МЗ ще обжалва отмяната на пръстовия отпечатък

Шарков: Той е спирачка за болниците, които източват НЗОК
22 ное 2016 13:22, Красимир Ангелов
51
МЗ ще обжалва отмяната на пръстовия отпечатък
Ваньо Шарков. Снимка: Булфото

Министерството на здравеопазването ще обжалва отмяната на пръстовия идентификатор, обяви заместник-министърът на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК Ваньо Шарков.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, тричленен състав на Върховния административен реши, че трябва да се спре действието на текста от Наредбата за достъп до медицинска помощ, в който се указва използването на пръстов идентификатор при постъпване и изписване от болница.

"Идентификаторът е механизъм за контрол и ефектът от него е видим", посочи Шарков.

По думите му за първата половина на ноември тази година в сравнение с първата половина на октомври е отчетена дейност от лечебните заведения за 15 млн. лева по-малко.

"Това е спирачка за лечебните заведения, които се опитват да източват НЗОК", настоя Шарков.

Той представи данни, според които хоспитализациите също са намалели с над 18 000, което и показателно как работи системата след въвеждането на идентификатора. По думите му това е и система, чрез която пациентът държи контрола върху изразходването на средствата, които сам внася в НЗОК.

Шарков бе категоричен, че системата ще продължи да работи. Той напомни, че регистрацията на пациентите се извършва в рамките на деня, а не непременно в момента на постъпването им в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: мзНЗОКВаньо Шарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Да, здравната система и поделенията и имат проблем, голям. От 2003-2005 сега спечелилата поръчката за 450 х. лева фирма(това е само за системата, продажбата на апаратчетата, за което и е дадено право само на нея е големият приход), и май нейната "конкурентка" са правили пак по поръчка на МЗ "информационна система". Да сте чули как действа? От една болница в друга и по джипита не можеш да намериш данни за пациентите! Ха, ха! Но това не се "контролира"!!!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До PhengeneiТочно така - лекарите и болниците да дават пръстови отпечатъци!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SandoКой кpаде бе,мyxъл. Пациентът ли, та той да слага отпечатък? А в Лондон, Париж, Виена, Рим, сигурно като ходят на лекар ги карат като престъпници да слагат пръст? А сравненията ви с камерите, с отпечатъците в МВР са върхът на умствената ви дейност. Ми няма ли камери в болниците, бе! Не си и помисляйте да обжалвате, че така ще се разсмърдят далаверите ви, в т.ч. и за избора на фирма (от две - менкащи се в годините) та ще ни трябват противогази а не "АВТЕНТИФИКАТОРИ". Ба си думата!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, спрете идиoтичните доказателства."Идентификаторът е механизъм за контрол и ефектът от него е видим". Кого контролирате и как, бе Шаранов! Болният на операционната маса, облещен, изчислява и регистрира, какво му правите?! Скача и лепва пръста! Смешно жалки далавераджии. РекeтьориТъn е изводът, че хоспитализациите са намалели, в резултат на "пръста". ДОФТУРЕ-Е, по-малко са, щото СПИРАТЕ хората от лечене, и ги бутате към Оpландовци. И постъпленията са по-малко, точно затова. А хората болни-и-и
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде към килиите цялото МеЗе! Пръстови отпечатъци, бартерчета с ваксини, трупове по цигарените кутии - харчите грешни пари и крадете, народът измира и емигрира!
42
1
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Мислех да им направя един от отпечатък от орган, ама айде от мен да мине - ще ги пратя само на майнaта.
41
5
 
1
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Имаше времена когато лаехте и за камерите, че нарушават човешките ви права, а сега сами си ги слагате в къщите. Помня 2008-*** имаше стачки, че се слага камера при СУ, по същото време в Лондон имаше 3 милиона камери. Ако със системата за пръстов отпечатък, ще спрът да крадат, аз съм съгласен. Не като отида на лекар с платени здравни, юак да ми искат пари на ръка. Българския съд пак доказа, че не работи в интерес на обществото.
40
1
 
5
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Шарков с ББ поемайте докато време към братя Галеви!
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОКОГА НЕКАКВИСИ ПИЯНИЦИ И СЕКАКВИ ОТРЕБКИ ШЕ РЕШАВАТ САДБАТА НА ЦИЯЛ НАРОТ ТОЛКОВА ЛИ ПРОСТИ ПРАВИЯТ ХОРАТА ТИЯ КРАЦИ.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nikskvi prastovi otpe4atazi nie imane li4ni karti v eu strani nama otpe4atazi tova sa dakaveri tehnika sa da si napalnat dobovite moskov scharkov i dr marsch tia otpe4at naschini bg narod ne gi iska ne isks i turski vaksini dalaveri ne iska i turski sobstvenizi na bolnizi gerb e vinoven sa baludni4evata dalavera na modkov scharkov i dr o4astvali v otpe4atazite dalaveri lekuvaite ka4estveno horata a ne op bes da ima sa kakvo
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Активист на БКПНикаква далавера не е спряна. Парите ги "усвоиха". Спряха само подигравката с българските граждани, които заради това, че им се е наложило да потърсят медицинска помощ, бяха приравнени с престъпници.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не , г-н Шарков, още не са се научили как да заобиколят тази скъп простотия. Иначе е доказателство, че не упражнявате никакъв контрол. Само сочите с пръст
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и той сигурно е в далаврата, едни устройства още чакат да бъдат продадени на аптеки и лични лекари
34
1
 
10
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 7 години
Шарко-парко, колко галагани гушнахте с оня другия с безумния поглед за идиотските устройства за сваляне на пръстови отпечатъци дето докараха и хора и болници до лудост. Има хиляда други начини за контрол и предотвратяване на фалшивите хоспитализации, ама нали някои ваши хора трябваше да се нагушат. И двамата сте за пръстови отпечатъци и приемане в тази институция в която наистина има нужда от снемане на отпечатъци.
33
0
 
6
 
! Отговори
гтф преди 7 години
идентификатор - да, пръстов отпечатък -не, незакнно е, ние не сме престъпници
32
1
 
3
 
! Отговори
Radiol преди 7 години
Iskate doktor - zadaljitelno davate prastov otpechatak i krav za proba.:-)
31
2
 
3
 
! Отговори
Phengenei преди 7 години
Lichnite karti i pasportite kakto sa s otpechatak, taka i zdravnata kasa - s otpechatak i s zdravna karta! :-)Koito barka s ratsete si v publichnite solidarni bg narodni pari, triabva da e vidim, iasen i razpoznavaem ot bg narod. :-)
30
5
 
14
 
! Отговори
проценти преди 7 години
На Москов и заместниците му смартфоните им са по-умни от тях!
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е една от най-големите мърс..тии, които се сътвориха. Напълно противозаконна, неморална, неетична системата за отпечатъците, родила се в мозъчния недоимък на някой нещ...ик или поръчана от някого от чужбина. Заради неизрядните болници, ай сик.., тези да ги разправя на м... си
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси крадливата нация. И кенефите трябва да ги направят с пръстови отпечата и че да не крадат тоалетната хартия и сапуна.