Бокова от Twitter: Продължавам състезанието!

Тя благодари на всички, които я подкрепят
Обновена: 28 сеп 2016 17:47 | 28 сеп 2016 17:31,
220
Бокова от Twitter: Продължавам състезанието!
Снимка: БТА

Ирина Бокова няма да се откаже от състезанието за генерален секретар на ООН и да оттегли кандидатурата си, стана ясно от публикация в Twitter.

Още по темата
"Благодарна съм на всички Вас, които ме подкрепяте и съм напълно отдадена на това да продължа състезанието за следващ генерален секретар", написа Бокова в социалната мрежа.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството ще подкрепи Кристалина Георгиева за шеф на ООН. Той заяви, че правителството смята, че Георгиева ще е по-успешна кандидатура.

Съгласно правилата за избор на генерален секретар на ООН не е възможно кандидатура да бъде оттегляна от друг освен от самия кандидат. Следователно правителството не може да оттегли кандидатурата на Ирина Бокова и тя остава в играта, докато сама не реши да се откаже.

След номинацията Кристалина Георгиева заяви, че е огромна чест да бъде издигната от българското правителство.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добави тя.

Реакциите след смяната на номинацията за генерален секретар на ООН не закъсняха. БСП набързо написа мотивите за вот на недоверие към правителството заради провал във външната политика.

"Ще търсим подкрепата на всички парламентарни групи, които смятат, че тази външна политика е предателство към България", обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко не подозира какво колче си навря в *** с със Сталина.От кой паркинг я подбра бе, бащице?
98
1
 
40
 
! Отговори
чекист преди 7 години
До Влади То , коментарът Ви е несвързан с реалността. Какво значи кандидатура на Русия?А може ли кандидат когото Русия не приеме да бъде избран? Това важи и за САЩ, Китай, Франция, САЩ, Англия. Нейно превъзходителство госпожа Бокова имаше, а мисля, че и има три сигурни гласа от постоянните представители-Русия, Китай , Франция и това никак не е маловажно. Това са гласове персонални, а не за България ине отиват при новия кандидатТова , че Борисов е сплетник го знаехме-сега и света знае
97
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дръж се, Ирина!!! Не се давай на лицемерната и нагла п*плач!!!
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВладиВлади, след като е била кандидатура на Русия, КОЙ накара Бойко да я подкрепи? Аз ли? Значи тук има нещо неясно с поръчителите. Или който даде повече?
95
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tikvata e izprati Kristalanata reshetka po spesnost v Simitli dorde e v neplaten otpusk da udari mestana organizacia "ko4an za vseka mutkata Stalinskaia"
94
7
 
52
 
! Отговори
116 преди 7 години
Кой не иска Бокова?Крадливите гербаджии, дето искат да сложат крадливата Сталина на копанята, да може Боко и шайката му да краде и да цица европейска пара, понеже Българив вече я сринаха!Българският народ твърдо стои зад кандидатурата на Бокова.
93
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Staliska e mnogo dobre podgotvena za interviutata. tia znae vaprosti- izpitvastite ve4e sa poplnili otgovorite.
92
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинка е ГЕРБ-аджийското протеже на Боко Тиква проста, мяза ми на миризлива доячка и нищо чудно да дои Бойко, докато отзад го оправя кмета на Симитли.Не желая такива диви и прости селянки да представляват родината ми!
91
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че няма да се отказва, да не е луда. Тя е от малкото, които имат реален шанс да успеят. Това което ББ направи е нкакъв цирк по български. Отвратителна история.
90
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Аугусто - мир на праха му, знаеше как да се оправя с наглите комунисти! Ами Боковна, като виждаш, че не те искат - откажи се! И Юнеско не е малко.
89
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега не бях за никоя, но гнусната постъпка на Сталинка ме накара да застана на страната на Бокова. Все пак трябва да има феърплей, дори и в такава *** работа като политиката.
88
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта нямаше да има обсъждане на смяната, както вече няма правосъдие, няма министри, няма парламент, няма БЪЛГАРИЯ !!!!! Има ........... СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ !!!!!!!
87
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мnogo vi e teжък сайта,колко ли служби го филтрират,че май Боко нещо пак се е уплашил!
86
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинка един месец ще ходи за гъби, че излезе в неплатен отпуск.
85
3
 
47
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Абстрахирам се от твърденията на много от коментиралите за ком произход на г-жа Боков а,след това нейно решение твърдо я подкрепям, защото показва достойнство! За разлика от Сталинка и настоящото правителство, издигащо Втора?!кандидатура!!!Това за нея е въпрос на чест,а не жажда за власт като на гореспоменатите НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ,оказали се Недостойни за доверието на избирателите!
84
31
 
24
 
! Отговори
Влади преди 7 години
То си беше ясно, че товарищ Бокова си беше кандидатура на Русия. И затова рубладжийските партии днес вият на умряло. А тук се леят реки от гнусотии.Но, sorry, Бокова вече е аут! Само че, защо милата комунистка си е напазарувала апартаменти в Париж и на Запад, а не в Москва, например?
83
0
 
20
 
! Отговори
istinata преди 7 години
Abe hora gledaite realno na neshtata.edinstvenia nachin bulgarin da e na chelo na tazi organizacia e da e nobelov laureat tam ili neshto podobno.opakovkata e vajna.bulgaria niama tejest
82
1
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Да си имаш за съветници и ментори ,сътрудници на живковата ДС
81
4
 
47
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
Браво Ирина Бокова България е с теб,а подлата Красталина подлива вода от злоба е няма такова падение!
80
3
 
39
 
! Отговори
Tret преди 7 години
Браво момиче, продължавай! Както каза днес г-н Симеон Николов пред ЕПИЦЕНТЪР, ако децата на всички тези '' българи-родолюбци'' бяха неизлечимо болни, а Бокова световно известен хирург, дали щаха пак да се сетят за баща и?