БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!

Идването на комунистите дало тласък на половинвековно развитие
9 сеп 2016 12:44,
398
БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!
Снимка: архив, БулФото

БСП почете годишнината от 9 септември 1944 г., когато социалистите поемат управлението на България и остават начело 45 години. 

Още по темата

Преразказвайки историята от средата на миналия век, соцдепутатът Валери Жаблянов описа предимствата на времето, в което комунистите са били на власт пред последвалите ги години на прехода. 

Социалистът нарече победата на комунизма победа на справедливостта, хуманизма и човечността, а времето на комунизма - половинвековно възходящо развитие. 

"На този ден българската нация и държава дължат почит и уважение към антифашистката съпротива, наредила българския народ на страната на мира, хуманизма и достиженията на европейската цивилизацията", каза Жаблянов. 

Той припомни и спасяването на евреите във време, в което другите нации безучастно са наблюдавали преминаването на вагоните. 

Социалистът обясни, че идването на комунистите е дало тласък на половинвековното възходящо развитие.

"За няколко десетилетия беше изградено индустриалното общество, отвори се пътят за догонващо икономическо и социално разнитие", каза той. 

Жаблянов продължи с това, че днес голяма част от индустриалното наследство на държавата е в руини. Според него сега отново сме в позиция на догонващи в съюза, към който принадлежим. 

"В днешния ден, когато несигурността обхваща Европа, а крайната десница отново подхваща темата за разединението, ние, социалистите, припомняме политиката на отечественофронтовското правителство и на Девети септември, които спасиха България от катастрофата на нацизма", завърши Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
3
 
1
 
! Отговори
край преди 7 години
Ако развитите на нациите има формата на състезание между тях то преди 10 ноември - БЪЛГАРИЯ се състезаваше по-добре. Вижте статията "България каквато я загубихме". Качеството на живот за мнозинството хора също беше по-добро. Няма как да ги върнем тези неща -света вече е друг. Но да не забравяме можем.
313
3
 
8
 
! Отговори
Герги преди 7 години
Ами като беше толкова хубаво защо го развалихте Бре ? Че нали бай ви Тошо каза че соца е НЕДОНОСЧЕ.Като беше толкова хубаво защои пазехте ГРАНИЦИТЕ че пиле да не може да прехвръкне. Сакън някой да не избяга от комунистическия РАЙ.
312
0
 
5
 
! Отговори
тривиа преди 7 години
1938 - България има малко по-малко БВП от това на Италия и повече(!) от това на Испания.1989 - И *** вместо мозък да имаш ще е ясно...Та, сега, относно съдбата на народите паднали отвъд Завесата. Времена на прогрес или изгубени поколения? За червените аристократи е ясно, за народа питам.
311
1
 
8
 
! Отговори
Лев Главинчев преди 7 години
"Идването на комунистите дало тласък на половинвековно развитие"Интересно защо без подобен "тласък" бедните гърци, минали през гражданска война и преврати, но без комунистически "тласък", живееха преди и сега живеят два пъти по-добре от нас?
310
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
До *** кифлее,само те питам,любимата ти тиква,който също е комунист,сигурен ли си,че има ясна мисъл.
309
0
 
7
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Най-големото поражение на събитията, последвали 9 септември е това, че научи българите, че за да живееш добре не е необходимо да си умен, образован, инициативен и да поемаш рискове, а е достатъчно да крещиш лицемерно лозунги и да пишеш доноси. Вече 72 години такава селекция на "управленския елит" и 2 милиона емигранти. Гнусните фе-калии, които владеят икономиката на България и които ни пробутват ме-керетата си във политическата власт са резултат на тази селекция.
308
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАНДЪТ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ СОЦИАЛИСТИ И ПРЕДИ И СЕГА Е ARBEIT MAHT FREI- ТЕ СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО И ЩЕЛИ ДА МАХАТ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК ЗАЩОТО БОГАТИТЕ ОЛИГАРСИ ТРЯБВАЛО ДА НОСЯТ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ОТГОВОРНОСТИ НА ДЪРЖАВАТА ,А НЕ БЕДНИТЕ- СВИНАРСКИ Е ПРИЕЛ РАВЕНСТВО, БРАТСТВО И СЕГА ЩЕ ВРЪЩАТ ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА И ЩЕ ЕКСПРОПРЕИРАТ ЗАГРАБЕНОТО ОТ БРАТЯТА СИ КАПИТАЛИСТИ СОЦИАЛИСТИ- В ЕДИНЕН СТРОЙ- СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ И БЕДНИ РАБОТНИЦИ.
307
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 7 години
БСП да не се правят на луди-те също имат съществени заслуги за разгрома след 10.11.89!Иначе фактът си е факт-след 27 години нямаме и 1/3 от предишната индустрия и производство.
306
1
 
1
 
! Отговори
тошо преди 7 години
ЗА МНОГО ГОДИНИ, ДРУГАРИ!
305
1
 
2
 
! Отговори
тошо преди 7 години
ЗА МНОГО ГОДИНИ, ДРУГАРИ!
304
4
 
0
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Браво бе истински БЪЛГАРИ! Обичам Ви такива.
303
2
 
1
 
! Отговори
до 343 преди 7 години
КакОв "източник" бе, мозък? Ти не го посочваш, което означава, че правиш свободни съчинения! Друг мозък пък цитира за "милиони" преминали през лагерите ... в 5 млн. тогава България.
302
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен341А какОв у.род трябва да си за да убиеш от упор вързано дете... Но иначе философстваш колко лошо било косвено, като убиеш бащите им?! А ако тези "бащи" са разстрелвали от упор деца? Много народ са избили комунистите и голяма част несправедливо, без съд и присъда, но деца не са разстрелвани.
301
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СССР съсипа България. Без СССР имахме достигнати национални идеали, а с тях ни командват *** и хрантутим турци и ***. Руската агентура изкла интелигенцията и средната класа. Милиони преминаха през концлагери. Децата на българите биваха разпитвани с инжекции дали родителите им слушат Свободна Европа и Гласа на Америка. Днес тези сатрапи ни водят в ЕС и слушат какво им заповядва САЩ.
300
5
 
4
 
! Отговори
Напълно прав си преди 7 години
До преиначената история Без руската окупация през 44-та България днес би била цветуща.
299
3
 
1
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Те и тия нови социалисти бяха на власт за известен период от време след 1989 година, та резултатът от тяхната власт е: Старт на разрухата на България. Но този факт нещо не им изнася.
298
3
 
5
 
! Отговори
Ристо преди 7 години
За някой да,тези които полагат венците.Останалите 6 500 000 не поднасят цветя.Защо ли?
297
1
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
Кое си требе, оно си сака. А социализъмо си не требеше, и в съответност си го не сакат. Иначе щеш да го предложат отгоре и хората да гласуват за него и те така пак да го изберат.
296
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 9-ти бяхме най-развитата държава на Балканите, а сега сме просяци
295
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кое НПО ти ги дадоха тези цифри?Типично по комунистически - като не можеш да оспориш информацията, атакувай източника. Познати "хватки", тОварищ.Някои хора, за разлика от теб и останалите чyгуни , нямат нужда от опорни точки спуснати от раССия.