Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"

Единият е на ексминистър Христо Иванов, другият - на Бареков
Обновена: 7 яну 2017 17:48 | 7 яну 2017 17:44, Веселина Йорданова
174
Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"
Христо Иванов. Снимка: БулФото

Два политически проекта се учредяват днес.

Новата партия "Движение Да, България" с председател бившия министър на правосъдието Христо Иванов се учредява в София. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател.

В речта си пред учредителите Иванов заяви, че основна кауза на новата политическа сила е борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения, отбеляза той, цитиран от БТА.

Целите, които си поставя политическата сила са да гарантира върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие, да ускори осезаемо темповете на развитие на страната, да започне целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.

Основавайки "Движение Да, България" ние трябва да сключим помежду си пакт за почтеност - всеки, който става член на движението, декларира липса на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия, каза Иванов. Той отбеляза, че партията ще изготви списък на всички големи далавери в страната и ще иска парламентът да направи проучвания по тях.

Христо Иванов отбеляза, че партията има подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които са набрали до момента 90 000 лв. Новата партия има амбиция да участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Презареди България" ще е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията - наследник на ББЦ влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов и видният юрист Катя Иванова, член на ЦИК. Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новия проект, съобщиха от пресцентъра й.

За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков.

Над 200 000 българи за една седмица са гласували в интернет какво да бъде името на новата партия и безспорен фаворит - с над 60% от гласовете, се оказало името "Презареди България".

Симпатизантите на Бареков и членовете на партията му приеха "Малка Харта" – документ, гарантиращ правата на гражданите и малкия бизнес. В нея се застъпват идеите за мандатност на всички национални политически длъжности, свободна от политици съдебна система, мажоритарен избор на депутати, съдии и прокурори, както и важните стъпки за подобряване на образованието и медийната среда.

Бареков направи обзор на управлението на България и констатира, че страната ни е останала най-бедната държава в Европа. Корупцията и бедността са в симбиоза, заключи той и поясни, че корумпираните политици правят народа беден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че съм фен на Иванов, смятам, че опитът му за реформа беше повърхностен, чисто кадрови, което не решава нищо и иззад рамото му,,наднича" Прокопиев, но умело го прешиха заедно с пробития отвсякъде Бареков, явно доста народ се страхува даже от споменаването на,,съдебна реформа"
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да спрем да работим и всички да си направим по една партия, явно е добър бизнес, всеки тва се натиска да прави. Да убием изцяло бг смехономиката и да живеем като депутати. Не, сериозно, мн малко млади избират да остават в България, те нямат избор и или се изнасят на запад, или отиват към софия, не след мн време това ще се окаже голям проблем за някое правителство, което ще се чуди как да покрива дълговете, да плаща на пенсионерите и да храни хрантутниците на държавна работа и ромите.
34
2
 
4
 
! Отговори
Чудя се??? преди 7 години
Е как да стане с новите лица?Дайте алтернатива.Явно трябват още 15 години за дастанем като при Мойсей ,,обетована земя"
33
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата е че ХР.Иванов го прецакаха и смачкаха,а Бареков прецака нас.С първия може да дойдат нови лица/нали това искате/,но втория е мното,много бита карта.ОТ къде да дойдат нови кадърни хора,това е проблема.Но който влезе в политиката се,,омаскарява".Няма в историята за съжаление и няма да има ИДЕАЛНА ПОЛИТИКА.Ако има кажете къде е? Но Бареков е олицетворение за непочтенност.
32
2
 
10
 
! Отговори
ПОМООООЩ 1 преди 7 години
в нашия вход са 24 апартамента. като си отвори всеки по една партия,аз за кой съсед да гласувам? нали всички заедно си пием пиенето. е ?
31
3
 
16
 
! Отговори
Стига! преди 7 години
Как не омръзна на народа ни да храни тези политици! Всички правят "партии", за да точат хазната ! Кога най-после ще се приеме да се плаща по 1 лв. на партия,за да престане това разграбване!
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бюлетината за партии стана 4 километра. гласуващи ? - не останаха.
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 15 години в България ще има само партии, полицаи, пенсионери и роми, не знам от кой кокал ше ръфат.
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех на тези хора!
27
3
 
17
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
И сега понеже българина от векове вярва в спасители и ще им се върже. То не беше Царя, Бойко , сега да видим кой ще е новия спасител.
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Презареди България" звучи интересно, но Бюрека намери ли си нов спонсор да му презареди сметката
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички недоосъдени корумпета се съюзили да борят корупцията? Малеева, Прокопиев... ха ха ха!!! Изборите май ще са на 1 април!
24
7
 
8
 
! Отговори
Заклет патриот преди 7 години
Това не са нови лица! Нищо че не им знаем имената, това са протестъри! Аз ще си гласувам за доказаните патриоти и ще образуваме нова коалиция между Валери Симеонов, Каракачанов, Бойко и ЦЦ! Ако пък не ви харесва може пак да сватосаме Волен със Серж и Доган! Ей това е национализъм! Да живее България НА ТРИ МОРЕТА!!!
23
8
 
10
 
! Отговори
Хохохо преди 7 години
избирателите на Парияния Фонд, ГРОБ и БСПДПС69 били погнусени! Как можели, какви били тия... това не са нови лица! Я да си гласувам за "новите" Бойко, Каракачанов, Сидеров, Нинова и Доган, че те са новите лица на българската политика. Ще им гласувам аз ... съдебна реформа, айди диеееее! Искаме си коалиция ГЕРБ-ПФ или БСП-АТАКА, по-патриотично е!!!
22
0
 
23
 
! Отговори
реалист преди 7 години
В нормална държава Дудуков трябваше да лежи в затвора,но в БГ даже някой *** може пак да гласува за него
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партия "Да презареди България", за да може отново да се ограби.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бареков вече може да презареди само на Мимето Календерска и то ако му даде...
19
3
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Кой каквото ви говори, знайте, че става дума за едни пари. Много пари.В България за друго не се влиза в политиката.Но, знайте и другото-тези са само фасадата, фейса. Кукловодите са други.
18
7
 
12
 
! Отговори
ист преди 7 години
Ристо, очаквах да направиш партия ЗА БЪЛГАРИЯ, а ти само ДА. Какво е това ДА . Явно никой не иска да работи ЗА България.
17
11
 
7
 
! Отговори
ЛАЗАЧИТЕ! преди 7 години
Кьде с таа "Да, Бьлгария"има един дом дето една дебела леля отваря врата, зема пара, казва етажа на стаята кадето креват с разтеглени пружини се явява работно място на тези дето когато невьрви далаверата ги подменят. в този архитектурен проект на "Да Бьлгариа"? единственното им място е в тоалетните когато свьрши тоалетната хартия и за угода на посетителите местата от които хората отприщват и големата и малката нужди "партиа Да, Бьлгария им почиства жьлтото и кафявото с езикова култура