Юрий Асланов, но той е човекът, внушил на Мая, че тя може да стане президент, защото има всенародната любов. То, любов, любов, ама човек трябва да има и някакви по-различни качества, за да си мечтае да става президент! Не знам на каква основа е това самочувствие, което има Мая", казва Ламбо.

От думите му става ясно, че и Изпълнителното бюро, и Националният съвет на БСП са разделени по въпроса за номинациите. Стефан Данаилов отправя упреци и към Сергей Станишев, че подкрепя Манолова и вероятно иска да се върне начело на партията.

"Моето подозрение е, че може би той мечтае да се върне на същия пост. Няма да стане! Партията има вече друго отношение към него. Съжалявам, приятел, но не мога да не го кажа – времето ти мина! Какво друго може да бъде желанието ти да подкрепяш Мая?", обръща се Ламбо задочно и към Станишев, с когото доскоро бяха неразделен екип.

Актьорът признава, че най го заболяло от SMS на Манолова, който той нарича "гнусен". В него тя пишела: "Престани да ме заливаш с помия!"

"Много ме заболя! Защото, ако аз си отворя устата за нея, може да стане страшно! Но аз не съм такъв човек, аз съм кавалер. Но искам да кажа ясно – Мая Манолова няма качества за такъв висок пост в държавата! Знам какво е да си повярваш, да полетиш, но съм видял много такива летящи образи, които са падали много тежко", казва още Ламбо.

Днес Мая Манолова му отговори през профила си в социалната мрежа Facebook. Там тя помести снимка от телефона си с пълния текст на съобщението си до Ламбо.

"Това е пълният текст на SMS-а, който изпратих на г-н Данаилов след като разбрах от медиите, че Изпълнителното бюро три часа е обсъждало как да ме спре да не се кандидатирам като паралелен кандидат на обединената левица", обяснява тя и помества текста: "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството".

"Не смятам, че този SMS е "гнусен", по-скоро такова е внушението, че искам да цепя БСП", пише още Манолова и допълва: "Впрочем, освен посочените Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов, oще 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице и затова са ме номинирали. Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации! Но очевидно, ръководството мисли друго!".

Мая Манолова завършва с това, че няма да позволи името й да се замесва в партийни интриги.

"Доказала съм, че да работя за хората е моя мисия, мисия която ще продължа да изпълнявам с още по-голям хъс и енергия. Както казах вече, аз няма да предам това доверие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
15
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Хи-хи-хи, Боко пак ги изигра другарете. Не издържаха на напрежението и рано-рано си номинираха недоразумението Радев, за да се изпокарат и да го разкостят във форумите. А бе, жалка работа - какво друго да очакваш от т.ъ.п.а., сбръчкосана партия.
98
4
 
5
 
! Отговори
ДЦ преди 7 години
Мдааа...., консерваторите от БСП (речи ги БКП и няма да сбъркаш) си мечтаят за времето на прехода от 90-те, когато множеството електорални наивници си мислеха, че "реформираната" Старица ще спаси Бг.Уви!!!!Столетницата се оказа злата мащеха за Бг и българите!!!Издигането кандидатурата на генерал Радев за президент на Бг е единственото разумно решение на БСП от 26 години след прехода от 1989г. та до наши дни!!!
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости. В БСП всичко е помия.
96
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Издигайте ген. Радев за президент за да направите нещо полезно за обрулената ни държава.Времената не са подходящи за жени.
95
4
 
19
 
! Отговори
ah преди 7 години
Като бивш член на тази партия и по скоро на майката БКП бих казал вън червени крадци.Съсипахте страната за да станете капиталисти а хората изнемогват с минимални пенсии и заплати.Вашите рожби герберите са същите ***.Народа изчезва заради вашите мръсни политикоикономически далавери целящи забогатяване.
94
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее БКП И братския руски народ.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каде изчезна ГОШКА,другари.
92
4
 
