ГЕРБ ще подкрепи ПФ, но: Да си определят техен премиер!

По думите на Цветан Цветанов ГЕРБ не желае министерски кресла
29 ное 2016 19:52,
79
ГЕРБ ще подкрепи ПФ, но: Да си определят техен премиер!
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ би дала подкрепа за съставянето на кабинет на ПФ с министър-председател, който те определят. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

"От днешните консултации при президента станаха ясни възможните варианти за излизане от политическата криза. Получавайки мандат за съставяне на правителство, ГЕРБ ще го върне. От БСП заявиха, че ще направят същото и ако Патриотичният фронт получи мандат, ГЕРБ би дала подкрепа за съставянето на кабинет на ПФ с министър-председател, който те определят, но да не е от ГЕРБ и министри, които те определят", заяви Цветанов. 

Още по темата

По думите му президентът е този, който ще прецени на кой да връчи третия мандат.

"Бойко Борисов е изключително ясен в това, което е заявил. Той би бил премиер на правителство, което е създадено само с мандат на ГЕРБ. Така че всички спекулации и твърдения "че той ще се върне на власт от задния двор" трябва да отпаднат", заяви още Цветанов. 

Запитан дали ГЕРБ ще иска министерски постове, Цветанов отговори: "Не, на този етап". 

"Имаме морален ангажимент, защото връщайки се 2 години назад, когато водихме преговорите за съставянето на сегашния кабинет, тогава всъщност имахме коалиционно споразумение с РБ, а ПФ без да участва във властовите позиции, подкрепяха правителството. Имали сме тежки преговори, но в общи линии се стремяхме да имаме тази стабилност, която имаме днес и в която оставяме държавата, защото предстои гледането на бюджета за 2017 г., който е по-добър от 2016 г.", допълни той.

За предстоящото председателство на България на ЕС от януари 2018 г., Цветанов заяви, че ако влезем в политическа криза или имаме проблеми в управлението в средата на 2017 г., това означава, че трябва да откажем председателството, защото няма как да се подготвим.

"Втората половина на 2017 г. ще е най-съществената за подготовката за председателството и ако ние минем през едни предсрочни парламентарни избори, надявам се, че в края на април, началото на май ще имаме и ново правителство и ще може действително да се изпълнят всички ангажименти, които са продиктувани от реализирането на председателството", каза още Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕМА ОТЪРВАНЕ НЕМА ОТ ГРАБ!!!!!!!!!!!НЯМА ПО-СЛАБОУМЕН И НЕВМЕНЯЕМ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА ГРЕБ!!!БУДА КАЗА ЯСНО, ЧЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ НИКОЙ СЕГА ОБЯВИ ТОЧНО ОБРАТНОТО!!!
43
3
 
34
 
! Отговори
53 преди 7 години
ТОЗИ КОГА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА
42
3
 
33
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Цецо пусни кокала да не те удряме после с него.
41
2
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тези ги интересува само собственото им...оцеляване във власта.Както е тръгнало,на едни избори след 3 месеца биха свалили депутатите на ГЕРБ на 40-сет,което си е провал.За това Боко и...компания са готови на всякакви пируети за да отложат този предстоящ катаклизъм,като с чужди ръце Боко вади кестените от...огъня.
40
1
 
35
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Много грозен тоя беееее....и тиквата и той баси противния толуп въобще грозни и прости хора в селяни за азиатска диващина на България.
39
35
 
10
 
! Отговори
РХ преди 7 години
До лоша работаИма някаква истина, че Бойко, като личност се харесва на хората, но - не се харесва на истаблишмента, защото Бойко е личност, индивидуалист и ...НЕ е масон, а ТЕ са във всички партии! От 10 години Бойко е трън в очите на масоните - това долно , лукаво племе, с претенции да управлява света!
38
0
 
