След ГЕРБ и... Няма втора, няма трета партия – на избори!

Румяна Бъчварова настоя, че този парламент е изчерпан
24 ное 2016 09:30,
114
След ГЕРБ и... Няма втора, няма трета партия – на избори!
Снимка: архив, Булфото

Няма как най-голямата политическа партия да подкрепи третата или четвъртата сила в парламента, категорична бе вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"В този парламент правителство без ГЕРБ не може да се случи. Няма начин най-голямата парламентарна група да подкрепи правителство на третата или четвъртата политическа сила. Въпросът не е просто да предложиш състав на правителство, а да гарантираш мнозинство, което да подкрепя неговите решения. Това е невъзможно да се случи в този парламент. Единствено, ако не се преформатира и зад Патриотичния фронт не застане ДПС или БСП", отсече тя пред Нова тв в коментар на желанието на Патриотите да вземат мандата и да го реализират.

Още по темата

Попитана дали ГЕРБ може да участва в правителство без премиера Борисов, Бъчварова отговори: "Това е неустойчива политическа формула, освен всичко останало. Видяхте какво стана, когато лидерът на партията носител не стана премиер", отбеляза тя, визирайки правителството на БСП и ДПС, в което премиер беше не Сергей Станишев, а Пламен Орешаски.

"Тука става въпрос не за его, а за ясна отговорност. Това не е механичен сбор на министри, които сядат в едни министерски кресла", посочи Бъчварова.

На свой ред червеният депутат Жельо Бойчев обяви, че и БСП няма да подкрепи и няма да участва в кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

"В този парламент ние сме в опозиция от самото начало", настоя той.

Бойчев призова кабинета "Борисов" в оставка да престане да сменя хора в бордовете на държавни фирми в последния момент и да не прави разпоредителни сделки.

"Между смяната на едно правителство с друго стават най-големите далавери", коментира левият депутат пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Боко министрите бяха събирани от кръстовищата и заемали постове извън тяхната специалност и образования.Целта е кражба и упадък на България.Парите трябва да се върнат и всички на военен съд!
51
6
 
26
 
! Отговори
Трагикомедия преди 7 години
Грешката на всички беше,че приемаха Б.Б за политик,а той си е най-обикновен мафиот-силовак, и следователно управляваше държавата все едно е СИК или ВИС. В момента в който доби популярност той имаше маниера на Тато,и явно мнозина го припознаха като следващия "Човек от народа".Б.Б много успешно миксира образа на дон Корлеоне с образа на Тато. В новите серии от сагата "Унищожението на БГ" ,Борисов е в ролята на божество,което високомерно гледа "тъпия матерЯл", а за непослушанието му Б.Б го наказва
50
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38И магистралите му и те вече за ремонт. А санирането им е цирк. Залепят стиропора и викат айде саниран си.ооо ти освен асВалт явно не ядеш и стиропор. Забравил си и мантрата, че заради санирането ще им вземат апартаментите на хората.Я обясни що тогава другарката ти Нинова ще продължи санирането?
49
21
 
9
 
! Отговори
xf преди 7 години
При ГЕРБ държавата живна, понаправиха се доста неща, превърна се в строителна площадка да ти е кеф да гледаш. По паркингите на големите вериги не можеш място да си намериш, опашките за Гърция почват от Дупница, пенсионерите хфърлят десетки хиляди левове от балконите и тн.Троловете казват че били окрали нещо, ако имате доказателства дайте ги в прокуратурата,полицията иначе са само празни приказки на едни смрадливи *** платени от БСП да манипулират хората
48
3
 
9
 
! Отговори
Interntlumpen преди 7 години
Заптието но овчаря от Правец ... :D
47
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Mr.STARBUCKSТо от натамъняване я докарахме дотук! Пожарникар-калинка-милиционер и така милионер до милионер. Но, дотук! Свърши приказката с натамъняването!
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато целта е властта на всяка цена, няма как да подкрепите който и да било. Еле пък ако Бочко не е предложен за мин.-председател, "единствений" и "неповторимий".
45
2
 
10
 
! Отговори
КМДВ преди 7 години
До Анонимен 48Симеончо, *** това ти ли си, пак ли искаш да доведеш юпитата? Не, благодаря!!!
44
21
 
1
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Само г-н Доган заслужава власта. Умен и разбран човек а не крадец. Краката и задните части ще му целувам.
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четейки коментарите ви, стигам до извода, че народа е отчаян и е изгубил надежда. Действително всички партии на политическият хоризонт, многократно са доказвали неспособността си да управляват. Затова ви казвам, че единственият лъч светлина, може да дойде, ако българите от Западна Европа се завърнат, учредят партия и спечелят изборите. Защото те вече притежават опита на Западна Европа, съответно знаят как да изведат България на върха за минимум време. Всичко друго би било поредният провал
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Европейските средства" са пари, взети от бедните в богата държава, и дадени на богатите в бедна държава.
41
6
 
23
 
! Отговори
Болни мозъци преди 7 години
Е Боко нали рева онзи ден, че никой не поемал отговорност и не искал да управлява. Сега пък без Герб не можело друг да управлява.Яко ги пере сачмата тези политици.
40
4
 
15
 
! Отговори
do 42 преди 7 години
По-скоро Две *** и цяла зала *** гласували за тях
39
4
 
18
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Две *** на една снимка
38
4
 
13
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Две *** на една снимка
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повръща ми се от политика! Всички от парламента трябва да бъдат изместени! Трябва ни еднолична власт президентска република ! Национални решения само с референдум!
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе харесвах ги ГЕРБ по едно време ама нещо много комплекси ... нинова пък да не говорим и тя колко на сериозно са е взела .. са дпс абсурд да гласувам то кой остана...
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има една приказка от пернишко - за кво се фанем изсъне.Така и с Борисов. Всичко се съсипа. И магистралите му и те вече за ремонт. А санирането им е цирк. Залепят стиропора и викат айде саниран си.Да си ходят по-скоро, че загинахме.
34
1
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Нашите не блеят, и виждат какво им се готви, но им е все едно. Те кошницата са си оплели. Блее народът. Това е проблемът.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички политици от прехода до сега трябва да бъдат в затвора. Но народа е в кома и него е*е кой го такова. Жалки сте.