14
 
! Отговори
seira преди 7 години
До Провалилият се социа:"ДРУГАРЮ",В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ НЯМА КАК ДА СЕ ПРОВАЛИ "НЕЩО" (СОЦИАЛИЗМА, КОМУНИЗМА), КОЕТО НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО!ЧОВЕК ТРЯБВА ДА Е ПЪЛЕН ***, ЗА ДА ЖИВЕЕ С РАЗБИРАНЕТО, ЧЕ Е ИМАЛО "СОЦИАЛИЗЪМ" (ОЩЕ ПО-МАЛКО ПЪК "КОМУНИЗЪМ")!ТАЗИ ФОРМА НА "ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ", КОЯТО БЕ НАЛОЖЕНА В "УЖ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ" СТРАНИ, НАЧЕЛО СЪС СССР Е МНОГО ДАЛЕЧ ОТ ПОНЯТИЕТО "СОЦИАЛИЗЪМ"!ТАКА, ЧЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ПРОПАГАНДНИ КЛИШЕТА ПРОБУТВАЙТЕ ДРУГИМУ, НЕ НА НАС!!!
91
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Lambo izlambi lambite i sa svetite s komentarii ta ke se spikam da se kikotim.kandidatat na BSO se kazva Boiko Borisov, no ne toia BB ot Bankia (BBB) a BB ot Burgas koeto e BBB sasto.edinstvenata razlike e 4e Burgaskia BBB za razlika ot Bankinaskia BBB e 4e Burgaskia e GENERAl ana Bankianskia e GeyNeralta pomisli si narode deka e Lambo deka e Maia i deka sa BBB-s
90
15
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Ако т.н. президент на РБ и министърът на отбраната заложат "динена ***" на ген. Румен Радев, ще гласувам за тандема Мая Манолова и канд. за вицепрезидент !
89
19
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Всички привърженици на лявата идея. Нека споменем паметта на леля Ванга, на 20 годишнината от успението й. Нека си спомним предсказанието й, че млада , руса жена ще изкара България от блатото. Мисля, че времето е дошло и е излишно да се водят дразнещи разговори между съпартийци. Нека в името на лявата идея да спрат всякакви крамоли и удари под кръста. "Пролетарии, от всички леви БГ партии, обединете се !!!
88
12
 
5
 
! Отговори
НИКО преди 7 години
на фона на сегашния с голееемите роги Майчето е къде къде
87
4
 
12
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Червени ***
86
1
 
6
 
! Отговори
gost преди 7 години
намразих партии преди 20 години може би вярвах и в тази но една жена в един малък град пробута всички *** и се опита да се пробва и при мен не искам да знам ще отида да гласувам но за партии не искам и да чувам а тя секретарка била да е жива и здрава
85
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,каква Мая ,бре? Генерал Радев,ще бъде и точка ! Бойко няма да се кандидатира,защото се очертава провал,корупцията стана видна за всички,а вече няма пари да се запушат ушите и очите,на клиентелистите в неговата партия !
84
6
 
31
 
! Отговори
Божиков преди 7 години
Мая се сети да работи за хората едва когато стана омбудсман, може би с идеята да покаже че става за президент. Късно е Мая, защото във спомена на всички ти ще останеш като каката защитавала братя Галеви.
83
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХризантемаЯ ,и Хризантема цъфна,цвете мое,не си ли малко дъртичка за МГЕРБ,или на амбразурата няма млади-стари,като засвири тръбата,всички *** изпълзявате от пещерата(как е хубави ли са пиците по семинарчетата ви ? Стига сте ги хранели тези юноши бледни с пица от по левче парчето,ще им докарате гастрит!)
82
6
 
14
 
! Отговори
Кожарев преди 7 години
На първия тур ще има голям избор и ще гласвуам за някой който не е подкрепен от партиите на статуквото. Ако обаче кандидата на БСП се класира на балотажа, ще гласувам за опонента му дори той да е бат Сали.
81
8
 
21
 
! Отговори
Винету преди 7 години
А бе, тези от БСП, и в частност мая тра-ла-ла, на коя земя живеят. Тази Кюстендилска к.о.з.а. е за затвора, тя решила, че се радва на народната любов и ще я изберат за президент. Ще се радва на любовта на колегите й в Централния Софийски.
80
10
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Всички от БСП нямат нужните качества за президент! Даже и генералите, които ни подбутват! Цепете се и дерзайте другари, ние няма да гласуваме за вас!