23
 
! Отговори
... преди 7 години
Мижитурко, мишко, чакаш ли подаяния от ЕС... хахахаха
37
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тебе кога те пуснаха от затвора дувгарю?Това с апартаментите вече вкисна!Претакай си зелето бе човек!
36
23
 
2
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Всичко е договорено с ЕНП. РБ взима 3-ят мандат и правят прав.с гл. на ГЕРБ и нез. Нещо като ГЕРБ-2. А днес ясно се каза за мин. предс. - Р.Кънев. Б.Б си измива ръцете и почват истинските реформи!
35
2
 
12
 
! Отговори
... преди 7 години
Примери господин демократ... давай примери, мантрата с ЕС... вече я знаем, една мафиотска организация, която навреди страшно много на европейските народи. Предпочитам да се оправяме сами, както при лошите комунисти, а не да чакам подаяния от ЕС, както теб, мижитурко...
34
5
 
21
 
! Отговори
лоша работа преди 7 години
Готви се пуч в ГЕРБ.На партията им е писнало от Бойко .Този човек съвсем изкука.Знае ли наименованието на партията си .Пише европейски за европейско развитие.То е все едно десните във Франция да са с Льо Пен .Ей ,какъв човек ,Цветанов ,овладявай партията и пращай този човек да си почива вече. Аман от глупости и прецаквания,разсипвате България бе.
33
2
 
24
 
! Отговори
Фала на таков съд преди 7 години
Тоя го даваха по телевизията.Само в Сафия имал шест апартамента,а и съда го изкара няколко пъти не винен,сиреч.,че не пиел вино.
32
8
 
5
 
! Отговори
РХ преди 7 години
Този кабинет е подготовка и разчистване на пътя за възкръсване на бсп, но след изтичане на мандата на сегашният парламент. Избори сега, бсп ще загуби, а пък и предсоти много сериозно "затягане на гайките", което не би отивало на "хуманната и социална" бсп. Истината е следната - има сделка между Герб, Бсп и "тримата от запаса" (т.е. ченгетата от ДС) или с други думи - предстои правителство на БКП!
31
5
 
23
 
! Отговори
... преди 7 години
абе ***, какъв Ес, какви пътища, какво сте построили бе ахмак, 60 км фалшива магистрала на равното, що не влезете да строите в Родопите или Стара планина, опс забравих ами те там комунистите построили, прекарали канализация, направили почивни станции. Е, разбира се вие демократите съвсем по демократично му разграбихте почивните станции, изколихте животните в кооперациите, дадохте танковете, самолетите и корабите за скрап.
30
12
 
5
 
! Отговори
РХ преди 7 години
Това, което се подготвя в момента е разчистване на пътя за връщане на крадливата бс/к/п на власт, но ... след изтичане на мандата на сегашният парламент. Ще одере каквото има да се одира "отдясно", така "десните" ще станат още по-черни в очите на хората, за да може на бял кон да дойда "спасителката" бк/с/п - и да започне да дере "от ляво". Естествено, тогава ще падне и плоският данък /след като вече наште фирми хубаво се нагушиха/, но данък печелба естествено, че няма да пипаме - сакън...
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябват радикални действия за спиране на нелегалните нашественици и затова е нужно националистическо правителство-за да свърши мръсната работа, която няма да се хареса от брюкселските еврозелки!
28
1
 
4
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
БЕРОВ 2.0
27
6
 
21
 
! Отговори
факт преди 7 години
Разпада е пълен .Борисов е гений на глупостта.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това се казва влизане във властта през задния вход
25
3
 
22
 
! Отговори
боят настана тупкат преди 7 години
Всички работят за Слави .А Слави работи в БТВ.БТВ ще управлява България.Гледахте ли днешния им манипулиращ репортаж за Харманли.Показали какви условия били там.О ,ужас,мизерия .......Втълпява се ,че не чистим на варварите .А те горките ядат и хвърлят отпадъците в мивките.Ужас и за това са виновни българите.