Борисов размаха пръст: Проверки за приватизациите

Щял да се съсредоточи в темата след изборите
118
Борисов размаха пръст: Проверки за приватизациите
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще нареди на ДАНС ревизия на приватизационните сделки на прехода.

"За да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена", аргументира се днес той на редовното заседание на правителството.

Борисов каза, че се е поинтересувал, и за давността на много от сделките има поне още 2 години. Премиерът се зарече да се съсредоточи "в пълния обем" по темата, когато минат президентските избори.

Повод за решението му са коментарите около продажбата на цигарената компания "Булгартабак".

"Булгартабак" не е продаван от мен, а от Агенцията за приватизация с консултант Сити банк, една от най-големите банки с опит и наблюдаващ министър Трайчо Трайков, посочи премиерът.

Откъде накъде, коментира още Борисов и призна, че се ядосал във връзка с тази тема. Според него тези неща много бързо са се забравили.

Премиерът подчерта, че дори чистачка не може да назначи в някое министерство и че министърът е пряко отговорен при подобни сделки.

"Да не се изкарват по-свети от Папата, защото не са, казвам го с най-добри чувства към всички", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
27
 
! Отговори
Обещава ли, обещава преди 7 години
Наближиха избора и веднага започнаха популистките изказвания.Аз имам един въпрос към Бойко. ГЕРБ са на власт от 2008 или 2009г. Още първият път като дойдоха на власт обещаха ревизия на всички приватизационни сделки. Обещаха как всички заменки (помните ли ги?) щяха да бъдат анулирани. Резултатът 8 години по-късно - абсолютно нулев. Но пак обещават ли, обещават. За удоволствие на нашия народ, който явно отдавна го е свахала склерозата.
58
2
 
0
 
! Отговори
упс преди 7 години
другари, тая Севрюкова дан земе да познае нещо. по-бързо, стратезите, с изпълненията алаБюреков, че ще превключат телезрителите на другата сапунка!
57
1
 
12
 
! Отговори
Либе преди 7 години
Късно е либе за китка!
56
1
 
18
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Кой назначава министрите? Кой назначава шефовете на агенциите? Кой се хвали, че всичко в тази държава се прави от него? Щом всички назначени са съгрешили, кой е отговорен. Утре същия кой няма да е отговорен и за концесията на летище София.
55
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Пръсчето на Борисов" е радост за наивници и съпартиици де. Но нека да не се забравя, има още 9 "братчета и сестричета" дето тихомълком прибират едни % -а посочили кой да строи я магистралки, я други работи....внос нa туй онуй....! Изобщо в България усвояването на среиозните средства не се случват без участието на "пръсчететата" на другаря Борисов!
54
1
 
19
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Га Борисов вкара Доган, Пеевски и Прокопиев в затвора елате и ми се обадете.
53
1
 
5
 
! Отговори
Bai Radan (hoi) преди 7 години
kolko vi e nadnika gospodin Borisov kato obslujvash Lukoil i v chastnost kartelite ....i delite li go s glavniq prokuror
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
godishnata zaplata na segashniq gospod bog(Boiko) bila okolo33000 leva kaza pred nova kolko godini trqbva da e rabotil za da ima nqkolko miliarda kakto se govori????????????????
51
2
 
14
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Добре, как тогава след продажбата, охрната, говоря специално за Благоевград, защото тук видях и знам, бе поета от ИПОН, бойковата охранителна фирма, с която също "няма нищо общо"! Нефтохима, Лукойл, там кой охранява..;) Баце, не си ти само на заплата, тези ги разправяй на друг! Като глав. сек. помним, че се возеше в твоя G-klasa Мерцедес и Ауди а8, като искаше само бенсизна да ти плаща държавата.. Къ така обедня, че не се сещам, или паричките ти текат в офшорната сметчица... вода не напита..
50
1
 
17
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Приватизация-ликвидация-емиграция-обезбългаризация!С тази държава и този народ е приключено вече-забравете!
49
1
 
24
 
! Отговори
Откъде накъде преди 7 години
Този стигна дъното и копае още...
48
1
 
16
 
! Отговори
START преди 7 години
Не можем да стигнем , дори и румънците с тези кльощави крави , наречени политици и управници .
47
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 7 години
Ревизията на приватизационните сделки не може да е бухалка на премиера на една нормална държава ама нашия не го знае. Едно време така от телевизора плашеше некаква фирма -"ще ви пратя вика НАП". Това не е демокрация ОБАЧЕ все повече се съмнявам че хора които паркират на тротоара "щото няма къде", хора които мислят че аварииките отменят ЗДП, които мислят, че можеш да си оставяш обувките пред вратата на апартамента НЕ СА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ.
46
11
 
3
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
Ако Борисов обещае, че ще пълни затворите с бивши политици, ще гласувам за герб! Възмездие трябва да има, другото става почти от самосебе си.
45
1
 
26
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Неграмотният Борисов го говори не от желание да възтържествува справедливостта, а за да изнуди / рекетира останалите. Подход, познат от мутренското време на 90те години на миналия век.
44
2
 
25
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Само простият, ниско образован, неграмотен, малоброен електорат на Борисов от будни, провинциални, български пролетарии, които са едва има-няма 13% или много по-малко от 1/7 от всички български избиратели, вярва на простотиите на неграмотния Борисов и гласува за него.Народът, останалите 87% или на 6/7 от всички български избиратели се отврати и не гласува изобщо, защото не иска Борисов.
43
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойдат ли избори - Бойко започва да обещава да накаже лошите. Минат ли изборите - става един от тях! И все имам чувството, че ТОЙ е кандидатът за президент. Всички въпроси към кандидатите визират Бойко, а не Цецка. Отговорите на нападки идват пак от него. За какво и за кого ще гласуваме? Ама и телевизиите са една класа, все от килийната школа на Баце. Хапят наред, но пред него са като палета. Стегнете се, бе! Или се закривайте сами преди да сме прели телевизорите.
42
1
 
20
 
! Отговори
Край преди 7 години
погледа какво да му коментираме - поглед на каракачанско куче - аа да проговори... на англискии.
41
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 7 години
ББорисов беше премиер от преди 7 години. Сега взел да разправа че има съмнителни неща в приватизацията. То че има престъпления - има, ама той знаел па си траял. Абе братя българи нашите политици директно ни казват че ни грабят и се карат пред нас за това кой да ни стриже а ние вместо да ги изтрепаме с камъни си трайкаме.
40
1
 
14
 
! Отговори
Look at my eyes преди 7 години
Хубава снимка сте сложили! Тя говори достатъчно, дори без написан и ред! Погледа отговаря на обещанието! Преценете по него!