Радев видя, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх"

Позицията му: Винаги с Европа, никога против Русия!
591
Радев видя, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидадът за президент, подкрепен от БСП ген. Румен Радев смята, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх" заради политическо безсилие.

"Първата мантра, първият страх е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС. Не го връщам аз! Те забиват този пирон в съзнанието на хората! Те бъркат президентските с парламентарните избори. Това са едни безпочвени внушения. Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи. Разчитам на гласовете на всички българи", коментира Радев пред БНР.

По думите му от пресконференцията на ДПС няма никакъв явен, дори намек за подкрепа към него, а в смесените региони Цецка Цачева получава два пъти повече гласове.

Според Радев опонентите му са обзети от паника "след разгрома на първия тур".

"Казвам разгром не заради процентите, тук не говорим за някакви си 3-4 процента, но стана това, че те загубиха в София, Пловдив, те загубиха в големите градове. И нещо много по-страшно за тях - загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора", допълни той.

Радев цитира данните от обработени протоколи в 6 секции в Турция. По думите му от тях става ясно, че Цачева също води пред него, както и във вота на турци и роми, който отчитат социолозите.

Според генерала на този фон обвиненията от ГЕРБ са "политически цинизъм в чист вид". Генерал Радев оцени и твърдението, че би променил евроатлантическата ориентация на България, като "дилърство на страх в условията на пълно политическо безсилие".

"Даже не генерал Радев, а как го казваха: "червеният генерал". Ами нека се строят Цачева, Москов, Ненчев, нека си покажат дипломите, да планират като мен 10-15 учения в системата на НАТО, с много полети, с рискове, с реални действия. Тогава да се мерим кой какъв е, така просто звучи несериозно", допълни той.

Радев подчерта, че България има ясна евроатлантическа ориентация и това абсолютно никога не е било поставяно от него за някакво разглеждане.

"Но ние в момента сме повече консуматор на решения в съюзите, в които членуваме, а трябва да станем генератор на решения в рамките на тези съюзи. Ето това управляващите не могат да постигнат! И рано или късно те усещат, че ще им се потърси отговорност за много пропуснати ползи от членството ни в тези съюзи. В никакъв случай няма смяна на ориентация, това е плашилото, което в безпомощност те размахват. И виждате ли, г-жа Цачева ще се изправи с гърди, ще брани всички млади от червения генерал, който ще ги лиши от тяхното бъдеще. Напротив, видяхме, какво мислят младите за нея", коментира кандидат-президентът.

Според него страната ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнес условия в отношенията си с Русия.

"Защо трябва еврофилията непременно да означава русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно "враг с Русия". За мен това е нездравословна позиция", изтъкна той.

Радев оцени министъра на отбраната Николай Ненчев като "отдавна компроментиран и дискредитиран министър, който е вреден за националната сигурност".

Кандидат-президентът посочи, че е поканил опонента си Цецка Цачева на дебат още миналата седмица и обеща да се яви на такъв, когато двата щаба се разберат.

Той отвърна и на критиките за липсата му на политически опит: "Признавам, нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле. Нямам опит, като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат - как се работи всеотдайно за България".

По думите му досега КСНС се е свиквал за решаване на проблем "по пожарникарския способ", а Съветът трябва да има ясна програма как последователно да решава задачи.

По отношение на евентуална оставка на правителството на Бойко Борисов, той заяви, че нищо не е ясно и критериите за тази оставка се менят непрекъснато, но че е готов да работи при всякакви обстоятелства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
14
 
