ДСБ: Да спре размахването на "мигрантската карта" от Турция

"Позицията на правителството - жестове към Анкара и Москва"
Обновена: 17 авг 2016 15:41 | 17 авг 2016 15:30, Веселина Йорданова
29
ДСБ: Да спре размахването на "мигрантската карта" от Турция
Снимка: ДСБ

България незабавно да изиска от Европейския съюз и ключовите си партньори в НАТО да пресекат всеки опит за използване на мигрантската заплаха в българо-турските отношения, поискаха от ДСБ на брифинг.

От партията заявиха, че са загрижени от непоследователните позиции и послания на българското правителство в настоящата международна ситуация, в която България е изправена пред сериозни рискове - разконцентриран ЕС, блокирана от изборите външна политика на САЩ и доминиращ агресивен натиск от страна на Русия и Турция.

"Опасно е в такъв момент българската политика да се изразява в едностранни жестове към авторитарните режими в Анкара и Москва, било с цел тяхното “омилостивяване” или търсене на предизборни ползи. Случаят "Абдула Бююк" е особено ярък пример за порочна политика, наред с отстъплението от националните позиции по проекта "Белене" и другите руски енергийни проекти на Балканите, както и заявката за двустранно уреждане на мигрантския въпрос с Турция", коментираха от ДСБ.

Партията на Радан Кънев смята, че българският национален интерес налага ангажимент на НАТО за охрана на българо-турската граница, по реда, по който тази охрана се прилага между Турция и Гърция и в духа на споразумението за засилено сътрудничество между ЕС и НАТО от срещата на върха във Варшава и ускоряване на приемането на страната в Шенгенското пространство.

От ДСБ искат поставяне на казуса АЕЦ "Белене" и присъдата срещу България в европейски контекст, както и съдействие от ЕК, в рамките на преговорите с Москва, за осигуряване на разрешение от руската страна за продажба на ядрения реактор на трета страна.

Във вътрешнополитически план ДСБ подкрепя искането за свикване на КСНС, на който ще постави въпроса за засилване на държавния контрол върху вероизповеданията и религиозното обучение и финансирането на религиозни институции.

България трябва да прекрати влиянието на борбата между ислямистките движения на Фетуллах Гюлен и Ердоган на българска територия. Също както трябва да се прекрати и политическо влияние от Русия върху БПЦ, смятат от партията.

На КСНС от ДСБ ще поставят и въпроса за недопускане на откриването на изборни секции за президентските избори в Турция, предвид "фактическата отмяна на демократичните правила в турския вътрешнополитически живот".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
1
 
! Отговори
Спас преди 7 години
Извинявам се ... ПОЛИТИКА
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на тези двамата им трябва трети за да станат тримата ***... може корман.
13
5
 
3
 
! Отговори
Спас преди 7 години
Еее...вече не мога да се сдържа...Това Джудже ( Р. Кънев ), не знам от къде се появи, но той не е политик. Господин Кънев, моля ви ВЪРВЕТЕ СИ НА СЕЛО И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ПОЛОТИКА...МОЛЯ ВИ.... PS....Пийте си хапчетата редовно ....моля..
12
7
 
2
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До Анонимен НАЙ БЕДНАТА В ЕС е по БОГАТА ОТ РУСИЯ
11
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ами викаите нато и ес да ни паят какво чакате и само говорите празни приказкихаиде да видим нашите приятели как ще деистват
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей смехурковци!
9
5
 
8
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Соросогадите дсб нямат правото да се обаждат, разсипията до която ни докараха половината е от техните реформи
8
7
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Не ти изнася ли, искаш емигранти ли, що ли. Или щото са ДСБ трябва да си лаеш.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, файтонджийска партия в най-бедната страна на ЕС нарежда на партия събираща няколко милиона души на площада. Изглежда живеят в собствена реалност.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атанасов е вече 20 г. в политиката.Каква е ползата от него още не ми е ясно!
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената партия която поне изговаря принципите на които трябва да се крепи външната политика на България. Скъпият ви Мутрон в момента е в стойка партер и върти дъто ту към Ердоган ту към мужиците е все някой ще го ощастливи накрая, но за него ще е кефа, а за хората в тази нещастна държава болката.
4
6
 
13
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Тия двамата хептем изперкаха .. "да сме пискали помощ от НАТО против Турция" абе *** нали втората по сила армия в блока е турската ... то бива простотия, ама костовите люде са за рекордите на Гинес! Радане абе ходи някъде на море, стига ръси глупости по медиите, че ставаш за резил ...
3
6
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Тия удобно са "забравили" какво и кого подкрепяха преди!
2
6
 
12
 
! Отговори
махайте се преди 7 години
Политически трупове ....
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези пък кои бяха?