Бокова от Twitter: Продължавам състезанието!

Тя благодари на всички, които я подкрепят
Обновена: 28 сеп 2016 17:47 | 28 сеп 2016 17:31,
220
Бокова от Twitter: Продължавам състезанието!
Снимка: БТА

Ирина Бокова няма да се откаже от състезанието за генерален секретар на ООН и да оттегли кандидатурата си, стана ясно от публикация в Twitter.

Още по темата
"Благодарна съм на всички Вас, които ме подкрепяте и съм напълно отдадена на това да продължа състезанието за следващ генерален секретар", написа Бокова в социалната мрежа.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството ще подкрепи Кристалина Георгиева за шеф на ООН. Той заяви, че правителството смята, че Георгиева ще е по-успешна кандидатура.

Съгласно правилата за избор на генерален секретар на ООН не е възможно кандидатура да бъде оттегляна от друг освен от самия кандидат. Следователно правителството не може да оттегли кандидатурата на Ирина Бокова и тя остава в играта, докато сама не реши да се откаже.

След номинацията Кристалина Георгиева заяви, че е огромна чест да бъде издигната от българското правителство.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добави тя.

Реакциите след смяната на номинацията за генерален секретар на ООН не закъсняха. БСП набързо написа мотивите за вот на недоверие към правителството заради провал във външната политика.

"Ще търсим подкрепата на всички парламентарни групи, които смятат, че тази външна политика е предателство към България", обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова, продължаваме напреТ!
78
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърбавите и Сталинка станаха за смях пред целия цивилизован свят.
77
26
 
24
 
! Отговори
Do 86 преди 7 години
До АнонименАбе, вие русофилските ***, честно, вярвате ли си???
76
3
 
42
 
! Отговори
До 89 преди 7 години
Не мисля. Бан Ки Мун беше договорен от Сащ с Русия. Сега начело ще застане човек на рашките, а Кристалина не е този човек.
75
7
 
51
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Продължавай, Бокова! Все ще дойде време националните предатели ( Сталинки, правителство) да си получат заслуженото.
74
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОКО срещу БОКОва...3-ти рунд!!
73
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОЙ ТРЯБВА ДА УДАРИ СИЛЕН ШАМАР НА МРЪСНИТЕ БГ ПОЛИТИЦИ И ПОНЕЖЕ НИЕ КАТО ИЗБИРАТЕЛИ НЕ ГО ПРАВИМ КОГАТО ТРЯБВА, БОКОВА ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИ. ТАЗИ ЖЕНА ЗАСЛУЖАВА САМО УВАЖЕНИЕ И РЕСПЕКТ И АКО БГ МАФИОТСКА ВЛАСТ НЕ Я ПОДКРЕПЯ, ТЯ ТРЯБВА ДА ПОЧУВСТВА ПОДКРЕПАТА НА ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БГ ОБЩЕСТВО. АЗ КАТО ГРАЖДАНИН, КОЙТО ИМАМ ДОСТОЙНСТВО И СЕ ЧУВСТВАМ ОМЕРЗЕН ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА БГ ПРАВИТЕЛСТВО Я ПОДКРЕПЯМ С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ, ДОРИ ДА РЕШИ СЕГА ДА ПРОДЪЛЖИ БИТКАТА ЗА ПОСТА ОТ ИМЕТО НА РЕПУБЛИКА КОНГО. НЕ СМЯТАМ КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ЗА БГ КАНДИДАТ, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОДКРЕПАТА НА БГ ПРАВИТЕЛСТВО. БГ ПРАВИТ
72
30
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена не е добре и в близките дни ще я шамаросат така, че сама ще се откаже! Сега прави всичко напук, на инат. А, че има такъв е повече от ясно. Убедих се, когато най-безочливо каза в БНТ, че било "градска легенда" фактът, че баща й е прекият физически убиец на сатирика Райко Алексиев! Самият Георги Боков се е хвалил, че го е убил и дори му е отразял.....
71
21
 
23
 
! Отговори
Вк преди 7 години
Явно русофилските *** са големи фенове на Бокова. Жалко, че има толкова много кофти материал и нас.
70
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да смениш Бокова с твърдението, че е комунистка и да издигнеш на нейно място КриСТАЛИНка е меко казано смешно !ГЕРБ за пореден път доказаха, че не ги интересува България.Каквото им наредят от Брюксел и Вашингтон - това правят.Накрая от два стола България ще падне на земята.Нито Бокова, нито Сталинка ще станат председател на ООН.Излагацията е пълна !
69
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, дръж се, Бокова, никакво отказване! Ти си пример за достойно поведение и честна игра за разлика от Кристалинката!
68
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова ще стои там докато не я изберат. Тактиката на Русия ще е да дава вето на всеки който не се казва Бокова. Ще се чака на всички да им писне и накрая да гласуват за сбабичосаното момиче на Путин и Русия.
67
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистът е особено същество. Той е готов да се бори за комунизма, дори когато никой не го иска и всички са се отказали заради пълната му несъстоятелност и несъвместимост с човешката природа.Та така и комунистката Бокова. Щяла да се бори?! Да се бори щом иска. Може да се бори и срещу земното притегляне. Важно е борба да има! Това е комунизма и комунистите.
66
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската кандидатура е Георгиева, Бок(лук)ова е кандидатурата на Русия.
65
0
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
До Mr.STARBUCKSЩом и ти се включи в...дебата,става интересно,или поне...смешно.Що не...прескочиш до Ню Йорк с първия...дилижанс,да удариш едно рамо на двете ни кандидатки.Пиши два плаката и застани на входа на ООН-то;за Бокова и Сталинка.Кой кат нас;хората по един нямат,ний две...кандидатки.
64
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да е благодарна, че правителството я избра и й гласува доверие, това бабе сега се прави на ощипана мома, вместо да си тръгне с достойнство се заинатила като червено магаре на мост! Ами на 6-то място си бе кукундел червен, какво състезание бе, какви 5 лева?!
63
15
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
БКП-то решили че искат генсек на ООН. Ох ша умра. Ръгай Бокова, ръгай чушки в боба никво отказване, и да те пъдят ти пак блъскай падай ставай реви и не се отказвай. Ние сме с теб цялата партия те подкрепя.
62
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето как се избира кандидат за Генерален секретар на ООН по български:Дошъл Иван Кръстев в родината си. Събрал някакъв щаб и започнал да нарежда кой какво да прави. Казал, че въпросът бил решен, премиерът Бойко Борисов ще оттегли кандидатурата на Ирина Бокова, и ще издигне Кристалина Георгиева.Тогава в избрани медии бяха пуснати съобщения за предстоящото събитие.
61
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука вече е в сила олимпизма-важно е участието....хахахаха
60
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова не ме кефи за нищо, но поне не е Национален Предател който съучаства на световните кукловоди чиято цел е да населят България трайно с мигранти. Не мисля че Кристалина изобщо я е грижа поне малко за българите, защото доколкото си спомням точно тя призоваваше да приемаме мигранти. Ако може повечко. А нас вероятно ще ни принудят да се изселим