3
 
! Отговори
akud преди 7 години
Българи найстина ли сте готови да гласувате срещу една жена само защото изглежда мъжествена и в същото време ще подкрепите един човек който няма и предстаеа от политика а на всичко отгоре е дирижиран от дпс и бсп който едвам свалихме от власт ??????
352
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От анализите на социологическите агенции стана ясно,че за Ц.Цачева са гласували само от нейната партия и някои ромски махали,както и хората на Местан в Турция.Който не го е видял,може да го провери.
351
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешника и продажника Д. Митов да говори за НАТО пред Р. Радев? Ц. Цачева да говори за Р. Радев като за "червен генерал", "комунистите идат", "новия Г. Първанов", а тя самата е от БКП? РБ, като една шпиц-команда на ГЕРБ се опитва да профанизира изборите. Не разбирам, след като отпаднаха, защо не се скрият в дупката си, а се опитват още да участват? Аз знаех, че са неудачници, които живеят на гърба на ГЕРБ, но не знаех, че са такива кръгли и*иоти. Да ги съжалявам ли, да им се смея ли...
350
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази вечер по БНТ1 отговаряше умно на всички зададени въпроси,показа компетентност,от която е лишена неговата опонентка,а преди него беше смешника Даниел Митов на когото му излизаше пяна от устата от злоба.Такъв страх е сковал герберастите,че дори не се чуват какво говорят.Най-лошото е,че ни мислят за овце.Няма значение на коя поилитическа сила симпатизирам,никой няма право да ме плаши и да ми нарежда за кого да гласувам.
349
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и аз говори след изборите с 40 50 души и нито един не каза откъде подкрепеният от ДПС генерал Радев взе тези проценти.Ако имаше независим съд досега БСП всички да са до един в затвора.
348
1
 
14
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Аз ще гласувам за ген.Радев защото е мъжкар.Ние,жените,обичаме мъжкарите,защото и без това останаха малко.
347
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!Балансирана позиция.
346
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепата е срещу обрязване тоест сюнет.Абе, генерал Шапкарев ти не си ли се вече обрязъл предварително след като си се цанил за кандидат на БСП оти тамо сите са от години *** лично от Ахмед Демир Доган?
345
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цуца - пръдка и се пука !
344
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До РУСЕ ЗА ГЕН РАДЕВТези от ГРОБ кръвта няма да ги спре.....
343
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко се барикадирал в бункера си в Банкя! Щял да сключи брак с Цецка!
342
3
 
11
 
! Отговори
САЩ преди 7 години
ген. Бойко Борисов - си намери майстора май !ай да го видим Бойко къв генерал е сега ?
341
2
 
8
 
! Отговори
Стиска ли и? преди 7 години
Да видим дали стрина Цеца ще изпълни обещанието си - та каза, че ако загуби на първия тур, щяла да си обръсне мустаките!
340
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бацката го е страх - щото иде ВИДОВ ДЕН !
339
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НРБ бедна, с три фалита - 300 бойни нови самолета. РБ - европейска и натовска сила, няма и 3 нови бойни самолета. Не говорим за строителство - АЕЦ, ж.к. като градове, тежка индустрия, космонавти и пр. РБ - жестока бедност и и мизерия.
338
2
 
12
 
! Отговори
шматка преди 7 години
Некъв генерал преби партията на асфалта - ай стига бе !
337
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този генерал ако знае къде се е набутал моментално ще се откаже от кандидатурата си за президент или е твърде късно и е страхливец. Ако не е послушко от Москва ще му пръснат... фамилията.
336
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най готиното е Бойко да кузерува на Генерала !!!
335
14
 
7
 
! Отговори
смях в залата преди 7 години
"Защо трябва еврофилията непременно да означава русофобия?"Ами защото измислено генерчалче, ако беше малко повече в час, щеше да знаеш всички путлераси-русофили каква дива омраза таят към ЕС, НАТО и САЩ и че за тях е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са евроатлантофоби. Пред тяхната омраза всички русофоби взети заедно бледнеят. Това само показва, че изобщо не познаваш нагласите на електората си, тоест не си за този пост. Путлeр отдавна върна света във времената на Студената война
334
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПодкрепен от ДПС политик не просто турчин, а Кириак Стефчов на куб,