Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!

Ако не вземат мерки, няма да получат помощ, закани се премиерът
Обновена: 24 сеп 2016 19:45 | 24 сеп 2016 19:45,
214
Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!
Снимка: Архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани, че Македония повече няма да получи помощ от България, ако не се вземат мерки срещу вандалския акт на 59-годишния Миленко Неделковски, който се похвали във Facebook, че е счупил паметната плоча за загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.

Още по темата

"Ако от македонската страна не вземат мерки за стореното на Каймакчалан, тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, пише "Фокус".

Припомняме, че Неделковски написа в социалната мрежа на 22 септември, че "незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”. На снимките се вижда и как разбива плочата с чук.

Премиерът съобщи, че македонският премиер е обещал и трябва да има вече реакция от тяхна страна.

"Поставих въпроса, ако не вземат мерки за това да чупят с чукове български паметници, ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат, защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония. Изпратихме и пожарна, и води, и храни и всички македонци бяха доволни, че България им помогна. В сряда Министерския съвет гласува 300 000 лева помощ за Македония и това ли заслужава българинът?”, запита риторично премиерът.

"Ние се отнасяхме братски към тях и да излезе този да троши плочи. Това подпомага ли на нашата дружба, подпомага ли интеграцията на Македония в ЕС? Ние утре трябва да гласуваме за тях. При това настроение в България и правилната реакция от всички българи по въпроса, как ще стане? Той ми обеща, че трябва да го направят. Македонският народ ни е мил”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бългрите са основно славяни. При създаването на България за име на държавата и държавни структури е взета организацията на прабългарите. Обаче те са били под 5% от населението по тея земи тогава. Останалото са били славяни. Започват смесени бракове и вече няма чист български или славянски ген. Но 90% от него са все още славяни. Така че въпроса "българин или славянин съм аз" не стои пред нито един ИСТИНСКИ Българин, а стои само пред турските ***.
109
2
 
11
 
! Отговори
Амбасадор преди 7 години
Днешната власт в България може да си позволи да пребива неудобни за нея журналисти и политици в центъра на София, и за това да получава в студията на казионните телевизии дълго нестихващи ръкопляскания, преминаващи в овации, Международните отношения обаче не са проста работа. В тази сфера, когато овластеният човек е *** и управлява в екип от себеподобни, е нормално представяната от него страна да получава звучни дипломатически шамари. Дори когато справедливостта обективно е на нейна страна.
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко е популист. Ще гласува не както искат българите, а както му наредят от европа. С тея думи само се прави на корав за пред Българите. Иначе си е лихмус.
107
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма глупост направиха макетата, да са живи и здрави. Голяма.
106
4
 
9
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Прав е Боко.
105
2
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Бойкооооо Бойко .....голямата работа беше сега като дете се вайкаш ......Кажи им го бе ! Кажи им "Незаконно ли е да вдигнем плоча на БЪЛГАРСКА земя ?" Македония е част от България под друго име !
104
3
 
17
 
! Отговори
А Б В... преди 7 години
Макети и трън...Македонец е сомозабравил се Българин.
103
1
 
16
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До АнонименНе затова ни изпревариха, а за приватизацията която направиха тези които викаха, кой не скача е червен. Прогледни и виж с какво си отиде Жан Виденов, а как се устрои Иван Костов и спри с тази демагогия за червени и сини. Просто трябва да се избират хора за управлението на България , а не мутри.
102
4
 
14
 
! Отговори
don преди 7 години
да се разбираме с албаниците и гърците и да си вземем територийте които ни се полагт да оправим една старагрешка от преди години и всичко ще си дойде на мястото.макетата сега лъжат американци , сърби и те не знаят на кой бог да се молятно лошото е че тях ги ползват да има напрежение на балканите.Евала на гърците и албанците че си устояват интересите , а ние кво все им мълчим но и българина е виновен ходи по евтини кръчми в измислената държава македонияТам е българия
101
1
 
24
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Не Борисов, не ставай ***, нали си мъж. Отзови посланика и прекъсни дипломатическите връзки с Македония докато не възстановят паметната плоча. Разбира се това няма да го направиш докато не получиш разрешение от САЩ, но иначе се правиш на велик.
100
1
 
15
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
Стига си подлага гъзът на тез макета,бе ***!
99
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Три национални катастрофи имахме заради тези. ай стига толкова. На разстояние както със всички останали ни съседи. Ако е възможно взаимно уважение между властите на двете държави и смачкване на всички селяни които искат да развалят отношенията поради простотията си или заради това че им е платено от разни тъмни интернационални субекти. На разстояние. Фискацията ни с тази държава е нездравословна. А властите да подходят прагматично да му ударят няколко шамара и да възстанови паметната плоча.
98
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой нарочно иска България да остави Македония за да може да я няма!Колко пъти Руснаците писаха да се раздели Македония ама България не иска !Все някой ще ви разпокъса ако продалжавате с омраза !!А тоя какъв журналист е той е позор за всички журналисти в света защото журналиста казва истината а той ще гори в ада!!!!
97
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво се разправяте с тези по серковци,оставете ги и ши парите ще ги довършат за десет години!
96
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак почнахте кой им промил мозъците и били българи тоз виновен ония виновен. Те ако искат днешните македонци да се определят за българи могат да прочетат истинска история ,и да научат ,но не искат това е !Навсякъде ни плюят в нета и къде ли не ,и ние се занимаваме с тях вместо да ни целуват краката ,че ги признахме за държава. Бойко ще им праща и помощи за благодарност.
95
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 127Бойко е протеже на комунистическата шайка от преди 89-та. Не случайно е бил охрата на Мекерето тошо!
94
2
 
27
 
! Отговори
Чибо преди 7 години
Македонците са точно толкова българи, колкото родопчаните и добруджанците. Просто говорят друг диалект и с времето им е промито съзнанието и напълнен езика със сръбски думи. Преди 30 години на Запад разни югославяни от днешна Словения или Хърватска, като ни чуеха как говорим възкликваха: я, вие говорите македонски?! Обратното, милички, македонците говорят български, където се членуват думите накрая като в никой друг славянски език. Само че е "народОт" вместо "народът".
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България Е И Македония
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧибоПодгряване на вчерашния обед е български игрален филм (драма) от 2002 година на режисьора Костадин Бонев, по сценарий на Миле Неделковски.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 123А Бойко от кои е? Същата работа!