БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!

Идването на комунистите дало тласък на половинвековно развитие
9 сеп 2016 12:44,
398
БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!
Снимка: архив, БулФото

БСП почете годишнината от 9 септември 1944 г., когато социалистите поемат управлението на България и остават начело 45 години. 

Още по темата

Преразказвайки историята от средата на миналия век, соцдепутатът Валери Жаблянов описа предимствата на времето, в което комунистите са били на власт пред последвалите ги години на прехода. 

Социалистът нарече победата на комунизма победа на справедливостта, хуманизма и човечността, а времето на комунизма - половинвековно възходящо развитие. 

"На този ден българската нация и държава дължат почит и уважение към антифашистката съпротива, наредила българския народ на страната на мира, хуманизма и достиженията на европейската цивилизацията", каза Жаблянов. 

Той припомни и спасяването на евреите във време, в което другите нации безучастно са наблюдавали преминаването на вагоните. 

Социалистът обясни, че идването на комунистите е дало тласък на половинвековното възходящо развитие.

"За няколко десетилетия беше изградено индустриалното общество, отвори се пътят за догонващо икономическо и социално разнитие", каза той. 

Жаблянов продължи с това, че днес голяма част от индустриалното наследство на държавата е в руини. Според него сега отново сме в позиция на догонващи в съюза, към който принадлежим. 

"В днешния ден, когато несигурността обхваща Европа, а крайната десница отново подхваща темата за разединението, ние, социалистите, припомняме политиката на отечественофронтовското правителство и на Девети септември, които спасиха България от катастрофата на нацизма", завърши Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
0
 
0
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 7 години
ЧЕ ПРЕТЪПНИЦИТЕ ИМАТ ПРАВО НА ЖИВОТ,А ТАКИВА КАТО ВЛАДО КУЗОВ НА ПРИМЕР ПУБЛИЧНО ЩЯХ АД АБЪДАТ БЕСЕНИ,НА ПЛОЩАДА КАКТО Е БИЛО ПРЕДИ СТО ГОДИНИ.ИНАЧЕ НА ВСИЧКИ ВАС КОИТО ПЛАЧЕТЕ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ ЩЕ КАЖА ...ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ ПРОДАЖНИ МЕКЕРЕТА.АЗ ИСРАСТНАХ С ТОВА ВРЕМЕ В СЕМЕЙСТВО НА ШЛОСЕР МОНТЩОР И ЛЕЛИЧКА В ДЕТСКА ГРАДИНА,НЕ БЯХ ЗАДОВОЛЯВАН СЪС ВСИЧКО ,НО ИМАХ ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО -НЕЩО КОЕТО ДНЕШНИТЕ ДЕЦА НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е .СЕГА ВЪПРЕКИ ЗАПЛАТАТА МИ И ПОСТА МИ БИХ ИСКАЛ ОНОВА ВРЕМЕ ДА СЕ ВЪРНЕ...
333
0
 
0
 
! Отговори
РУСОФИЛ. преди 7 години
И НА КРАЯ ...А СЛЕД ТОВА ЩЯХ ДА СЕ ВЪРНА КЪМ ТЕСНИ ОТНОШЕННИЯ НА ДЪРЖАВАТА НИ С РУСИЯ,ЩЕ ПРЕВОЪРЪЖА АРМИЯТА И ЩЕ ВЪРНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВОЕННА СЛУЖБТА,А ЧИСЛЕНОСТА НА АРМИЯТА ЩЕШЕ ДА Е ДВА *** ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ-ПОЛИЦИЯТА СЪЩО.ЕСТЕСТВЕНО И ЩЯХА ДА ИЗЧЕЗНАТ ТАКИВА ДЕБИЛСКИ ПАРТИИ КАТО ДПС И ДОСТ.В СЪЩНОСТ ЩЕЗАБРАНЯ ПАРТИИТЕ СЪС ЗАКОН И АКО ТАЙНО СЕ ОРГАНИЗИРАТ ТАКИВА ЩЕ БЪДАТ ПРЕСЛЕДВАНИ СЪС ЗАКОН.ЩЯХ ДА ВЪРНА И СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ЗАЩОТО НЕ СМЯТАМ ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ИМАТ
332
0
 
