Шествие в Харманли: Вън имигрантите от България!

Поискаха закриване на бежанските центрове и изгонване на мигрантите
Обновена: 4 сеп 2016 20:56 | 4 сеп 2016 17:10, Елка Василева
200

Снимка: БТА

Исканията на нашите три политически организации - ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" са за незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселване на техните обитатели, които не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, обратно в Турция, откъдето са дошли. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на шествие-митинг в Харманли.

Съществуването на тези центрове е заплаха за националната сигурност на българското общество. Въпрос на воля е това да се случи. Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави, добави евродепутатът.

Още по темата

Шествието от сградата на Културния дом в Харманли започна с огромен плакат "Вън имигрантите от България" и скандиране на лозунги: "На бой за народа твой" и "Пришълците вън".

Към първоначално събралите се около 150 души по пътя до най-големия регистрационно-приемателен център за настаняване на търсещи хуманитарна закрила в страната ни се присъединиха около 500 жители на града.

Протестът, в чиято организация първа застана местната организация на ВМРО-БНД, бе провокиран от масовия конфликт в центъра на 28 август, когато 800 афганистанци и иракчани се сбиха в лагера, а полицейски автомобил бе повреден при сблъсъците.

Над 100 редови полицаи и специализирани сили на МВР охраняваха днешната проява.

"Ще бъдем непреклонни в настояването си регистрационно-приемателният център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на града ни и общественият ред", каза в декларация до Общинския съвет в града лидерът на местната организация на ВМРО Николай Георгиев.

"Да кажем "не" на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение", предупреди депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

"Тези хора не са майки с деца, а брадати мъжаги. Те никога няма да се впишат нито в нашето, нито в европейските общества", добави Ангел Джамбазки. Той предупреди, че протестите и общественият натиск ще продължат до приемането на исканията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: шествиеХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
34
 
! Отговори
край преди 7 години
Как така бе не искате ли да ни подобряват демографската характеристика - щото "българската" еврокомисарка Кристалина иска. 5г. нарича нелегалните емигранти бежанци без да са такива по нито една международна конвенция. Допуска се нарушаване на българските граници в противоречие със законите на страната ни. ЗАТВОР за продажни политици.
98
0
 
22
 
! Отговори
край преди 7 години
ААА не може. Ще ни спрат парите от които се нуждаят ГБС, Агромах, Аргогруп, GPгруп, Трейс, Водстрой. Нали за това ги дават за да избирате човека с голямата харизма Борисов и да слушате Меркел.
97
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колкото и санкции да ни наложат по евтино ще ни излезе да ги плащаме но да се изгони тая *** и да не се допуска през границата никой
96
2
 
36
 
! Отговори
Някои си... преди 7 години
Вие виждали ли сте на живо хора от лагера в Харманли?Чува ли ли сте коментари на Харманлиици? Нещата стоят много по-хард, от това, което тук си чешаме....Повечето хора, вече са от Афганистан.Прочетете малко за тях.Па, ако имате и лични впечатления давайте... Положението не е розово, уви...ще го усетите всички, но може да е късно...
95
1
 
34
 
! Отговори
Българин преди 7 години
България за българите. Ромите в Соросландия, мигрантите у тях и в Сащ. Да ги настаняват в центрове около Вашингтон. Има много работа за афганистанци в Вашингтон и около Ню йорк.
94
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизборно мероприятие, нищо повече.
93
3
 
5
 
! Отговори
ЮРИ ГАГАРИН преди 7 години
До KHMER PRIDEкви гърци бе клоун
92
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Популизъм отново. Много добре знаят, че не можем просто да върнем или изгоним мигрантите. В ЕС сме все пак. Подобно решение ще ни струва скъпо и прескъпо. Целта на цялата дандания е да съборят правителството и да се намърдат във властта, за да могат да смучат парички и те. Използват омразата на народа, за да го вдигнат.
91
2
 
