Всяко село – с полицай! А той – с кола, но пък стара...

Румяна Бъчварова обяви, че потокът от бежанци е намалял с 40%
Обновена: 4 яну 2017 11:45 | 4 яну 2017 11:22, Веселина Йорданова
122

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че във всяко село в България ще има полицай. Униформените по малките населени места пък щели да бъдат оборудвани със старите автомобили на МВР.

Това стана ясно по време на първото заседание на кабинета в оставка за тази година. По време на него вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова изнесе данни за броя на влизащите у  нас бежанци.

Министърът съобщи, че вече са дошли първите автобуси, предназначени за борба с безредици, има и още средства, отделени за автомобили.

С обновяването на автопарка, старите коли на МВР ще отидат по селата, стана ясно от думите на премиера Борисов. Ще сложим по полицай в село или на две села, съобщи още той.

Борисов уточни, че е възложил намирането на законовата форма за това на министерствата на вътрешните работи и на финансите и изрази надежда в следващите дни "хората да ги видят там полицаите".

Със заръката: "Отивайте да поемате снега", министър-председателят награди шефовете на ОД на МВР в Шумен, Бургас, Хасково Ялчън Расим, Калоян Колянов, Ангел Ганчев, като посочи, че са работили изключително добре през годините.

Над 40% среден спад на влезлите бежанци у нас отчете вицепремиерът Бъчварова в началото на заседанието.

На него Борисов нареди да се даде информация и по друга гореща тема – финансите на държавата, след което стана ясно, че има излишък в бюджета от 1,5 млрд. лева за първи път от 2008 година насам.

"Спрямо 2015 година, когато имахме дефицит от 2.8%, подобрението във фискалната позиция е с 4.4 на сто от БВП“, съобщи зам.-министър Кирил Ананиев.

За бежанците пък Бъчварова отчете още, че спадът им за декември е 60%.

По думите й това се дължи на добрата организация на работа. Изключително добре си разчетохме силите, каза още тя и похвали армията за доброто сътрудничество с полицията.

МВР шефът в оставка каза още, че значение има и оградата по границата с Турция, от която остават за изграждане два участъка от 9-10 километра.

България в момента има наполовина по-малко бежанци, отколкото през миналата година, похвали се Бъчварова.

Тя каза и че МВР е готово с проектите, за да усвои договорените от Борисов от Брюксел 160 млн. евро. Бъчварова напомни и че правителството е отпуснало 5 млн. лв. за екипиране на спец частите и жандармерията на МВР, като в момента всички поръчки са приключили и се изпълняват.

На първото заседание за тази година Борисов направи и "преглед“ на министрите си.

"Много си брадат", изстреля той по адрес на транспортния министър Ивайло Московски. Последва реплика от залата, че и Вежди Рашидов е с брада, на което Борисов отговори с аргумента "Вежди е творец".

"И аз съм творец", обобщи Московски. Премиерът пък съзря в това "нова мода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
6
 
! Отговори
saki преди 7 години
Те и китайците ,са построили Великата стена, да се предпазят от диваците,но не са успели.
74
2
 
19
 
! Отговори
police преди 7 години
Полицай има по време на Комунизмъ в селата но един Полицай срещу 10-на роми е просто мъртав
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как са се гушнали Митов и Ненчев на снимката...
72
8
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЗА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ БОКО ОБЕЩА И ПО ЕДИН БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЯК В СЕЛСКАТА БАНЯ, НО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА.
71
0
 
9
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Ивайло Московски човека с неясно минало и Произход , нека Държавата си ги крие , затова няма да знаят децата какви българи живеят на другия край на България понеже не пише в учебниците по История в училищата
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като зачета какво е казал нашия премиер в оставака ,направо имам чувството, че сте получа епилептичен припадък.Свят ми се завива и не мога да дишам.За такава болест има ли клинична пътека?
69
3
 
22
 
! Отговори
Поправка преди 7 години
Бъчварова, само да те поправя! Бежанците не са намалели от добрата ви работа, а защото хвана голям студ! Понимайш?
68
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късно е чадо!Сега това ще го направи служебният и той ще натрупа точките.Трябваше да се напънеш по-рано, ама от крадене не остана време май.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой вярвали му ?
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не агитирайте да не се гласува.Това е невъзможно.Нито една държава не е останала без парламент и правителство.Въпросът е за кого гласувате.Ако тези,които веднъж са ви излъгали отново ви се предлагат и вие отново заложите на тях,не те,вие сте си виновни.
65
1
 
5
 
! Отговори
Нек'в преди 7 години
предизборен трик е това, вместо да подаряват значки на ГЕРБ, ще изпращат по един милиционер, като олицетворение на мутро-милиционерската мафия, завладяла 5-6 града из територията, но нямаща капацитет за нещо повече. Иначе я турци, я сърби, я румънци ще тръгнат да си заделят по малко територийка...така показват на раята, че я следят изкъсо. Иначе за всеки е ясно, че сам полицай не може да свърши нищо-минимум 5 трябват за да сменят една крушка...
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия двамата с Бъчварова(Павлова е отделна бира)се надпреварват кой повече да лъже.Мигрантския поток бил намалял.Ами да,защото е зима,а не защото добре пазите границата.Мигрантите си минават свободно през 20-километровата недостроена ограда,а сега се оказа,че временно Турция ще ни пази границата,докато не хванат стрелеца от "Рейна",ако го хванат.Иначе който не е пожелал,той не е влязъл.Бъчварова,ние не сме ***.и,имаме достатъчно информация за да не ти вярваме.
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 25 - 26 г. на няколко села / на около 1000 - 2000 души , че и повече / имаше само по един полицай / милиционер/ които си живееже там и знаеше почти всичко за района си, знаеше крадците, пиянките, хората без книжки каращи мотори или коли и вдъхваше респект. Лятото ходеха по селата със служебни моторчета Симсончета Сега не по един ама и по двама полицаи да сложат на село не са ли там 24ч. на денонощието полза никаква и зависи как е подготвен полицая.
62
1
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Роднина, милиционер, роднина милиционер ...Те селата до такава степен се обезлюдиха, че на двама-трима старци ще има 10 роми и един полицай.Е на това му се вика просперираща държава !
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия дни целокупния български народ беше осветлен,че чиновническите заплати в МВР са 3000 лв.Та,ако на Бочко не му достигат кадри за селата,да си изпрати чиновниците да си заработят заплатите.Но това няма да стане,защото и неговата свърши.
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ще направи един полицай срещу цяла тумба роми,които нито униформа нито закон ги плаши?
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безредици няма, но автобуси и водни оръдия за борба с тях - има.Евала, Бойче.
58
1
 
13
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Шегуваш ли се?Нали и той участва в най-големите далавери на прехода.Сам себе си ли искаш да разследва?
57
3
 
17
 
! Отговори
Аноинимен преди 7 години
Охооооо,всяко село с полицай.Бре,да му се не види.И от кога тази благинка?Нали ви остават има-няма две седмици власт.Осем години управлявате,през това време колко къщи бяха обрани,кйолко старци бяха пребити и убити и Цветанов разправяше,че не можете да сложите до всяка къща полицай.Никой не е искал това от вас.Трябваше да направите това,което сега предлагате.НО НЕ ГО НАПРАВИХТЕ!!!А сега предизборно сте готови и палатите си да отворите за бедните и нещастните,е няма кой да ви се върже.Ясни сте ни
56
3
 
14
 
! Отговори
off преди 7 години
БАЦЕ ПОЛИВАЙ СИ МАГНОЛИЯТА И ГЛЕДАЙ ТИГЪРА ТОТЕВ