0
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 7 години
ЗА ДА МОГАТ *** ДА СА ОПРЕДЕЛЯЩ ФАКТОР НА ИЗБОР.НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ *** ,И АКО АЗ ИМАХ ВЪЗМОЖНОСТА ДА ВЗЕМА ВЛАСТА В МОИ РЪЦЕ,ЩЯХ ДА ИЗБИЯ ВСИЧКИ ДНЕШНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ПОЛИТИЦИ,ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ И ПОМАГАЧИТЕ ИМ ,ЩЯХ ДА ОТНЕМА ВСИЧКО КОЕТО ТЕ ИМАТ КАТО ПАРИ И ИМУЩЕСТВО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА А ТЕ ЩЯХА ДА СТРОЯТ СТРАНАТА НИ ЗА ПО ФИЛИЯ ХЛЯБ И ЧАША ВОДА НА ДЕН ДО КАТО БАВНО УМИРАТ.В СЪЩНОСТ ТЕ ТОВА И ЗАСЛУЖАВАТ.32095
331
0
 
0
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 7 години
(ПРОДЪЛЖЕНИЕ).ТА ИСКАХ ДА КАЖА ЧЕ НЕ Е ТОЛКОВАТРУДНО ДА ВЗЕМЕШ ДИПЛОМА ,ОСОБЕННО В АНГЛИЯ И ЗАПАДНИЯ СВЯТ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ТАМ НЕ СЕ ИЗУЧАВА РАЗШИРЕНО КАКТО СЕ ПРАВИ У НАС ,АСЕ УЧИ САМО И ЕДИНСТВЕННО ПО СПЕЦИАЛНОСТА.КАЗВАМ ТИ ГО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ.В СЪЩНОСТ С ДИПЛОМА ЗА ЗАВЪРШЕНО ОБРАЗОВАНИИЕ СЪМ ОТ ИРЛАНДИЯ ОТ УНИВЕРСИТЕТА " ТРИНИТИ" В ДЪБЛИН.И ВЪПЕКИ ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УНИВЕРСИТЕТ В ИРЛАНДИЯ АЗ ИМАМ ДИПЛОМА ОТ НЕГО .ТАКА ЧЕ ДВЕТЕ ДИПЛОМИ НЕ СА ГАРАНЦИИ ЧОВЕЧЕ.
330
0
 
0
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 7 години
А БЕ НЕ ЗНАМ ЗА ВАС КОГА СТЕ РОДЕНИ ЧЕ ПРИКАЗВАТЕ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ,НО АЗ СЪМ НА ВЪЗРАСТ ДЕТО МОГА ДА РАЗКАЖА ТОЧНО КАК БЕШЕ ЗАЩОТО И ДО ДНЕС ПОМНЯ ВСИЧКО.и НА ОНЗИ С ДВЕТЕ ДИПЛОМИ НА ДЕТЕТЕО МУ ОТ ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ НЕКА КАЖА САМО ЧЕ ПРЕЗ " ОНОВА ВРЕМЕ БЕШЕ В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ НА ИСТИНА ИМАШЕ СТОКИ КОИТО ГИ НЯМАШЕ А ХОРАТА ЧАКАХА С ГОДИНИ ЗА АПАРТАМЕНТ ИЛИ КОЛА,КАКТО И ДА Е ДЕ...,Т АНА ТОЗИ С ДЕТЕТО С ДВЕТЕ ДИПЛОМИ БИХ МУ КАЗАЛ САМО ДА НЕ СЕ ФИШКА ТОЛКОВА
329
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До байхуйА тези които продадоха Родината на СССР след 1944г. какво да ги правим?
328
0
 
1
 
! Отговори
До 384 преди 7 години
Да, баща ти пострада от мероприятията на народната власт- И то за нищо - запалил стара къща на ятак, без да разбере че децата му са в стаята. Мислил е ,че играят на хорото, в центъра на селото около обезглавени партизани. Та и народният съд го глобил, добре че имал няколко премии от 50 000 за глава на комунист. Боже, каква несправедливост!
327
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирчо Спасов с гордост заявява в интервю от 1984 г., че било славно време, когато по нареждане на Партията трябвало да бъдат поизчистени колкото се може повече врагове преди тъй наречения народен съд, защото с присъдите става бавно. Около 100 нощи пращахме по пет камиона, по двайсет на камион, това ще е някъде десет хиляди, пресметна Спасов. Това само в София! +++ето това са комуноидните - сатрапи !
326
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 366Защо лъ.жеш? Между моите приятели нямаше нито един доносчик! Намериха се такива, които сътрудничеха на КДС, но не като доносчици. Даже такива, които станаха офицерии имаха отговорна работа, но не като доносчици. БКП не цапаше хората си с такава дейност! Доносчици се вербуваха от под-леците, които днес са най-върлите антикомунисти и се гневят най-много! Разбираемо - такованите са най-морални! Съжалявам ги, ама малко. Мен защо никой не ме покани да служа на органите?
325
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да ви припомня, че на 10 ноември 1980 г БКП наброяваше 1000500 души. Много от тях имаха семейства, съмишленици. Отделно "верните" им съюзници от БЗНС. И милиони възторжени отечественофронтовци, които гръмко аплодираха и ръкопляскаха. И вие, тук пишещите антикомунисти, бяхте извън това, тихо скърцахте, разправяхте, озъртайки се, вицове за Тошо! Нямахте нищо общо, нали? Не ползвахте нищо, не сте донасяли на службите нищо? "Не намъ, не намъ!"
324
2
 
