БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!

Идването на комунистите дало тласък на половинвековно развитие
9 сеп 2016 12:44,
398
БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!
Снимка: архив, БулФото

БСП почете годишнината от 9 септември 1944 г., когато социалистите поемат управлението на България и остават начело 45 години. 

Още по темата

Преразказвайки историята от средата на миналия век, соцдепутатът Валери Жаблянов описа предимствата на времето, в което комунистите са били на власт пред последвалите ги години на прехода. 

Социалистът нарече победата на комунизма победа на справедливостта, хуманизма и човечността, а времето на комунизма - половинвековно възходящо развитие. 

"На този ден българската нация и държава дължат почит и уважение към антифашистката съпротива, наредила българския народ на страната на мира, хуманизма и достиженията на европейската цивилизацията", каза Жаблянов. 

Той припомни и спасяването на евреите във време, в което другите нации безучастно са наблюдавали преминаването на вагоните. 

Социалистът обясни, че идването на комунистите е дало тласък на половинвековното възходящо развитие.

"За няколко десетилетия беше изградено индустриалното общество, отвори се пътят за догонващо икономическо и социално разнитие", каза той. 

Жаблянов продължи с това, че днес голяма част от индустриалното наследство на държавата е в руини. Според него сега отново сме в позиция на догонващи в съюза, към който принадлежим. 

"В днешния ден, когато несигурността обхваща Европа, а крайната десница отново подхваща темата за разединението, ние, социалистите, припомняме политиката на отечественофронтовското правителство и на Девети септември, които спасиха България от катастрофата на нацизма", завърши Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на корнелчето и беше хубаво при соца и 100 пъти по хубаво сега.докато беше седесарка приватизира хотел рила софийските корекоми балканкар.прати синът си в сащ,купи му къща,той стана американски гражданин, алооо,има ли още балъци да вярват на тази партия
293
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите не били убивали деца? Ха-ха-ха...Да, директно може би не.Но на колко деца бащите им са отишли в Белене, за да не се завърнат оттам никога?Колко деца са били дамгосани, защото бащите им са били "народни врагове" (защото са имали вършачка преди Девети)?Какъв живот са имали тези деца? Как са го живели?Нещастници бяхте и си оставате такива. Добре, че намалявате с всяка изминала година защитниците на Тато.
292
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 334Живков интелектуално не може да стъпи и на малкия пръст на Ботев. А Левски просто е невъзможно да го сравняваш с простия, правешки овчар.
291
0
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
334 За това все още не можем да се оправим и да станем нормална страна
290
1
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
335 Ква е тая кръв от звездата бе кръволога , вие вампирясахте съвсем
289
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Revolution_Да така е. А новите Ф-15, които от днес охраняват небето ни, минаха с червени знамена над паметника на Съветската армия. Ха-ха смешковци-червенодрешковци.
288
7
 
6
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
До Анонимен 334Така е Тодор Живков е истински национален герой, въпреки, че знаеше какво го очаква той направи възродителен процес. Благодарение на него в момента не сме като Кипър примерно, ако не беше Живков много повече турци щеше да има в България, и тия турци щяха да правят атентати.
287
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен327От кое НПО ти ги дадоха тези цифри?Та то не е имало 30 хил. с висше образование, но това не то пречи, като гледаш тавана, да решиш, че толкова са " избити" за 42 дни? А поне 30 имена можеш ли да посочиш?
286
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом празнуваме падането под съветско робство, за да сме политически коректни би трябвало да се празнуваме падането под византийско и османско робство.Ура, другари
285
5
 
1
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
На днешния празник имаше много хора в червено облечени, това е уважение към празника.
284
1
 
5
 
! Отговори
до 321 преди 7 години
Да, ама сегашните пребоядисани демократи са приети с разтворени обятия от новите си господари - евроатлантиците, които лицемерно одобряват безобразията им. Та за какво спорим?
283
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Образованите хора ги избиха едни други превратаджии, ама за периода 23 - 44 г."Около 30 хиляди българи са били убити или обявени за безследно изчезнали в първите 42 дни след 9 септември 1944 година. Този червен терор продължава около 100 дни до края на 1944 г. Без съд и присъда е избивана интелигенцията на България - лекари, съдии, свещеници, банкови чиновници, журналисти, кметове, учители. Все "необразовани" хора са избивали комунистите, нали!?
282
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-черната дата в новата ни история. Ние пък по някакви мазохистични подбуди вдигнахме паметник на окупаторите си. /на снимката/
281
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Девети септември измете фашистите и направи от бедна България една модерна страна. Но 45 години по късно фашистите се върнаха и разрушиха всичко направено
280
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само болни индивиди празнуват 9 септември. Те се нуждаят от лекарска помощ
279
3
 
4
 
! Отговори
до 313 преди 7 години
Образованите хора ги избиха едни други превратаджии, ама за периода 23 - 44 г. - Стамболийски, Милев, Вапцаров.... И не само тях, а и деца по на 8-12 г. Що за у.оди биха направили това? *** с всичките им кусури поне деца не са разстрелвали.
278
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То затова преди 9.9.1944 България е наричана МОДЕРНА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА...ама дошли дедите на тези *** от снимката и почнал един възход,та ум да ти зайде...9.9.1944 е най-черната дата от българската история,от която последствията влачим и до днес и ще патим още дълго!
277
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сегашните "демократи " разпродадоха индустрията, само това си казвам и няма нужда от повече думи!"Сегашните "демократи" са преоблечените/преименувани комунисти или техните деца, т.е. същите крадци.Те "национализираха" собствеността на народа след 09.09.44г, а след 10.11.89г. я прибраха в джобовете си.
276
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИЗМА Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ!
275
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунист, дай дефиниция за стерео уредба, щом това с касетата и стерео усилвател/високоговорители не е. Достъпът до такава техника не беше благодарение на българската заплата тогава. Или някой, който пътува навън ти я носи, или от Кореком, ама пак някой с достъп до чужда валута (обикновено долари от "гнилите" империалисти) можеше да ти купи.Нали така, тОварищ?!