БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!

Идването на комунистите дало тласък на половинвековно развитие
9 сеп 2016 12:44,
398
БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!
Снимка: архив, БулФото

БСП почете годишнината от 9 септември 1944 г., когато социалистите поемат управлението на България и остават начело 45 години. 

Още по темата

Преразказвайки историята от средата на миналия век, соцдепутатът Валери Жаблянов описа предимствата на времето, в което комунистите са били на власт пред последвалите ги години на прехода. 

Социалистът нарече победата на комунизма победа на справедливостта, хуманизма и човечността, а времето на комунизма - половинвековно възходящо развитие. 

"На този ден българската нация и държава дължат почит и уважение към антифашистката съпротива, наредила българския народ на страната на мира, хуманизма и достиженията на европейската цивилизацията", каза Жаблянов. 

Той припомни и спасяването на евреите във време, в което другите нации безучастно са наблюдавали преминаването на вагоните. 

Социалистът обясни, че идването на комунистите е дало тласък на половинвековното възходящо развитие.

"За няколко десетилетия беше изградено индустриалното общество, отвори се пътят за догонващо икономическо и социално разнитие", каза той. 

Жаблянов продължи с това, че днес голяма част от индустриалното наследство на държавата е в руини. Според него сега отново сме в позиция на догонващи в съюза, към който принадлежим. 

"В днешния ден, когато несигурността обхваща Европа, а крайната десница отново подхваща темата за разединението, ние, социалистите, припомняме политиката на отечественофронтовското правителство и на Девети септември, които спасиха България от катастрофата на нацизма", завърши Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 270Македонската нация я създадоха червените шумкари под диктовката на Масква
233
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е то нашият социалист... Работа и пари... Естествено, дадени от държавата. Че по-лесно. Пък и ако имаш някой вуйчо партиен секретар - охааааааа... "БКП-КПСС!!!" с пълно гърло и напред!Пък и ако успеем да уредим нещо западно - автомобилче, нещо... Вярно, руското е най-доброто, ама все пак...
232
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарето създадоха "великите" Македони и в тая връзка единствения възход който постигнаха е възхода на Вардарските ***
231
3
 
9
 
! Отговори
Вапцаров преди 7 години
Ще строим завод, огромен завод,със яки бетонни стени!Мъже, жени, народ, ще строим завод за живота! Децата ни *** в отровната смрад......
230
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, пазарувал си "нещо". Явно ти стига да има "нещо".Аз не искам да дъвча само дъвки Идеал, или да пия само 2-3 вида бира. Ако на теб ти харесва да мааш цял живот едни и същи храни - разбирам те, соца ще ти е супер. Дерзай. Аз, обаче, обичам да ходя в различни ресторанти и магазини, да опитам различни видове кухня. Цял живот шопска с тройка кебапчета - не, благодаря.
229
0
 
7
 
! Отговори
Процедурно питане преди 7 години
"Социалистът нарече победата на комунизма победа на справедливостта, хуманизма и човечността, а времето на комунизма - половинвековно възходящо развитие"- Защо те самите катурнаха социализъма с вътрешен и държавен преврат и сами свалиха бай Тошо? И защо самите станаха капиталисти?
228
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе, лъжецо Жаблянов, нали вие разпределихте парите и назначихте милионерите? Един ден историята ще ви разобличи като най-големите крадци и лъжци на прехода. Нали вие сега сте милионери, защо плачеш на чужд гръб, че хората били бедни. Ами дай им от твоята заплата. Нали изповядвахте максимата: " Всекиму според възможностите, на всикиму според потребностите." Е, народа сега има потребност от пари. Като толкова много мислите за хората, защо вземате тлъстите заплати , дайте ги на народа. Мошеник!
227
2
 
6
 
! Отговори
до 258 преди 7 години
Македония е откъсната много преди комунистите от България. Още с Берлинския договор. Просто Хитлер, за да излъже българите да застанат на негова страна им предлага да им върне Македония, затова и влизаме на негова страна през Втората Световна. Затова се е наложило мнението, че през Втората Световна руските комунисти ни взимат Македония и я дават на бъдещата Югославия (тогавашна Сърбия). Но ни е взета много преди това. Даже сме водили 4 войни със Сърбия да си я върнем. И те са преди това.
226
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работа и пари... Електрификация и съветска власт...Основното, готованчо, е ОБРАЗОВАНИЕТО. Имаш ли го, ще имаш и работа, и пари :)Ама къде ти толкова мисъл в твоята кратуна.
225
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 255Да кажеш че Хитлер е взааимствал от Мусолини е смешно, Хитлер най-много взаимства от Сталин, и донякаде от Ататюрк
224
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично всеки ден пазарувах и не си спомням да съм търсил нещо и да го е нямало. На колко години си ти бе, та говориш тези глупости?
223
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМи ти що не се поинтересуваш какво е било от 80 до 90 в Европа и САЩ. Спрете да сравнявате БГ през 80те с Европа и САЩ през 2000.
222
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистът името на партията си мени, но нрава - не.Остава си крадец!
221
0
 
6
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До Спомен от социализмаИ като се събуди прозореца отворен, а краката ти отвити.
220
2
 
10
 
! Отговори
Краставичарев преди 7 години
Другари защо не обявите възстановяване на социалистическия строй в изборната си платформа? Ей това не мога да проумея.
219
11
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Я да изляза на чист въздух , че дрисливите кравари смърдят и по ефира, жалко за народа, всичко има, ама нема основното - работа и пари - да ти кецам демокрацията, дори домати не мога да си купя, повече от три , а па банани дори не поглеждам, ябълките и крушите, че дори и дините - СА ФАЛШИВИ, пфу ...да ти ..е......дем......
218
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди 1944 година България е била сред най-развитите икономики на Европа, страна с която всички са се съобразявали, дори Хитлер е бил готов на всякакви отстъпки спрямо България само и само да сме съюзници на Германия, след това комунистите под диктовката на Масква съсипват всичко, даже създават и македонската нация
217
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащо Путин да е фашист. Значи казвате че комунистите са виновни, че Македония не е България, те казват че не са българи и ние си траем, знаем че са но няма какво да спечелим от тях. Но украинска нация или народ няма наречена е местността от края на русия на руски украйна. Все едно Пловдив да се отдели сега и да кажат че са друг народ пловдивчани. Но там в Украйна има много руско, ме много всичко и понеже не си го дават и Путин го изкараха фашист. Щом защитаваш интересите си си лош
216
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е имало по магазините бе, наглец :D Викаш, ние не помним? За един телевизор, или пералня, се правеше списък на чакащите. За разнообразие на храна да не говорим. Като в оня филма: "Ами, пуснаха чушки". Всеки ходеше с мрежичката в джоба, та, ако "пуснат" нещо, да взима. Това ли искате?
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 244Съгласен съм с теб, че Мусолини е фашист. Но именно от него Хитлер взима своята идеология, ако не си запознат. Така че Хитлер е фашист.