Кандидатът на ГЕРБ за "Дондуков" 2 е ясен, но...

Ще го представят средата на септември, имало достатъчно време
29 авг 2016 09:37,
96
Кандидатът на ГЕРБ за "Дондуков" 2 е ясен, но...
Снимка: архив Булфото

Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна, за заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Още по темата

"Нашите структури в цялата страна, са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно, на Изпълнителната комисия, за да може действително да реализираме една успешна кампания, 11-та по ред и да запазим тази стабилност, която имаме днес", допълни Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ има много доказани хора, които могат да се включат в предизборната кампания за президент и вицепрезидент.

"Трябва да бъде човек с твърд характер, да е човек, който се е доказал в управлението, да е управлявал и политически да има съответните познания ,за да може да се включи активно в сегашния динамичен международен и вътрешен политически дебат", каза още зам.-председателят на партията пред БНТ.

Цветанов заяви, че кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ е достатъчно разпознаваема в Брюксел, Вашингтон и Москва и се ползва с добър авторитет.

"Бъдещият президент не трябва, когато спечели изборите, да бъде разпознаваем с това, че зад него е застанала най-голямата политическа сила или тя го е издигнала. Трябва да го разглеждаме като бъдещия държавник и човек, който ще бъде и Главнокомандващ на Българската армия, но ще може да бъде медиатор на всички вътрешнополитически процеси в страната и да участва активно в международните дебати по последствията от Близкоизточния проблем", посочи Цветанов.

"ГЕРБ се подготвя много сериозно и отговорно за тези предстоящи президентски избори, но на фона на сложната международна политическа ситуация, конфликтите в Близкия изток, няма защо да влизаме толкова рано в предизборен период, след като има едномесечен законов срок", посочи още Цветанов.

По думите му на страната ни е нужен смислен политически дебат и трябва да се отнасяме с уважение към всяка една кандидат-президентска двойка.

Цветанов каза още, че кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде обявена на по-късен етап.

"Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Аз смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезидентската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решения, а от това, че искахме през всички тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
За съжаление ЕС действат с закъснение. Когато през мандата на една партия се краде, ЕС спира средствата, коагто вече следващата партия е на власт. Ако благодарение на тази следваша партия ЕС пак ни пусне средствата, то това става при следващите, които може да са пак първите крадливци и те паксе тупат в гърдите колко били велики и маса народ им вярва.
56
22
 
3
 
! Отговори
Напред с Герб преди 7 години
Ако Герб крадяха опозицията щеше да се намеси.От ЕС щяха да спрат парите.Но явно Герб не крадат, затова стига сте говорили без доказателства.Дори комунистите мълчат уплашени.Дпс е руска партия, която играе винаги против България, тя е дъщерна на Бсп.Само Герб остана българска партия.
55
16
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Елате на избори.Там се решават нещата.Последните 10 години все губите избори и електорат, но това е ваш проблем.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия срокове, които са си поставили са много кратки, а и защо да бързат?!По Коледа спокойно могат да обявят кандидата си за Дондуков 2 :)
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 54Замести думата "строят" с "крадат" и ще бъдеш перфектен!
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те вече са напечатали фалщивите бюлетини,гадовете.
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАКА ДЕ, НЯМА САМО ПРЕМИЕРЪТ ДА Е ПРЕСТЪПНИК И ПРЕЗИДЕНТА ТРЯБВА ДА Е ТАКЪВ
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май Пеевски ще да е кандидата на ГЕРБ. Така може би са се договорили с ДПС. Не е тайна, че сега управляват ГЕРБ и ДПС, а останалите партии-мишоци са само за прикритие.
49
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неслучайно ГЕРБ печели - строят, подновяват, развиват, изграждат. Новото се вижда.Народа видя надежда и гласува за тях.Другите партии доказаха че само крадат и забиват държавата в тинята.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***!Кого ли го интересува.
47
1
 
16
 
! Отговори
Mopcku_ преди 7 години
Още не си обявяват кандидата понеже все още е в процес на разследване от службите.
46
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КалиГербСтрахувам се от ГЕРБ. Страхувам се от Калинките ви!калинката беше завещана от БСП бе овньо.
45
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ivanДръжте се---ще ви издухаме!!за 11-ти път :)
44
2
 
15
 
! Отговори
КалиГерб преди 7 години
До АнонименДа . Страхувам се от ГЕРБ. Страхувам се от Калинките ви!И от какво друго да се страхувам от ГЕРБ? От морала им, от образованието им, от компетентността им ли? Не. Само от калнките, които са облазили цял ГЕРБ.Да, от калинките-герберинките се страхувам с огромна погнуса, че чак ми идва да взема една Манлинхерка от дядо ми, та да ги изпомачкам тия пакостливи калинки с малко олово, тия надупени гербовани калинки безмозъчни.
43
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевналиев беше добър президент, показа, че България не се страхува от руския натиск.Затова го омразиха троловете, по поръчка от Кремъл.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кво праим?нищо - ЩГД
41
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите измислиха и Костинброд, и купуване на ромски гласове и пак падат на всички избори.Народа не им вярва.
40
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхувате се от ГЕРБ, затова плюете.Не гласувайте за техния кандидат.Защо толкова злобеете ?
39
1
 
12
 
! Отговори
Пи-пи преди 7 години
До АнонименНе ми давай съвети подметко! Нали си демократ, не си комунист. Я ми кажи тогава, защо провеждате избори по комунистически? Я ми кажи тогава какво от демократичните правила има в в тези избори? Нали сте за конкуренция на икономическия и политическия пазар! Къде ви е пазарния принцип тук? Къде ви е напиканата демокрация, та не смеете да издигнете кандидат, а разчитате на покупки без конкуренция?
38
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо негодувате бе, като не ви харесват Герб просто гласувайте за други кандидати.Не е ваша работа кой и кога кого ще издига.Гласувайте за комуниста Тадев и толкова.