Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?

Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоилов
8 сеп 2016 12:44,
301
Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?
Снимка: БТА

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
2
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Или казано на *** български език: комунизмът /социализмът/ и демонокрацията /капитализма/ са двете страни на една и съща монета - световното юдео-масонство!
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МнениеЗа някой около 20 % да те живеят по-добре от преди. Другите 80% обаче тънат в мизерия. Няма как да хвалим система в която 80% от хората живеят по лошо от предида, по времето на тато беше така - 20% партийни кадри си живееха добре.
99
0
 
3
 
! Отговори
патриот преди 7 години
До НАРОДЕН СЪДЛичи си московската школа.С подобна "юридическа" еквилибристика е бил осъден и Димитър Пешев/спасителят на десетки хиляди български евреи/ на 15г. концлагер за АНТИСЕМиТИЗЪМ... Милиони евреи от цял свят са му признателни, а в сградата на Съвета на Европа в Страсбург, наред с бюстовете на основателите на Обединена Европа, е поставен и неговия бюст ...колкото то е в конфликт със Закона,толкова и ти си в конфликт с морала ...Закона е "врата у поле", а морала е за глупаците...
98
3
 
4
 
! Отговори
До 154 преди 7 години
Лъжец. България никога не е била по-развита от Гърция. Напротив между 1944и 80та година България я настига общо взето. След това Гърците намериха начин да цоцат пари от Европа и така успяха да дръпнат.
97
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАРОДЕН СЪД1. Здравеопазване - 1 стоматолог на 4000 души, чакаш 3 месеца за преглед.2. Образование - затова никой не работеше по специалността си. Шлосер - 400лв, инженер - 120 лв заплати.3.Спорт - ?4.Култура - хвалиш партията и си ОК5. Сигурност и свободата да се предвижваш навсякъде без да те е страх че ще те убият изнасилят или оберат. - свободата да не можеш да идеш дори до Румъния :) А жителството забрави ли го? Да те проверяват милиционерите каква музика слушаш?
96
2
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Хубаво лошо. Хайде да сравним развитието на социалистическа България от 1944 до 1970 - 26г и От 89та до 2016. Да видим за тези 26 години и от двата строя как се подобри живота на обществото ни. Какви придобивки. Последните 26 години аз не се сещам за нищо което да е подобрило живота на обществото. За някой около 20 % да те живеят по-добре от преди. Другите 80% обаче тънат в мизерия. Няма как да хвалим система в която 80% от хората живеят по лошо от преди
95
2
 
2
 
! Отговори
seira преди 7 години
"ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ", ДАМИ И ГОСПОДА,КОГА ЛИ ЩЕ ПРОУМЕЕТЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО, НЕОТКЛОННО НИ УПРАВЛЯВАТ 20-ТИНА ФАМИЛИИ, КОИТО СЕ НАЗОВАВАТ И ПРЕБОЯДИСВАТ КАКТО ИМ ОТЪРВА И СА С ТОЗИ, КОЙТО ГИ КРЕПИ НА ВЛАСТ!СРЕД ТЯХ НЯМА "НАШИ" И ВАШИ" ...НИЕ ВСИЧКИ, БРАТЯ И СЕСТРИ, НЕ СМЕ "ТЕХНИ"!ЕТО ЗАЩО ДЕВИЗА НА НОВА БЪЛГАРИЯ Е САМО ЕДИН:138 години СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
94
3
 
4
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
А могат ли безумните подръжници на американо-юдеиския болшевизъм да отговорят защо през 1943 г. България е била с 5 пъти по висок стандарт и развита икономика от Гърция и 1 на Балканите, а през 1989 г. Гърция е 4 пъти по-развита от България?!?!?!
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 50 000 леваАми то каква е разликата между джихадист и шумкар?? И едните и другите убиват,взривявт, грабят и насаждат мракобесни режими. Що се отнася до наградите и сега се обявяват награди за терористи и престъпници.
92
4
 
3
 
! Отговори
До Пешко преди 7 години
България не е НАША отдавна. Тя беше наша до 89-та след това тя е окупирана територия от олигарси на хранилка към САЩ и Западана Европа. Всички СМИ-та се контролират от олигархични кръгове включително ДНЕС бг . Реално сега 200 фамилии са собственици на цялата държава. За самата държава и хората в нея не се прави нищо. Всичко се прави само за добруването на тези 200 фамилии.
91
2
 
4
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Индекс на човешко развитие 87г. под 30 място. В момента над 60-то. Грамотни хора 89 над 95% сега около 70%. Пътища заводи.....училища болници построени през периода няколко десетки пъти повече от периода след 89-та
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоиловнай-обикновени крадци.
89
2
 
3
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Но нека не сме голословни, а да представим доказателства. В Държавния департамент на САЩ се пази архивен материал с номер 861.00/5339, озаглавен "Болшевизъм и юдаизъм" от 13.11.1918 г., в който се казва, че следните фирми и хора са замесени в болшевишката революция: "Якоб Шиф, "Кун, Леоб и Ко", Феликс Бартбург, Пол Вартбург, Ото Кан, Мортимър Шиф, Макс Брейтън, Исак Селигман, Гугенхайм, Джеръм Ханауер". Все водещи еврейски имена от американския и европейски банков елит.
88
3
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До НАРОДЕН СЪДДруже, абе нали ние я градим системата, в момента плюеш сам себе си.
87
4
 
7
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД преди 7 години
Последната златна епоха в Българската история 1944-1989. Ако някой ми поакже една система на по-добро ниво от това на което беше 89г. Ще кажа че не съм прав1. Здравеопазване2. Образование3.Спорт 4.Култура5. Сигурност и свободата да се предвижваш навсякъде без да те е страх че ще те убият изнасилят или оберат.Иначе сте прави банани имало само на Коледа. Какво от това
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сегашния милиционерски капитализъм го направиха комунистите от бкп-бсп
85
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смърт и само смърт за комунистите .... боядисаните са ми по-симпатични :) Бг винаги ще се управлява от *** и поради тази причина , хората бягат от държавата ... докато останат само русофилите , пенсионерите и боята ;)
84
4
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Драги носталгици, другаре, ние сите страдаме по ония времена, когато копахме метрото, копахме канала Павлово-Младост и какви ли още не ангарии рАботихме в името на Партията. Предлагам от утре па да почнем да копаме и да рАботиме за без пари, таман че се сберем пред паметника на Савецката армия. Ама а да видим кой ще почне да копа и кой само ще си плямпа, че вече нема подозрителни чантаджии да ни обадят къде требе
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво направи евроатланизма за 25 години - видно е.Какво направи соца за 20 години след 1944 - ютюб "bulgaria (1965)"
82
3
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Макята им разплака на фашагите народу и започна убавия живот - по месец на море, собствен апартамент или къща за стотинки, напук на "богатите" западняци с кредити до края на "свободния" си живот ..