Полицаите в стрес, тестват ги за знания – 30 въпроса

Ако на повече от 10 отговорят грешно, тогава...
3 яну 2017 08:00,
93
Полицаите в стрес, тестват ги за знания – 30 въпроса
Снимка: архив, Булфото

До края на октомври всяка година служителите на МВР ще минават през тест за проверка на знанията. Това предвижда наредбата за професионалното обучение, пуснато за обществено обсъждане от силово ведомство.

Причината са последните промени в Закона за МВР, които предвиждат годишна проверка и оценка на професионалната подготовка на полицаите.

Тестът по специализираната подготовка ще съдържа 30 въпроса, като полицаите ще имат време от един част да решат въпросите. Ще бъдат подготвяни по три варианта с въпроси, като в деня на препитването ще се тегли чрез жребий един от тях.

Досущ като на избори, задължително трябва да се използва син химикал, а верният отговор да се отбележи със знака "Х". Не се допуска преписване, размяна или пък преснимане на теста. За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора. Ако две поредни години не издържат тества, личен състав трябва да информира прекия им началник.

В наредбата се предвижда и провеждане на професионални обучения. Освен провеждането им под формата на специализирана, физическа, стрелкова подготовка и подготовка по полицейска лична защита, се въвежда и пети вид – пожарно-стрелкова. За всяка от петте вида е регламентирано ясно кои държавни служители участват и подлежат на проверки за оценяване, пише "Монитор".

Повишението в длъжност пък ще става след успешно завършена професионална подготовка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Vae victis Колега колко са такива като тебе и мене? Броим се на пръсти, а с останалите "Кво ша праим".
76
5
 
7
 
! Отговори
The Clansman преди 7 години
Всеки път стане ли дума в новините за полиция и в коментарите чета някакви *** които си мислят,че са по умни от един полицай,по образовани или сякаш са по добре физ.подготвени.А всъщност са някакви мазни *** ,седнали зад клавиатурата пиейки ракия с кИфтета и освен да плюскат,*** и да плюят по полицаите друго не могат.
75
0
 
15
 
! Отговори
Vae victis преди 7 години
Ще трябва да разочаровам болшинството от коментиращите тук. В полицията съм от 5 години. В момента следвам Софтуерно инженерство, което ми е четвърто висше образование, като две от тях са юридически. Владея писмено и говоримо английски, немски и руски език. Отделно по две години съм учил латински и старогръцки. От пети клас се занимавам със спорт. Не пуша, не пия...та, я пак ми обяснете, колко нискоинтелигентен съм и как за нищо не ставам...
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Има както много интелигентни служители, разбира се има и нискоинтелигентни такива, не е правилно да се слагат всички под общ знаменател. Хората асоциират полицай със катаджия, има и други служители, трета част не носят униформа. Работата е много трудна, психически изтормозваща и нископлатена.""със катаджия" - само не разбрах ти от кои си? От високо или от нискоинтелигентните?Трудно е да си хирург, лекар в психиартия или педиатър в клиника за деца инвалиди. Трудно е да си инженер, програмист!
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Много умници тук бе ! Когато ви се случи случка тогава защо ги търсите !"Ако парите в държавата бяха давани за образование и възпитание, вместо за еничарство, мутраджийство и побойничество, тогава нямаше да се притеснявам, че "може да ми се случи случка", защото щяхме да живеем в един по-красив свят в който лошите са по-малко. Тогава и полицаите щяха да са само избрани интелигентни момчета, а не като сега.
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Много умници тук бе ! Когато ви се случи случка тогава защо ги търсите !"Полицайчо, интервал се слага СЛЕД препинателни знаци, а не преди тях. :)))Влезнал си да прочетеш какво мислят хората за тестчето, дето ви чака ли? Хахахах!!!
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдеееее.... отидоА 60% неграмотни полицайчета... останаха безработни, след като не можаха да си прочетат тестовете.Хубаво пак, че няма да ги карат есета и интерпретативни съчинения да пишат и да ги оценяват за грамотност, че тогава отидоА още +20%...
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Златкоооооо, събуди сееееее......
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Н По-нископлатена ли им е работата, от на учител с висше образование, в смесено училище, с преобладаващо ромско включване, от близките съседни села???Всеки ден????
68
0
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Крайно време беше!
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3 правописни, 8 фактологически и 39 стилни грешки. Ало журналистчето, ти втори клас КОГА ???
66
3
 
18
 
! Отговори
Н преди 7 години
Работих три години в системата на МВР, по-конкретно Районно управление в проблемен район. Има както много интелигентни служители, разбира се има и нискоинтелигентни такива, не е правилно да се слагат всички под общ знаменател. Хората асоциират полицай със катаджия, има и други служители, трета част не носят униформа. Работата е много трудна, психически изтормозваща и нископлатена.
65
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 7 години
ТЕСТ за МАФИОЗИТЕ НА България 30 въпроса малко са за тези ВСЕЗНАЙКОВЦИ
64
2
 
14
 
! Отговори
ha ha haaa преди 7 години
За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора.Ко? Нееее....
63
4
 
4
 
! Отговори
Стресссс преди 7 години
За да подобрят успеваемостта на полюцаите могат да им направят тестовете на английски - така още по-лесно ще уцелят поне 1 от 3 отговора да е грешен.
62
1
 
27
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
До аха Не знам дали полицаите са достатъчно грамотни, но този, който е писал статията е гарантирано неграмотен! Прочетете само колко правописни и фактологически грешки има в нея. Журналистите също трябва да бъдат тествани!
61
5
 
10
 
! Отговори
.. преди 7 години
теста Купър ОК, все някой ще го мине! Обаче кое ченге ще мине теста по етика и културно държане и непревишаване на правата ??? Почти всички от тях са безкрайно нахални и нямат никакви обноски! За тях единствената ценност е заплатата им а здравето и честта на гражданите са последната им грижа!
60
8
 
11
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 7 години
Всеки полицай трябва да държи теста на Купър всяка година точно както футболните съдии. Ако не го издържи - довиждане. А не ми се разхождат по 200 кила с шкембета до земята. Като онзи случай в Бургас преди години където едно ченгел гръмнал крадец в крака и го хванал 2км по надолу.
59
6
 
22
 
! Отговори
аха преди 7 години
Най-вероятно правилното е МИНИМУМ 10 ВЕРНИ ОТГОВОРА обаче това е толкова невероятно, че трудно се схваща. На всеки нормален изпит, като не отговориш на 3 - 5 въпроса те късат а тези Другарки имат право на 20 грешни отговора!! Държавата има нужда от Мaймуни да и пазят просташките закони!!
58
4
 
14
 
! Отговори
Мисирков преди 7 години
До Ал.Грешен отговор.Правилният е:Необходими са 9 милиционера.Освен тези 5,както си посочил и още 4-***., които да се въртят в обратната посока,за да не им се завие свят.