От 2017: По-ниски данъци, ако плащаме с дебитната си карта

1% по-малко налози, ако харчим 80% от заплатата си през ПОС устройство
17 сеп 2016 22:05,
101
От 2017: По-ниски данъци, ако плащаме с дебитната си карта
Снимка: архив, Reuters

Ако плащаме по банков път с дебитната си карта, държавата ще намалява данъците ни. Това е ново правило, което влиза в сила от догодина.

Налозите ще бъдат по-ниски с около 1%, ако харчим 80% от заплатата си, получена по карта, отново с карта - на ПОС терминал или с електронно пазаруване. Още не е избистрено как точно ще доказваме, че харченето ни не е било кеш, но вероятно от нас ще се изискват банкови извлечения и попълване на данъчна декларация.

Ограничението: Колкото и да ни е годишната заплата и колкото и да е 1% от данъците върху нея, максималното облекчение, което можем да получим от държавата е 500 лева.

Според икономисти, отстъпката за картови плащания може да помогне за изсветляването на икономиката, защото ще е ясно кой за какво, кога и как си харчи парите.

Поскъпването на луксозните цигари ще е по-плавно от планираното. Управляващите се отказват от формулата за акциза, която залагаше на по-сериозен скок в цените на луксозните марки за сметка на евтините. Това става ясно от предложени промени на Министерството на финансите, съобщи bTV.

Цигари от 6,62 лв. трябваше да скочат на 6, 92 лв. през 2017 година, а тези от 11,94 лв. – на 12,49 лв. Най-вероятно обаче това увеличение ще е с между 7 и 15 стотинки по-малко.

От Асоциацията на търговците на цигари коментираха за БТВ, че не е добре всяка година да се променят правилата. Нужно е да има прогнозируемост, за да може и бизнеса и хората да се „настроят“.

В същото време е редно да има и равно третиране, а не цените на скъпите цигари да се „натоварват“ за сметка на по-евтините.

В предложенията е записано още, че за паричните и предметните печалби от нехазартни игри вече ще се дължи данък – 10%. Сега те са освободени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
17
 
! Отговори
да им..... стимула преди 7 години
по 1 банкова карта на семейство стига . Не се наядоха тез банки в Бг . Месечна такса обслужване минимум 5 лв на месец прави 60 за година. Работя в скандинавието годивната ми такса за обслужване е 250 крони на година , на сегашен курс на кроната 20 стинки за крона прави 50 лв български пари . Голям стимул е този 1 процент , Големи новатори
22
2
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
С тия 3000 евро там където живееш си абсолютен ц%рвул !!!!
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е най-добре, че иначе се почва със хора които плащат по една стотинка винетки и данъци
20
3
 
19
 
! Отговори
По банков път преди 7 години
Eстествено. Трябва да се отчитаме на господаря Ротшийлд и всичко да минава през него.
19
0
 
20
 
! Отговори
LosHo преди 7 години
Хахаххахаха хаххахаХахаххаххаХахххахахаххахахЕеее неее хаххаха ;) Хахаххг80% от заплатата 1% хахахаХахаххаМухайахахмухахахххамухахаххаВерно *** ни управляват хахахха
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положението е такова, че всеки плаща месечна такса за поддръжка на сметка. Плащането с Виза и Мастър е безплатно за клиентите.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да събирам аз цяла година извлечения, да ми дадат 0,001 от заплатата...... :DОпитайте пак
16
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До асдМалските магазинчета и такситата укриват данъци и зотова приемат само кеш.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз плащам с х.й подавам им го на касата и те го поемат до края!
14
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Почти се вързахЗа напечатватването на пари отиват много средства. Няма смисъл да се хабят тези средства и затова е по-добре да се печатат по-малко пари и да се плаща с карти.
13
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук където живея от 20 години в бялата държава цигарите са скъпи но заплатата ми е 3 000 евро. А при вас със тези африкански заплатки как я карате акъл не ми го побира. На всичкото отгоре невиждам никакви действия от страна на народонаселението. Трайкате си и го поемате както ви го подадът. ЕВАЛА БРАВО НА ВАС!
12
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Редвоно плащам с дебитна карта. Става много лесно и е удобно. Трябва да може и в градския транспорт и в такситата да се плаща с карта.
11
2
 
34
 
! Отговори
Почти се вързах преди 7 години
Мхм, войната срещу кеша продължава. Като всички минем на електронни пари ще могат да ни контролират още по-лесно. Само си представете - едно натискане на клавиатурата и парите ви ги няма... Пуф! Да не говорим колко лесно ще е на власт имащите да си въртят схемите...
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолети на международната коалиция, водена от САЩ, нанесоха въздушни удари по позиции на ВС на Сирия близо до провинция Дейр ез Зор. Представител на командването на ВС на Сирия в ефира на държавната телевизия на страната потвърди нанасянето на ударите.Американската страна към момента не коментира бомбардировките.В резултат на ударите на водената от САЩ коалиция са загинали 62-*** сирийски военнослужещи, около 100 души са ранени. А ПУТИН ГЛЕДА И СЕ ЧУДИ! *** *** ***.А!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХЕХЕХЕ,ЧЕСТИТО НА МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ЧЕТНИЦИ В ТАЗИ ПРОДАДЕНА ДЪРЖАВА.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е много са се отпуснали цял 1 % отстъпка.. Щедри,щедри
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе калинковците въртят сучат и накрая пак ще дръпнат още един 12-милиарден заем.Та да има на месец по милиард, Дон Тиквоний да блажи.
6
0
 
20
 
! Отговори
ПОДИГРАВКА преди 7 години
Всъщност знаете ли че от 2017 се увеличава вноската за Пенсия с 1% месечно ?Това защо минава тихомълком ?До 2016 година всички доходи се облагаха с общо Данъци в размер на 21,6% месечно , от 2017 ще се облагат с 22,6% месечно .
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе прочетох, .... и много се смях
4
2
 
26
 
! Отговори
хак ни преди 7 години
Пак ГЕРБ облагодетелства банките,явно им трябват пари за изборите....