Борисов размаха пръст: Проверки за приватизациите

Щял да се съсредоточи в темата след изборите
118
Борисов размаха пръст: Проверки за приватизациите
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще нареди на ДАНС ревизия на приватизационните сделки на прехода.

"За да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена", аргументира се днес той на редовното заседание на правителството.

Борисов каза, че се е поинтересувал, и за давността на много от сделките има поне още 2 години. Премиерът се зарече да се съсредоточи "в пълния обем" по темата, когато минат президентските избори.

Повод за решението му са коментарите около продажбата на цигарената компания "Булгартабак".

"Булгартабак" не е продаван от мен, а от Агенцията за приватизация с консултант Сити банк, една от най-големите банки с опит и наблюдаващ министър Трайчо Трайков, посочи премиерът.

Откъде накъде, коментира още Борисов и призна, че се ядосал във връзка с тази тема. Според него тези неща много бързо са се забравили.

Премиерът подчерта, че дори чистачка не може да назначи в някое министерство и че министърът е пряко отговорен при подобни сделки.

"Да не се изкарват по-свети от Папата, защото не са, казвам го с най-добри чувства към всички", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек не се усеща как непрекъснато си вкарва автоголове с признанията си какви ги е вършил преди време,а имено,стана ясно,че първият му кабинет е бил подреден от Прокопиев и сие,но след като са развалили дослука,съответните министри са били изгонени като некадърни,с изключение на един,когото назначи за президент.Като гледаме сегашния състав на кабинета си мислим кой от менторите му е по-добър-Прокопиев ли или Пеевски...
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааааа,Бойко,недей да лъжеш.Ти продаде "Булгартабак" и никой друг.Дружеството било продадено от Агенцията за приватизация,а наблюдаващ сделката бил Трайчо Трайков.Ха,ха,ха!От кое правителство беше Трайчо тогава и КОЙ в тази държава винаги има последната дума?И още една "подробност"-към този момент в "Булгартабак" работеше съпруга на мераклийката за президент Цецка Цачева.Изводите си направете сами.
77
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
На кой размахваш пръст бе, дришльоооо?!!!! Крадлив ***! Точно ти...
76
1
 
12
 
! Отговори
Цецка отлита с метла преди 7 години
А забелязахте ли как почнаха да се показват в новините едни решителни действия на Борисов , един такъв почна да мисли за народа сякаш. А поредните ГАФОВЕ като безумието на Кунева и нейните гафове след гафове някак си набъъързооооо се показват и ....скриват безследно ! Е айде няма нужда, не може да се прикриие истината - провал от всякъде е това правителство ами да стягат куфарите се моля час по скоро ! Журналята, за колко го правите това-да показвате на главен ред добротата на Бойко-за много ли
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли как летя с вертолетите и оглежда палатите? Помните ли какви закани се сипеха?Но аз си спомням, че след цялата керосинова пушилка гътнаха съборетината на баба Пена пенсионерката... Друг спомен нямам.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tikvune nomerata ti veche sa iztarkaha:)))
73
1
 
19
 
! Отговори
Недкова преди 7 години
Единствено прокурори от съседна Румъния,или от Северна Корея,могат да направят истинска ревизия за откраднатите милиарди от началото на така наречения преход.Предизборните пушилки на Борисов,са ни познати. Ако се "влезе" много на дълбоко при едни задълбочени всеобхватните проверки,глутница от охранени крокодили ще излязат от гьола на сухо.
72
1
 
8
 
! Отговори
епохи преди 7 години
Три епохи в бг. историята: БАЙ Ганъо, бай Тошо и бай Х.й. Абе точно с този дълг от 20 милиарда, си е точно за това. Липса на професионализъм, това е. Като не можеш, не се точи.
71
1
 
13
 
! Отговори
Олеле преди 7 години
Леле,анадолския гълъб размахал перо,и какво сега него кога ще го проверяват,защото май трябва да започне от себе си :)
70
1
 
16
 
! Отговори
есперкт преди 7 години
Къде спа бай Х два мандата и защо след изборите?
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ти пречат обувките бе с.е.л.янин,голям естет се извъди ,а вчера дойде от колибата.
68
1
 
5
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
"Пръста на мафията" ако се има предвид някой от тези на Борисов.... Неговите проверки дори от хеликоптер са нищо повече от въздух под налягане прекарани през ***!
67
1
 
14
 
! Отговори
започна се преди 7 години
от два дена ме бомбандират с новини за някакви смешни успели деца срещу мошенници за няколко хиляди. Прилича ми на лов на вещици това на фона на разбитата съдебна система, погрома в здравеопазване и образование, а и 20 милиарда дълг. Дал на Пирогов 2 милиона, осъдили някакви за няколко хиляди, за 1 милион някакъв военен. Това трябва да ме убеди, че живея в правова и демократична страна, дето не оглозгана до кокъл? Да не съм балама, та с лов на вещици предизборно да облъчва.
66
1
 
11
 
! Отговори
да да преди 7 години
и кои ще правят тази проверка ? тези които са си разпределили народните блага ? г- Борисов ти ли, Цацаров ли дето под сурдинка с безброй още ваши съотборници решихте ,че Бисеров е невинен,че каките няма нужда да ги ревизираме, защото не ни харесват, или пък осъдихте някого от КТБ ,който завлече обикновени българи с милиони ,защото всички плащаме макар че малцина се нагушиха ........
65
1
 
11
 
! Отговори
Петел в кълчища преди 7 години
Вместо да застане чрез инициативен комитет зад повторната кандидатура на високо международно уважавания и ЕНП обединяващ президент - Росен Плевнелиев, Бойко Борисов предлага на нашия народец една разединяваща и безлична ексБКП партийна секретарка. Нещо повече, опитва се да омаловажава и омаскарява едни от най-почтените си, принципни и достойни бивши министри - Плевнелиев и Трайков !
64
3
 
14
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Прокопиев назначил целия кабинет на неграмотния Борисов. Всичките неолиберали, пазарни фундаменталисти, либертарианци, остеритетни фетишисти и вярващи в Невидимата Ръка на Пазара и в неговата чудодейна, самолековита, саморегулираща се сила, водени от Симеон Дянков и кьоравия токаджия Трайчо Трайков, лобиист на западните токаджии, обиращи Народа, и кандидат-президент на преименувалото се СДС.
63
2
 
15
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
А НА ТЕБ ТИКВОНИЙ ТРЯБВА ДА ТИ НАПРАВЯТ ПРОВЕРКА ОТ СИКАДЖИЙСКИТЕ ТИ ВРЕМЕНА ДО ДЕН ДНЕШЕН!
62
2
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
HAHHAHAHA от 20 г е във властта и сега чак щял да направи проверка на Приватизациите -- хахахахаха - все едно сам да си отсече главата !!! хахахахахаха
61
8
 
1
 
! Отговори
blg преди 7 години
всичките ви коментари ги пише 1 човек
60
2
 
26
 
! Отговори
Хехе преди 7 години
Хехе, Бойко, приятелю, от 8 години си на власт. За целият този период не успя ли да отделиш малко време да инициираш тези проверки. Или пак просто ей така си приказваш глупости, за да разсмиваш малко по-умните българи.