РБ да подкрепи кандидата на ГЕРБ? Едва ли!

Според Кънев било "малоумно" да има слоган, а да няма претендент за вота
22 авг 2016 11:10,
29
РБ да подкрепи кандидата на ГЕРБ? Едва ли!
Снимка: архив Булфото

Не е реалистично Реформаторският блок да подкрепи кандидата на ГЕРБ за президент. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Дори някой в Реформаторския блок да е искал общ кандидат-президент с ГЕРБ, той би следвало да се почувства унизен от това, че кандидатът го няма, а слоганът го има", каза Кънев пред "Нова телевизия".

Той нарече този подход на ГЕРБ "малоумно поведение".

Още по темата
Кънев обясни, че в момента в Реформаторския блок има три "видимо равностойни" кандидатури - на Трайчо Трайков, Велислав Минеков и Гроздан Караджов.

Проф. Минеков обаче поставил условие партиите в РБ да се разграничат от ГЕРБ.

"Боя се, че това ще направи подкрепата за него невъзможна. Но ние от ДСБ приехме това условие и сме готови да разговаряме с него", каза Кънев.

Според него хората искат президент, който да е коректив на управлението и да е способен да казва "не". Трайков и Караджов отговаряли на това условие.

Кънев смята, че кандидатът на БСП и АБВ ген. Румен Радев няма да получи подкрепата на обществото, "но вероятно има други качества, като например, че го харесва Георги Първанов".

Лидерът на ДСБ коментира и унищожителния пожар в тютюневите складове в Пловдив. Според него огънят е бил умишлено предизвикан и зад него стои "мощен икономически интерес".

По повод екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк Кънев каза, че българският закон беше нарушен. "Абсурдно е България да се поддава на едностранен рекет", каза още лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, Я СТИГА СТЕ СЕ ХАБИЛИ- СЛАВЧО УЧИНДОЛСКИ ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ- ВИЕ НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ НАЙ ХАЙ ЕВРОАГЕНЦИЯ КАКВО Е РЕКЛА- ГЕРБ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО, ДАЖЕ СЛЕД БСП И ДЪПАСЕ- ТЕ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ, ЗАЩОТО...БГ НАРОД КАЗВА УБИЙ МЪ НИЕ ЗАМИНАВАМЕ, А СЛЕД НАС ПОТОП.
21
0
 
0
 
! Отговори
Ала-Бала преди 7 години
до ХризантемаДо ала-бала, портокала. И кого да подкрепим тогава? Чистите като сълза партии??? - БСП, ДСБ, ДПС или Жорж Ганчев. Айде, мерси.Тогава крепете бандитите и простаците!
20
0
 
1
 
! Отговори
Гоце Първанов преди 7 години
Кънев да не ме вкара в обеснение като заявява че харесвам ген .Радев?
19
0
 
2
 
! Отговори
мдаааа преди 7 години
ДЪЛБОКОмислено изказване...
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ В ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ ВЕЧЕ СА НАПИСАЛИ ПРОТОКОЛИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ПЪРВО ВРЕМЕ РБ ПОДКРЕПИ ЕРДОГАН, КАТО ИЗПРАТИ СВОИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МИТИНГА МУ! А КУНЕВА И НЕЙНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ВСИЧКО, КОЕТО ИМ КАЖАТ, САМО И САМО ДА СА ВЪВ ВЛАСТТА.
16
1
 
5
 
! Отговори
КАВАЛДЖИИСКИ преди 7 години
Радан Кънев е на всяка манджа мирудия.Изпечен костовистки лицемер ,некадърен адвокат и забележителендемагог. Мазната му мутра по-скоро предизвиква неприязън , а нравоучителното говорене и убииствения монотонизъм говорят за мисловна обърканост и скрита приповдигнатост на човек които се взема насериозно .Само че наивниците отдавна умряха.ГЕРБ ще спечели изборите. Радев -зад борда . А ДСБ -в агония .
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без честни избори,няма абсолютно никакво значение кой кого подкрепя и какво говори
14
4
 