4
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
381.Сега вече и мойто дете можа да отиде да учи навън, не само твойто. Въпреки, че баща ми не е от отряда "Чавдар". И мойто дете завърши с отличие. Две дипломи взе - една германска и една британска. Работеше и учеше. Сега живее в Германия и получава почти 2 пъти над средната немска заплата. А твоето дете и в Москва не можа да завърши и ти още го хрантутиш от накраденото от нас. Затова жалиш за "цоциализма" ти!
323
2
 
2
 
! Отговори
Сеирджия преди 7 години
Камене, във връзка с това НЯМА имаше един виц по онова време. В един магазин началникът забранил думата "няма". Една сутрин влязъл клиент да си купи ръкавици, кожени. Препратили го на съседния щанд. На съседния щанд го питали с външен шев ли и го препратили на съседния щанд и накрая го върнали да си донесе палтото да сравнят цвета. На изхода срещнал един с тоалетна чиния, който се развикал: "Те ми гъ-за, те ми ***. А да видиме к'ва тоалетна хартия ш'ми дадете!
322
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГергиНищо , сега вече имате възможност да ходите на майната си да миете ***, да гледате сенилни наси/ращи се, които могат и да те за/колят (неотдавна това стана в Италия), да берете маслини, ягоди и каквото ви дадат. Кеф! А границата отново да опаковате, само с друг тип мра! И пак за моя сметка!
321
1
 
4
 
! Отговори
Камен преди 7 години
379Имало е за тебе! А за моето семейство нямаше. Влизаш в магазина и продавачката ти се тросва -НЯМА. Колкото до качеството, тогава в България и в СССР имаше една поговорка - "Ако има опашка, не питай за какво е, а се нареди. Ако няма опашка - не купувай, че ще береш яд."
320
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 172Банани имаше в "представителните магазини". В замена на това имаше всичко друго, при това българско, качествено! Хората излизаха от магазините с ръце, опънати като на гибони. Скумрията струваше 0.70 лв, сафридът - 0.60, консерва дроб от треска -0.60, червен хайвер - 4 лв консервата киселото мляко - 0.23, 1 кг бял хляб без набухватели и подобрители - 0.30, сиренето - 2.60, холандски и швейцарски апенцелер, рокфор, гауда - 4.50 лв/кг. Българските триъгълници бри и камембер - 0.75
319
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати възхода .. три фалита за 45 год соц.
318
2
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Ако беше възход, Горбачов нямаше да бъде принуден да обяви капитулацията на СИВ в студената война !За сравнение, БВП на България днес е почти три пъти-по-висок от най-добрите години на социализма, а средният ни доход в конвертируема валута е 10 пъти по-висок.
317
2
 
2
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До байхуй--356;Атия които бяха колониална администрация на СССР. Тия които ни навряха в СИВ и Варшавския договор. Тия които пратиха в Афганистан ,по реме на съетската инвазия,наши войници че убиха 73 българчета заради руските интереси. Благодарете на САЩ ,че Джеймс Бейкър каза;Никакви политически преследвания.Много леко се отървахте.
316
5
 
5
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Анонимен--355;Недей да лъжеш. При Атентата в Църквата Св. Неделя убихте 30 деца.Между Метежа 1923 ги Атентата убихте 800 кмета. Всичко се вършеше по заповед от Москва. За убийството на Ястребинчетата са виновни вашите терористи--партизани /мандраджии/. Децата са ги ползвали за прикритие.Децата не са застреляни до стената . Това са комунистически измислици. Зверствата които извършихте Турците не са ги извършили. Разни Криминали насаждаха комунизЪма. Най низшето съсловие и селянията.
315
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До обикновен комунизъмПишеш откровени фантасмагории. Не поне на мен и моите набори. През 89-та бях на 20, т.е. дете съм на " комунизма", родителите и двамата НЕ бяха партиини членове, нито мои баби и дядовци, аз самия стнах комсомолец чак в 8 -ми клас, защото не се гледаше с добро око в техникумите, ако не си комсомплец, но никой не ме е тормозил заради това, че семейството ми е стояло в страни от Партията!?