Да не правим дебата за кандидата за ООН махленски!

Бъчварова нямала информация, че ще се обсъжда смяна на Бокова
46
Да не правим дебата за кандидата за ООН махленски!
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че няма информация, че правителството ще обсъжда смяна на кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН с тази на Кристалина Георгиева.

Още по темата

Тя обаче заяви пред Нова телевизия, че към момента представянето на Бокова в надпреварата за поста "не е убедително" и не може "да се разчита на окончателно добро решение".

"Резултатите, които се виждат и са публично известни, показват, че има реакция срещу тази кандидатура. Какво ще се реши оттук нататък, премиерът ще реши", допълни Бъчварова.

На въпрос дали Кристалина Георгиева има по-добри шансове да заеме поста, тя отговори, че трябва да бъде попитан външният министър.

"Не трябва този дебат да го правим по същия начин махленски, като всичко друго в държавата", коментира още Бъчварова.

Тези дни стана ясно, че договарянето да се издигне кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН е станало по време на срещата на Г-20 в Китай миналата седмица.

Впоследствие Русия официално призна, че канцлерът на Германия Ангела Меркел е направила опит да потърси подкрепа от Москва за друг кандидат за шеф на ООН, излъчен от България. Руското ръководство обаче е отказало.

Информациите са, че Георгиева ще бъде номинирана от Унгария, Хърватия и Латвия, но не се изключва вариант и правителството да смени кандидата ни в последния момент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВинетуЩе се пръснеш от злоба, краварофилче...
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ирина Бокова е много умен и интелигентен дипломат.Няма място за сравнение с ограничената Кристалина Георгиева.
12
14
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ние българите мразим рисофилите и слугите на Москва.
11
2
 
14
 
! Отговори
шкумвата преди 7 години
Разликата между бушон и предпазител.Бушонът изгаря когато е необходимо, предпазителя-когато му заповядат
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намерил се кой да го каже - ПР-ката на Мутрата, която той сложи за Министър, при това на Вътрешните работи. Тази пародия е прекалено голяма дори за Царете на пародиите - ГЕРБ.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простоватите некадърни и крадливи Тикви се скъсаха да оплюват жената само и само да пробутат грозната си Сталинистка оФца. Май забравиха излагацията Румито Йелева.
8
17
 
3
 
! Отговори
Винету преди 7 години
А бе. в този сайт само *** ли пишат? И защо сте все анонимни, бе миризливи каскети?
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не трябва този дебат да го правим по същия начин махленски, като всичко друго в държавата", коментира още леля Бъчварова. Тя се извини и напусна , тъй като имала да пече чушки и вари сладко за зимата.
6
3
 
29
 
! Отговори
защо преди 7 години
Такова чудо няма никъде,лица от правителството да плюят по нашия кандидат за ООН,това е поредната жестока издънка на ГЕРБ какво ще си кажат страните който подкрепят Бокова!?пълен хаос в държавата и управлението ни я сами се прецакваме...
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова никога нищо не знае.Тя живее на друга планета.
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
утин е поставил на Меркел категорично условие за подкрепа на Кристалина, тя да върне истинското си име Сталинка. "Промяната на името й на великия Сталин по конюнктурни съображения, не се приема добре от народа Русия" категоричен е президентът Путин "Един възродителен процес би възстановил правдата и ние бихме разгледали нашето отношение"Прочети още на: dnes.bg/bulgaria/2016/09/11/moskva-za-kristalina-merkel-poiska-no-rusiia-otkaza.315172
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрина Румяна е категорична"Не сме от тях, кака Сийке!"
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожо Махленска,Има достатъчно сигнали, че вие не само че не се представяте добре, ами изобщо не се справяте с възложената ви работа. Логично е да ви сменят преди всички, защото застрашавате живота на гражданите с неадекватните си дейности.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова интересна статия и нито 1 коментар ????