За смъртта на сина на шефа на ДАНС – условна присъда

Шофьорът, сблъскал се с мотора на Юлиян, остава без книжка за 2 г.
3 окт 2016 14:07,
80
За смъртта на сина на шефа на ДАНС – условна присъда
Снимка: "24 часа"

Собственикът на пицарии "Виктория" Георги Илиев получи условна присъда за смъртта на 20-годишния Юлиян Георгиев. Младежът, който е син на шефа на ДАНС Димитър Георгиев загина при катастрофа в София преди две години.

На 2 април 2014 година колата на Илиев се сблъска с мотора на Юлиян на бул. "Симеоновско шосе".

На едно от предишните заседания по делото експерти обясниха, че младежът е карал мотора си най-малко със 120 километра в час, а колата на Илиев се е движила с около 20 км/ч. Фаталният сблъсък станал на бул. "Симеоновско шосе", на завоя към Ловния парк.

Колата на Илиев направила ляв завой, за да влезе в парка и така препречила пътя на моториста. От удара той изхвърчал на метри и починал на място.

Пробата на Илиев за наркотици и алкохол е била отрицателна.

Химическата експертиза на кръвта на Юлиян обаче е показала наличие на тетрахидроканабинол. Експерти обясниха, че това е вещество, което се съдържа в канабиса.

Днес в съдебната зала стана ясно, че Юлиян е нямал право да управлява мотоциклет, защото нямал навършени 21 години. Той щял да ги навърши след 4 месеца.

На днешното си заседание Софийският градски съд реши, че Илиев е виновен и го осъди на две години условно, съобщи "24 часа". Съдиите решиха той да остане без книжка за две години.

Той трябва да плати и разноските по делото, които възлизат над 4000 лева. Присъдата му може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
4
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Нарушено келешче...земи сега почини в тихите полета!
64
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен(78)Какво предимство бе, тиквар? Колата е влязла в насреюното движение.
63
2
 
1
 
! Отговори
WC преди 7 години
До АнонименMOTORISTITE VAV FRANCIA SA NAI NAGLITE NA SVETA...BYKETITE IZKYSTVENI CVETIA POSTAVENI NA MANTINELI I DRYGI SA PO CHESTO NA ZAGINALI MOTORISTI I VELOSIPEDISTI...KARAITE NOVOZABOGATELI MOMCI VAV BG BALKANCHETA...SLED YDAR OSTAVATE OSAKATENI NO PONE GIVI...
62
1
 
2
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 7 години
Както правилно са отбелязали 46 и 51 - двойна прекъсната линия се пресича само ако правиш маневра надясно! Т.е. маркировката е абсолютно *** в този участък, но за съжаление (или не) законът е безпристрастен. Съдът не се интересува, че може да са ви "подвели". Има закон, който трябва да се спазва. Ако има нарушение, прилага се санкция. Това е. Може да има смекчаващи вината обстоятелства (както в случая), но вината остава.
61
1
 
3
 
! Отговори
Пич преди 7 години
На това място малко преди отбивката към зоопарка, мисля че не е разрешен левия завой. Не съм 100% сигурен, но лентата е двойна непрекъсната. 2 години условно е малка присъда ако е правил непозволен завой. А вероятно не се е и огледал тупана. Това е прав участък и с колкото и да се е движил моторо, ако беше погледнал в огледалото щеше да го види.
60
1
 
4
 
! Отговори
alf преди 7 години
1. ВСеки *** кара мотор с превишена скорост.2. Всеки *** кара кола с с превишена скорост. 3. Резултата е един убит и един дава 10000 лв разноски за улавияМи спрете се ве хора почерпете се веселете не се убивайте
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоа тъпан бащаму снего не се оправил та с престъпниците ли
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за момчето...., бог да го прости.......но кара мощен мотор без да има право, ако го хванат -тате е насреща.Кара със 120 км/ч при ограничение 50 км/ч в града,ако го хванат тате.....употребил наркотик ....случилото се е логично.Тати помагал ли е или му е навредил.......?
57
0
 
1
 
! Отговори
до борис преди 7 години
А ти преди и след ужасния инцидент който те е сполетял им направи теста за наркотици? :)
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..Еми.. То там е забранено завой на ляво.. Двойна непрекъсната... А не че колите не карат със 100 ...
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво е виновен човекът, карал е 20? Момчето със 120 се е блъснал в колата, нали така. Лека му пръст, жалко млад човек. Не разбрах за какво е виновен? Че е заявил или...
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с кампанията ''Пази моториста'' ми звучи като оная ''Пази боята''
53
2
 
26
 
! Отговори
Има още много такива преди 7 години
На тати връзкарчето. Намерило си майстора, милото то. Ами ако заради този вчерашен нап.ушляк беше пострадал някой невинен? Какво щяхте да пишете тогава? Той тати щеше да го измъкне, много ясно, но жертвите? Като оня синковец от Враца, дето помете и уби две деца преди 10-ина години. Пак полицейско синче. И още много такива кал.таци.
52
1
 
29
 
! Отговори
борис преди 7 години
Преди месец два надрусни *** а щяха да се размажат в задната броня на колата ми. При ограничение 40 кротко си карах пред един автобус с включен десен мигач,защото щях да завивам надясно. В един миг зад автобуса изскочиха двата и з р о д а с поне 100 км с тенденция и те да завиват надясно. Добре че внимавах, дадох *** газ и се изтеглих направо. Иначе като този Г.Илиев щях да се влача по съдилища и да плащам грешни пари докато бъда разорен, заради двама бавноразвиващи самоубийци.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно тярбва да се промени закона и предимството да не е абсолютно, както неправилно е сега. Предимство само ако другия се движи с разрешена скорост, иначе ще страдат невинни, както в този случай.
50
4
 
11
 
! Отговори
Стар софиянец преди 7 години
На това място винаги е можело да се влезе към Ловния парк. Аз самият съм ходил там и съм правил този ляв завой, е в последните години само един път, но преди доста години доста мацки съм водил там и не само там.
49
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това място пресечената линия трябва да е единична. Двойна се слага на съвсем други места, но явно никой не си е направил труда да каже на полагащите маркировката, какво трябва да сложат. Иначе е ясно, заради моториста сега осъдиха невинния човек и това е масов случай. Също както се оказа, че момичето на пешеходна пътека убито от летящия моторист, било виновно, че не е преценили, че оня е летял, а не се е движел с разрешената скорост.
48
14
 
8
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Е, какво пък, да сложим чертата. Двойна пресечена черта, цъфнала очевидно незаконно. Там, където не може да я има. Собственика на пицарията, който "въобще не знае как тази маркировка" се е появила - т.е. къде колко е кихнал. Мотор на около 7-8 години, за 3 - 3,5 хил.лева. И много озлобени пенсионери и разбирачи. Красивата ни Родина. Нека момчето да почива в мир. А коментаторите - хора, злобата яде отвътре. Бъдете щастливи.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Убиецът е бащата: Motora e Yamaha R6 star model i ne e skyp obache e dosta byrz. Za ostanaloto sym syglasen.
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради един очевиден самоубиец са осъдили невинния човек.