Борисов откри във Варна център за наблюдение на бреговата зона

Премиерът: Ще отпуснем 300 000 - 500 000 лв. на новата варненска катедрала
Обновена: 6 авг 2016 16:15 | 6 авг 2016 15:18, Екип на Черно море
26
Борисов откри във Варна център за наблюдение на бреговата зона
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов откри във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" новоизградения Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона, съобщи Информационна агенция "Черно море".

Комплексът ще бъде използван като оперативен център за наблюдение на морските пространства, борба и преодоляване на последствията от нефтените разливи. Всъщност лентата прерязаха министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и началникът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” комодор, проф. д. в. н. Боян Медникаров.

Още по темата

Финансирането е на обща стойност близо 1,15 млн. евро в рамките на Програма BG02 в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г.

“Искам да поздравя и комодора, и министъра на екологията и професорите във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”, че с няколко милиона са направили най-добрият в света тренажор. Това е нещо ценно за следващите стъпки, които България ще извърши. Центърът е за ограничаване и предотвратяване на петролни разливи, което скоро ще е много актуално. За газовата конференция във Варна ще доведем гостите какво е постигнала България. Благодаря на всички, които се потрудиха”, каза Бойко Борисов.

“На Варна трябва да се дава много – каза пред журналисти във Варна премиерът Бойко Борисов и отчете, че приходните агенции работят много добре. – На дядо владика съм му обещал средства за храма "Св. прмчк. Прокопий Варненски". В сряда или най-късно следващата ще отпуснем субсидия. Досега сме дали над милион и нещо за храмове, всяка сряда гласуваме по нещо. Но това са неща, за които надали някой във Варна ще ме обвини. Някъде между 300 000 и 500 000 лв. ще отпуснем на новата варненска Катедрала.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 7 години
ЗРК С-400, стацониран на Крим, покрива цялото въздушно пространство над България. Въпроси има ли?
15
1
 
12
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тиква не се спира и през август...бе почини бе главанак...
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тракториста Ненчев е бил в психиатрията и от там са го изгонили , защото е кух тиквар и не подлежи на лечение .
13
4
 
10
 
! Отговори
ТРАКТОРИСТА НЕНЧЕВ преди 7 години
откога взе да вдява от армия. А Пожарникаря вече го знаем, че е куха ТИКВА
12
2
 
8
 
! Отговори
ЦЕНТЪРЪТ преди 7 години
за наблюдение на *** от НАТО ще даде ли предупреждение за най-голямата заплаха - ТИКВАТА от БАНКЯ
11
2
 
1
 
! Отговори
ves преди 7 години
na Tozi koi mu dva da dava pari ot budjeta za NAI BOGATATA Organizacia v BG za smetka na BG Grazdanin- da si dava zaplatata deto i za neia ne raboti - koisi iska da plashta zashtoto shte napravia druga religai i da mi plashta - greshi i HOMO geiove popove
10
4
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Предизборните воаяжи започнаха. Пътека направих до Брксел, но без Русия не можем:) Почва се сега едно празнословно овъртане без да каже нищо съществено. ПОЗНАТО ДО БОЛКА!
9
1
 
14
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Много набожни се пръкнаха от бившата партия Майка бе, аман от такива другари!
8
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любо , Любо , помниш ли Станишев или Орешарски . Какъв срам България бра в Европа и света с такива недоносчета .
7
4
 
8
 
! Отговори
dabe преди 7 години
Това е секретен военен център за наблюдение на руските военни сили. А, съответно, нова постоянна цел за същите руски военни сили. Но е далече от Банкя, което е много важно. Едвам ли биха се харчили някакви средства за такъв пункт, ако няма военно предназначение.
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не съм съгласен да се дават пари за църкви и джамии, защото те са много богати организации.
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами вземи почети държавно устройство и управление, бюджет и икономика и ще разбереш от къде идват тези пари.Пари има, но другите ги крадяхха, а при Борисов се влагат в България.Често парите са по линия на европейски програми и проекти.Когато на власт са крадливвите комунисти тогава европарите се спират за да не се откраднат.Това ни се случи вече 2 пъти.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе много ми е интересно тия пари, които постоянно отпуска Борисов, откъде точно ги отпуска ?
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще строим АЕЦ Белене, Путин е добронамерен. Той се разбра с Ердоган след свалянето на рускяи самолет, че към нас ли няма да е добронамерен, дето само една хибридна война му обявихме, от името на една Шотландска овчарка на Боко. А лихвите текат, 170 000 евро всеки ден.
2
0
 
12
 
! Отговори
Ааааа преди 7 години
Дай средствата за храма прмчк. Прокопий Варненски на МАКСУДАнците да си купят по-големи сателитни чинии да гледат директно МОХАМЕТ от мека по ълДжаазиира , бе алонколу Аман тези б...та не се наядоха , ще ловят риба от общинския ми язовир в нови костюми с пендари по джобовете, зааащото закон няма тука
1
3
 
21
 
! Отговори
Вапцаров преди 7 години
Вред мрак.И в мрака - тегло и робия.Глад.Остана стотици години назад.А нейде живота пулсира,израствазаводслед завод,бръмчат пропелери...А моят народработи,умира,както в дълбокатабронзова ера.