След ГЕРБ и... Няма втора, няма трета партия – на избори!

Румяна Бъчварова настоя, че този парламент е изчерпан
24 ное 2016 09:30,
114
След ГЕРБ и... Няма втора, няма трета партия – на избори!
Снимка: архив, Булфото

Няма как най-голямата политическа партия да подкрепи третата или четвъртата сила в парламента, категорична бе вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"В този парламент правителство без ГЕРБ не може да се случи. Няма начин най-голямата парламентарна група да подкрепи правителство на третата или четвъртата политическа сила. Въпросът не е просто да предложиш състав на правителство, а да гарантираш мнозинство, което да подкрепя неговите решения. Това е невъзможно да се случи в този парламент. Единствено, ако не се преформатира и зад Патриотичния фронт не застане ДПС или БСП", отсече тя пред Нова тв в коментар на желанието на Патриотите да вземат мандата и да го реализират.

Още по темата

Попитана дали ГЕРБ може да участва в правителство без премиера Борисов, Бъчварова отговори: "Това е неустойчива политическа формула, освен всичко останало. Видяхте какво стана, когато лидерът на партията носител не стана премиер", отбеляза тя, визирайки правителството на БСП и ДПС, в което премиер беше не Сергей Станишев, а Пламен Орешаски.

"Тука става въпрос не за его, а за ясна отговорност. Това не е механичен сбор на министри, които сядат в едни министерски кресла", посочи Бъчварова.

На свой ред червеният депутат Жельо Бойчев обяви, че и БСП няма да подкрепи и няма да участва в кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

"В този парламент ние сме в опозиция от самото начало", настоя той.

Бойчев призова кабинета "Борисов" в оставка да престане да сменя хора в бордовете на държавни фирми в последния момент и да не прави разпоредителни сделки.

"Между смяната на едно правителство с друго стават най-големите далавери", коментира левият депутат пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Ти откъде знаеш че Цецо е само с шест апартамента?При това голямо семейство и ако си спомняш доклада,който публикуваха и който след 3 дни свалиха,семейството му живее от въздуха и няма никакви разходи.Чак до дядото и бабата излезе че пестят и нищо не харчат за да може ЦЦ да купи за около 3г. шест апартамента.Смятай при тези темпове вече може да си е купил някой остров в Гърция на член от семейството.Ако сметнем че комисиона му е по-малък от на ББ,осигурил е пари и за правнуците
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като два алабаша са тези от снимката, а и сивото вещество съответства-
70
4
 
1
 
! Отговори
Винт:до 73 преди 7 години
Няма никаква нужда да плащаме реакторите!Пак далавера!Недействително решение на набеден арбитраж,на база на негодно,недействително основание!От кога цензурирате истината?
69
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
унищожителите на българия на снимката
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
герб да плати изборите, и без това взеха толкова много заеми.българите ако са нормални няма никога да изберат тези некадърници
67
1
 
0
 
! Отговори
номерси преди 7 години
До 65Да си чул нещо за Национално Движение за Стабилност и Възход; ЮПИТАТА ?! КМДВ (когато-му-дойде-времето); 800-ДНИ?!
66
3
 
9
 
! Отговори
Валка преди 7 години
Тоя Селю Бойчев е на вряка манджа мерудия.
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До е А от комунделският тумор ГЕРП кога ще се възстановим ?
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До е Е е! Сега на ид..и..о.т ли се правиш? Ще плащаме реакторите защото комундела Бай *** спря строежа на Белене както сам се похвали и от енергиен приект на България стана Турски енергиен проект .ЗАЩОТО СПРЯ БЕЛЕНЕ ПОД АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕС ЗАТОВА ЩЕ ПЛАЩАМЕ . ИЛИ СИ И.ДИ.О.Т ПО РОЖДЕНИЕ .Е е е !
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След тях и потоп! Вкопчени във властта като болни! Поинтересуваха ли се какво е останало от България? Как живеят хората в малките селища? Останаха ли въобще там българи или само техният електорат вилнее и граби?!Кметовете крадат и се разпореждат като феодали.Развратихте хората! Научихте ги, че без лъжа и корупция нищо не се получава!!!! Това е непростимо!!!
62
2
 
20
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Хаха Тиквонии Великолепни измисли и сътвори ГЕРБ и той ще я затрии на принципа "След мен и потоп"
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ставате!За нищо не ставате,ама всички,не само ГЕРБ!
60
7
 
2
 
! Отговори
65 преди 7 години
И кои сте избирали от Западна Европа вече? И Трайков и Дянков са професионалисти, но две птички пролет не правят особено под диригентството на *** Борисов. Аз говоря за правителство, изцяло съставено от български имигранти. А и нали все тръбите, че кадърните били заминали на Запад...ами нека ги върнем тогава и да ни управляват. Иначе България си остават калта...вече близо 30 години е в блатото!
59
17
 
7
 
! Отговори
е преди 7 години
Държавата ни бавно започна да се възстановява от тоя тумор БСП, партия която дори и за кратко да дойде на власт спретва такъв грабеж че после с години не може да се оправим. Последиците са видими / КТБ,реактори,заменки / става въпрос за МИЛИАРДИ левове щети. Затова Борисов се оправдава с предишните защото става въпрос за наистина огромни поразии
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До hf Видяхме зомбираните *** като Ц.Цачева ,Бай *** със стърчащият Партиен билет от задния джоб ,зомбираният *** Ц. Цветанов рабфаковецът от ДС и зомбираното комунистическо котило Гроб.
57
0
 
10
 
! Отговори
голям ТУР преди 7 години
ГЕРБ би задържал позиции, единствено ако се изкара ново лице (но не и от познатите) за премиер. Разбира се няма да стане, тъй като формацията е лидерска, създадена, крепяща се и обслужваща една единствена фигура. Отрицателният вот ще се повтори, вероятно ще останат на 1-2-ро място като брой депутати. Ще ги следва БСП, ДПС, ПФ (дали пък няма да прередят ДСП, а дано), СДС (в широк смисъл) и разни други; Слави остава голяма неизвестна в уравнението. Голямо ашладисване ще да падне "в интерес на БГ".
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 63Нали ги избирахме веднъж тези с опита от Западна Европа, още не можем да се отървем от последствиеята
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен57 Откога полагането на изолацията е саниране ?Къде е останалата част за санирането,истинската .Конструктивната ,със смяната на Вик .
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четейки коментарите ви, стигам до извода, че народа е отчаян и е изгубил надежда. Действително всички партии на политическият хоризонт, многократно са доказвали неспособността си да управляват. Затова ви казвам, че единственият лъч светлина, може да дойде, ако българите от Западна Европа се завърнат, учредят партия и спечелят изборите. Защото те вече притежават опита на Западна Европа, съответно знаят как да изведат България на върха за минимум време. Всичко друго би било поредният провал
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе на на нас българите требе да ни дойде едно яко правителство от яки пичове да ни дигат заплатите и да се кефиме на живота, да си пийваме биричката и ракийката със тънките мезета, да си хапваме паржолките и да си пийваме винцето, да му се кефиме на живота, защото за това сме ние българите дошли на земята - да се кефиме на живота и да си доставяме удоволствия, иначе кога да се кефиме - като умреме ли?