Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!

Ако не вземат мерки, няма да получат помощ, закани се премиерът
Обновена: 24 сеп 2016 19:45 | 24 сеп 2016 19:45,
214
Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!
Снимка: Архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани, че Македония повече няма да получи помощ от България, ако не се вземат мерки срещу вандалския акт на 59-годишния Миленко Неделковски, който се похвали във Facebook, че е счупил паметната плоча за загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.

Още по темата

"Ако от македонската страна не вземат мерки за стореното на Каймакчалан, тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, пише "Фокус".

Припомняме, че Неделковски написа в социалната мрежа на 22 септември, че "незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”. На снимките се вижда и как разбива плочата с чук.

Премиерът съобщи, че македонският премиер е обещал и трябва да има вече реакция от тяхна страна.

"Поставих въпроса, ако не вземат мерки за това да чупят с чукове български паметници, ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат, защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония. Изпратихме и пожарна, и води, и храни и всички македонци бяха доволни, че България им помогна. В сряда Министерския съвет гласува 300 000 лева помощ за Македония и това ли заслужава българинът?”, запита риторично премиерът.

"Ние се отнасяхме братски към тях и да излезе този да троши плочи. Това подпомага ли на нашата дружба, подпомага ли интеграцията на Македония в ЕС? Ние утре трябва да гласуваме за тях. При това настроение в България и правилната реакция от всички българи по въпроса, как ще стане? Той ми обеща, че трябва да го направят. Македонският народ ни е мил”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
17
 
! Отговори
Историк преди 7 години
Като се погледне в по старите катри се вижда че Белград в Сърбия и Охрид в сегашна Македония са в територията на България , така че няма какво да коментираме
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колония на бивша Югославия днес решила да прави зулуми
128
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли заслужавала България и българите -се пита премиера Борисов ? Ами това заслужава след,като води безгръбначна политика спрямо тази малка мизерна държавица -вместо да им скръцнем със зъби както направиха гърците когато онези вардарски селяни се опитаха да им откраднат името и древната история ,така и ние веднъж за винаги да им покажем ,кои са ,какви са и колко струват ....а не като мекотели да ревем ,че ни били мили !!
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славянизирани от Византия а после османизирани от Османците си мислят че са Народ и Държава и се наричат македонци
126
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бивша югославска република Македония , но като свободна Държава чак през 1991 година и имат претенции , на 25 години Държава
125
9
 
10
 
! Отговори
Слънце преди 7 години
Учителя Петър Дънов казва за Българина, че е славянин, и че България трябва да има много добри отношения с Русия. Абсолютно както винаги е прав. Русофобите вилняха години наред и навредиха на стотици наши бизнеси с Русия. Русофоба по правило я направи добро я не, но зло за България със сигурност.
124
1
 
11
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
През 1878 Берлински Конгрес няма на картата такава Страна или Държава като Македония а е само Територия на автономен вилает , всеки може да види в Википедия
123
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Втората употреба българи - македонците не са ми мили. Мразя ги!
122
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това поведение на македонците само доказва ,че са българи. (българин за българина не е брат )
121
2
 
8
 
! Отговори
7+ преди 7 години
Всяко чудо за три дни. Ние като народ бързо забравяме и даже няма да се налага да им прощаваме
120
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно точно! Рашките още не могат да преглътнат паметника на ген. Колев и Шуми Марица окървавена. Усещат, че плячката им се изплъзва и ето техният юдов отговор.
119
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната руска провокация.
118
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Миленко му е бил отказан български паспорт през 2014 г. и ето последствията...
117
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, храни ку че да те лае, Бойко!
116
2
 
12
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Когато нашите военни направиха тази паметна плоча, те много добре знаеха какво ще последва... Миленко, а и цялото бюрмаджийско ръководство са РУБЛАДЖИИ, които използваха случая за да отдалечат Бюрм и Сърбия( защото и сръбето ще отвлекат паламарката) от ЕС и да могат съветските другари да си разиграват коня на Балканите. Предлагам на всички бюрмаджийски шиптъри да се раздадат български паспорти, та сърбоманите да си изядат шишарките от яд.
115
4
 
12
 
! Отговори
До 152 преди 7 години
Българите са основно българи. Една много малка част да *** и руски продажници и лунгури! Думата "славяни" е измислена от великоруската пропаганда на Балканите.
114
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македонците не били българи-ха ха. Защо тогава десетки хиляди македонци взеха български паспорти и още толкова чакат на опашка за такива? Аз не знам някой българин да е поискал македонско гражданство, май няма толкова луд човек. Дребни и смешни са.
113
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората са си във държавата и имат право да решават кой паметник да премахнат и кой не. Македоиния е държава призната първо от България.Този измислен дс скандал с паметника е нелеп обслужващ интересите на Русия.Помним преди време как от АТАКА по същият сценарий на дс и Русия ходеха и разваляха паметника на Юзеирови ,тоз фил сме го гледали.Мястото на Македония е във ЕС,всичко друго е игра за и интриги в полза на Русия
112
8
 
9
 
! Отговори
Яга за Тиквун преди 7 години
До Анонимен 150 "Боко е популист." НЕ Тиквата е с женски характер - жена в панталони.Ако беше истинска жена все с надут корем щеше да е.Да сваляме това трансгенно правителство заедно с 10 ките хилади назначени от НЕГО пидори по цялата линия на властта, ИНАЧЕ ни чакат латино проблеми: огромни дългове, супер олигархия и невиждано бедно население.
111
2
 
11
 
! Отговори
Я, по Я преди 7 години
БГ трябва да блокира членството на Сърбия и Македония. Трябва да улесни издаването на български паспорти за хората живеещи в Македония, Вранско, Пиротско и Нишко. трябва да се създаде Телевизия, радио и интернет сайт специално за тези хора. Да се разгърне мощна пропаганда в подкрепа на българското. Всяка антибългарска проява да се наказва жестоко и всяка българска организация да се подкрепя и финансира щедро. Така хората ще видят, че не са сами и имат защита и сами ще изличат сърбоманството.