Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"

Единият е на ексминистър Христо Иванов, другият - на Бареков
Обновена: 7 яну 2017 17:48 | 7 яну 2017 17:44, Веселина Йорданова
174
Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"
Христо Иванов. Снимка: БулФото

Два политически проекта се учредяват днес.

Новата партия "Движение Да, България" с председател бившия министър на правосъдието Христо Иванов се учредява в София. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател.

В речта си пред учредителите Иванов заяви, че основна кауза на новата политическа сила е борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения, отбеляза той, цитиран от БТА.

Целите, които си поставя политическата сила са да гарантира върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие, да ускори осезаемо темповете на развитие на страната, да започне целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.

Основавайки "Движение Да, България" ние трябва да сключим помежду си пакт за почтеност - всеки, който става член на движението, декларира липса на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия, каза Иванов. Той отбеляза, че партията ще изготви списък на всички големи далавери в страната и ще иска парламентът да направи проучвания по тях.

Христо Иванов отбеляза, че партията има подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които са набрали до момента 90 000 лв. Новата партия има амбиция да участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Презареди България" ще е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията - наследник на ББЦ влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов и видният юрист Катя Иванова, член на ЦИК. Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новия проект, съобщиха от пресцентъра й.

За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков.

Над 200 000 българи за една седмица са гласували в интернет какво да бъде името на новата партия и безспорен фаворит - с над 60% от гласовете, се оказало името "Презареди България".

Симпатизантите на Бареков и членовете на партията му приеха "Малка Харта" – документ, гарантиращ правата на гражданите и малкия бизнес. В нея се застъпват идеите за мандатност на всички национални политически длъжности, свободна от политици съдебна система, мажоритарен избор на депутати, съдии и прокурори, както и важните стъпки за подобряване на образованието и медийната среда.

Бареков направи обзор на управлението на България и констатира, че страната ни е останала най-бедната държава в Европа. Корупцията и бедността са в симбиоза, заключи той и поясни, че корумпираните политици правят народа беден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
3
 
! Отговори
сополан ПАСИ преди 7 години
БОЖЕ пази БЪЛГАРИЯ ОТ ВНУЦИТЕ НА АКТИВНИТЕ БОРЦИ против фашизма
115
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
да бьлгария комунистически изчадия
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАЙ БЪЛГАРИЯ !
113
1
 
4
 
! Отговори
ъ преди 7 години
ДА АМА НЕ !
112
1
 
9
 
! Отговори
сикаджи олигофрени преди 7 години
Боко, Шиши и Вальо нафтата са разследвани от 4 европейски прокуратури за пране на пари и изнасянето им към офшорни зони ...Боко си крие крие главата в пясъка и мълчи по този въпрос, но истината тепърва ще излезе официално на бял свят ...Боко 'пребори' организираната престъпност, сега щял да 'бори' и битовата престъпност ... По - смешни вицове от този не бяхме чували ...
111
5
 
8
 
! Отговори
Гонзо преди 7 години
Щом Праспрес е включила на мах ***мета срещу Христо значи, че с нещо им е неудобен. Ще гласуваме за него
110
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
хората около христо иванов са само комунистически наследници няма ли да сеотьрвем от тях като пиявици се впиват в снагата ни
109
2
 
14
 
! Отговори
4epa преди 7 години
DOOBERI BALGARIA !!!!!
108
1
 
8
 
! Отговори
Ескремент. Б преди 7 години
ПРЕДЛАГАМ ПАРТИЯТА НА БАРЕКОВ ДА СЕ КАЗВА о*е........р.........и Българиа
107
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези двамата скоро ги истърваха от психиатрията...Жалко за народа,че още ги търпи ,особено барека които трябваше да лежи с раирани пижами заради ИЗМАМИТЕ и милионите заграбени пари... !
106
1
 
9
 
! Отговори
12 преди 7 години
"Ако питаш за пат,иотилхасъ. ний сме пат,иоти!"Бай ***
105
3
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Писна ми вече 27 години да ни растартират с разни партийки, които вече не съществуват! Христо Иванов е поредният алчен за власт субект и едва ли мисли за народа!
104
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Барека е спуснат умишлено в същия ден да си прави тюрлюгювеча само за да се омеша новината с новия проект на Христо Иванов. Разликата между двамата е от земята до небето. Но който има глава на раменете си ще направи разликата.
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДНА ФАЛИРАЛА ТАКОВА ОНАКОВА ФИНАНСИРА ПРЕДИШНИЯ ПРОЕКТ НА БАДЖАК И СЕГА ПЛАЩАМЕ НИЕ И НАШИТЕ ВНУЦИ ЕДНИ 5 МИЛИАРДА СЕГА ЗА ТАЯ ПАРТИЯ КАКВО ЩЕ СЪБОРЯТ ЗА ДА НИ ИЗПЕКАТ ОТНОВО- КАК ДА ГЛАСУВАМ ЗА БАДЖАК КАТО НЕ МУ ВЯРВАМ БЕЗПЛАТНО- ДА ВИДЯХТЕ ЕДИН КОМПЮТЪР КУПЕН И ПОДАРЕН НА БГ ДЕТЕ- НАЛИ ОБЕЩА НА ВСИЧКИ- ИМПРУГНАТ БАДЖАК.
102
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тизи двамата иванов и бюреков щом говорят така може предитова да са хапнали от лютеницата...
101
4
 
24
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Боже спри ги ! Стига сте им разрешавали партии да правят. Одраха ни кожите с тези партии.Трупат си пачките , а ние мизерстваме.Който иска партия да се бръкне в собствения си джоб- стига държавни субсидии.Колко партии станаха.?!Всеки изритан от някъде си прави партия. Вразумете се. Все за БЪЛГАРИЯ се борите , а никой не е паднал жертва, само бедния народ и то в як капан .
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОСПОДЖА КОВАЧКА ПАК ЛИ Е ЧЛЕН и НА НОВАТА БАРЕКОВА ПАРТИЯ?
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпо не боде.
98
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАЙ България и Презареди Краденето! Тоя филм сме го гледали вече няколко пъти!
97
2
 
21
 
! Отговори
ХРИСТО ИВАНОВ преди 7 години
Абе некой дали ще ми се върже на акъла?