БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!

Идването на комунистите дало тласък на половинвековно развитие
9 сеп 2016 12:44,
398
БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!
Снимка: архив, БулФото

БСП почете годишнината от 9 септември 1944 г., когато социалистите поемат управлението на България и остават начело 45 години. 

Още по темата

Преразказвайки историята от средата на миналия век, соцдепутатът Валери Жаблянов описа предимствата на времето, в което комунистите са били на власт пред последвалите ги години на прехода. 

Социалистът нарече победата на комунизма победа на справедливостта, хуманизма и човечността, а времето на комунизма - половинвековно възходящо развитие. 

"На този ден българската нация и държава дължат почит и уважение към антифашистката съпротива, наредила българския народ на страната на мира, хуманизма и достиженията на европейската цивилизацията", каза Жаблянов. 

Той припомни и спасяването на евреите във време, в което другите нации безучастно са наблюдавали преминаването на вагоните. 

Социалистът обясни, че идването на комунистите е дало тласък на половинвековното възходящо развитие.

"За няколко десетилетия беше изградено индустриалното общество, отвори се пътят за догонващо икономическо и социално разнитие", каза той. 

Жаблянов продължи с това, че днес голяма част от индустриалното наследство на държавата е в руини. Според него сега отново сме в позиция на догонващи в съюза, към който принадлежим. 

"В днешния ден, когато несигурността обхваща Европа, а крайната десница отново подхваща темата за разединението, ние, социалистите, припомняме политиката на отечественофронтовското правителство и на Девети септември, които спасиха България от катастрофата на нацизма", завърши Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
18
 
! Отговори
da преди 7 години
***, а тия прозападните страни, дето нямаха късмет да ги спасят от катастрофата на нацизма, мизерставаха и през тия 45 години и сега :/
13
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАГЛИ! Преди комунизЪмЪ България е била сред водещите европейски държави. Гърция ни е дишала прахта. Благодарение на партизаните и СССР сега сме на дъното.
12
3
 
6
 
! Отговори
1974 преди 7 години
Ключова година от която запада почна да корумпира комунистите ,за да ги вкара в клуба. И само да не хвърлят една бомба .Затова Студената война свърши без справедливост ,а БКП стана капиталистическа олигархия.Но това е само началото .На запад не им се воюва и изглежда последното им голямо приключение е било с Хитлер ,чвека който сега им е нужен В това е трагедията- те ще простят и на исляма така както на комунистите за да ги вкарат в клуба .Този път обаче разрухата иде и при тях .
11
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
важното е че днес златото заминава за канада, натовските казарми са добре измазани, а българите са -3млн, началото на края дами и господа, захлебвайте със свобода и преглъщайте..тука няма, нямащо не скачате с два пръста по площадите бе палячовци... толкова струва живота на българина - 4лв - условия: да живее на село и да има ***.Демокрацията уби не само България, но и българите.. Амин
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия, от бйе-сйе-пйе-ту не спират да лъжат! И сега, още повече!
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е,че комунизма за пореден път съсипва България в началото. Създавайки Македонския език и Македонската държава. Чак 70 - 80те години започва да действа в наша полза.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
комунизма го пре..ха тия дето ни говореха колко е хубав комунизма и ни управляваха. пращаха децата си на запад да се подготвят за капиталисти и после бутнаха соца за да заграбят всичко. ейги и сега,корнелийка купи къща на синът си в сащ,той взе американско гражданство,тя тръгнала да ни говори за социализъм. на времето като седесарка приватизира хотел рила,софийските корекоми и балканкар.от тогава още не си знаят парите
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит празник на всички от герб и вожда му! Хайде не се срамувайте да почерпите,всички сте един дол дренки ***!
6
20
 
31
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
До АнонименНа тази дата България се превръща в мегазатвор.
5
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези трябва да бъдат закопчани и съдени! Някой ако вземе да чества нацистки празници в Германия какво ли ще му се случи?!
4
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добрия комунист е мъртвия комунист, Никога повече БКП "БСП" на власт....
3
12
 
29
 
! Отговори
t2 преди 7 години
Хахахаа така не възходиха, че си имаме за поне още 45 години :)
2
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой да обясни,като е бил такъв възход,защо соца фалира,а хората ги държаха с огради и кучета да не избягат. също и да обясни,защо соц ръководителите ни толкова много искаха да станат капиталисти
1
16
 
31
 
! Отговори
1 преди 7 години
нагли бесепари долни