6
 
! Отговори
Федотов преди 7 години
Недоразумение,което не се взема на сериозно от никого.Говори високопарно,фабрикува квалификации по адрес на г-н Борисов,ген. Радев,за да напомни за себе си,че още "мърда".При едни извънредни парламентарни избори когато и да са те,този индивид ще остане далеч за борда на клатещият му се кораб. Комплексарщината прави хората зли,отмъстителни,злонамерени и за каквото друго се сетите.Къде е ген. Радев,къде си ти РК,че не те виждам.
13
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Всъщност специалисти по малоумно поведение, а и ненадминати лидери в това отношение са точно РБ на който много по-им отива да се нарича Предателски Блок. Така че няма никакво значение дали ще подкрепят на ГЕРБ избранника или ще вадят свой. Не че няма да се намери ку-ку сред тях за това......видя се че са доста.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз знам кой ще е кандидата на ГЕРБ-Бойко Борисов.Нищо че преди време каза,че няма да се кандидатира.След като Кристалинка му отказа,той няма друг полезен ход-единствено на себе си може да се надява.Е,нищо,че вече е отрекъл,че ще се кандидатира.Няма да му е за пръв път да си смени мнението.А тоя *** Цв.Цв.дето се разхожда в национална носия из провинцията за да впечатлява неграмотните бабички,вече стана за смях на цяла България.Няма ли кой да му каже да не се излага.
11
1
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 7 години
А бе, рамадане, да ви имам "достойните" кандидати". Някакъв си Трайчо, корумпето Гроздан и недоразумението Минеков. С тези и кметско място на село няма да спечелите.
10
1
 
3
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
До ала-бала, портокала. И кого да подкрепим тогава? Чистите като сълза партии??? - БСП, ДСБ, ДПС или Жорж Ганчев. Айде, мерси.
9
3
 
9
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Всички срещу мафиотите от ГЕРБ иначе за още 1 година в България ще остана само тези, които не могат да ходят.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста неадекватен Радан Кънев на това дълго-дълго интервю. Вероятно са платили на телевизията, за толкова много реклама.
7
2
 
4
 
! Отговори
може би преди 7 години
До БАБА КУНАС масово гласуване и протести, активно ГО, подкрепено от поне част от медиите. Ако разликата е 5-6 % пак ще си натъкмят протоколите. Трябва по-голяма преднина. От бюрократите подкрепа да не чакаме. Представителите на ЕС са за гъби и се правят на разсеяни за фалшификациите. Но пък могат да се поканят НПО-та, които да отразят изборния цирк.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не забравяме кой управлява сега: ГЕРБ, СДС, ДСБ, ДБГ (Кунева), БЗНС (Николай Ненчев), НПСД (Касим Дал, Корман Исмаилов), АБВ (Първанов, Калфин), НФСБ (телевизия Скат - Валери Симеонов), ВМРО (Кразимир Каракачанов).Та тези сега управляващи пак се опитват да делят баницата, така че да ни смучат още и още и още .....
5
2
 
9
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ТРЯБВА ДА ИМ Е ЯСНО, ЧЕ ПАРТИЯТА НА ДИКТАТОРА БОРИСОВ НЕ Е ДЯСНА, А ПО-СКОРО МАФИОТСКА И ТРЯБВА ДА И БЪДАТ ВЪРЛА ОПОЗИЦИЯ. ХОРАТА ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ ЗА ВЪЛЧИЯ ГЕРБАДЖИЙСКИ ХАРАКТЕР И ВСЕ ПО-МАЛКО ОТ ТЯХ Я ПОДКРЕПЯТ. ПРОБЛЕМА Е КАК НА ГЕРБ ДА СЕ ПОПРЕЧИ ПРИ ФАЛШИФИЦИРАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГласовитНе е важно, за кого си гласувал, а за кого е ТРЯБВАЛО да гласуваш. Има добри и лоши избори. Явно у нас преобладават лошите, щом от 27 години се мъкнем на опашката на Европа. Когато, и ако проумеем това, България ще стане по-добро място за живеене. Но за това трябват характер, отговорнот, и знания.
3
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ей ти , тоя дето сутринта оплю "оня".Много недостойно г-н Раданчо,много недостойно.И кой си ти,че опонентите ти били "оня" -едно провинциално адвокатче,което благодарение че се "отдаде" на политическа кариера успя да се прочуеш между реститутките и соросоидчетата. Силния човек никога не се държи високомерно и недостойно към опонентите си,напротив уважава ги.Значи извода е,че ти си *** човек.