26
 
! Отговори
уредник преди 7 години
Вън т.нар. "българска" политическа "класа" от България!Да ги води Тиквата, след него Плевнелиев, Миков, Сидеров, Местан... всички от последните 26г. на т.нар. "преход", а всъщност геноцид над българите в България.След тях нпо-рките.След тях "бежанците".
90
1
 
12
 
! Отговори
ЮРИ ГАГАРИН преди 7 години
Не мога да спра да се смея,KHMER PRIDE е първият бял етиопец
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До KHMER PRIDEти ако си бял аз съм ЮРИ ГАГАРИН
88
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...ОСОБЕННО НИЕ ---ОТ "ПОСТ-СОЦА"....ХА,ХА,ХААААААААБОКО , ПОНЕ ПРАВИ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
87
3
 
2
 
! Отговори
ЗА ЛЕНТЯЯ... преди 7 години
...ЗА ТУ..ПА..НА... ИДЕ РЕЧ.....ХА,ХА,ХААААААААА
86
4
 
3
 
! Отговори
ЗА ЛЕНТЯЯ.... преди 7 години
ПОНЕЖЕ СТЕ "ПРОФЕСИОНАЛИСТИ"....ДОБРЕ ЛИ ВИ ПЛАЩАТ ...??!!!!СИГУРНО Е ДОБРЕ --- ГЛЕДАМ И *** СИ ИМАТЕ И ТО ГОООООООЛЕМ!!ПАРТИЕН Е НАЛИ...ХА,ХА,ХААААААА??!
85
0
 
12
 
! Отговори
вера преди 7 години
И между другото, в Мекленбург Предна Померания изборите приключиха.Партията на фрау Меркел остана втора.Основната тема в коментарите е именно провалилата се политика спрямо бежанците и неспособността на политиците да се справят с интеграцията не само на последните.Хората не са слепи.Най-популярния политик в момента в Германия е Щайнмайер.Който се интересува от политика може да си направи изводите.А хейтърите-порадвайте му се малко на този живот.
84
2
 
27
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Корав, жизнеустойчив и интелигентен народ сме, защото във вените ни тече същата кръв, текла във вените на нашите предци - БЪЛГАРИ преди повече от 1300 години! А кръвта вода не става!Бог да пази и благославя българския православен народ и нашата държава България!!! Амин.
83
29
 
8
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 7 години
ТОВА СА ИНСЦЕНИРАНИ ПОСТАНОВКИ ....И НЕ СА НИКАКВИ ПРОТЕСТИ!НИКОЙ НЕ ВИ ДАВА ПРАВОТО ДА РЕШАВАТЕ ---КОЙ ДА БЪДЕ ЕКСПУЛСИРАН ИЛИ НЕ...!ИМА СИ ЗАКОННО ПРАВИТЕЛСТВО ---И ТО ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА!АКО НЕ МОЖЕ ДА ГО РЕШИ --ДА СИ ХОДИ!БОРИСОВ , ТОВА И ПРАВИ --ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В ТУРЦИЯ И ЕВРОПА!!СТАНИШЕВ , НАЛИ Е В БРЮКСЕЛ....НЕЩО ДА Е НАПРАВИЛ....??!!!!
82
15
 
5
 
! Отговори
лентяй преди 7 години
Ние сме групичка лентяй които ходят на протести когато ни платят..Ами и това се е работа и сме вече профисионалисти...От всички партии ни знаят.
81
9
 
20
 
! Отговори
вера преди 7 години
Земята е на всички. Жалки ставаме като започнем да спорим кой има повече право да живее на тази, или онази територия.Един от коментарите тук е много смислен.Човекът казва, че не е имал проблем в Кувейт с местните, защото е спазвал правилата.Точно в това е ключа - да се спазват правилата на дома, където си отишъл.Да спазваш реда, който е създаден. Ако го правиш, няма проблем.Но ако искаш да го промениш, значи не си за там.
80
5
 
13
 
! Отговори
:) преди 7 години
Протестът ще бъде да се гласува против Тиквата...Всичкото останло е ,,,просто приказки!