Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"

Единият е на ексминистър Христо Иванов, другият - на Бареков
Обновена: 7 яну 2017 17:48 | 7 яну 2017 17:44, Веселина Йорданова
174
Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"
Христо Иванов. Снимка: БулФото

Два политически проекта се учредяват днес.

Новата партия "Движение Да, България" с председател бившия министър на правосъдието Христо Иванов се учредява в София. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател.

В речта си пред учредителите Иванов заяви, че основна кауза на новата политическа сила е борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения, отбеляза той, цитиран от БТА.

Целите, които си поставя политическата сила са да гарантира върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие, да ускори осезаемо темповете на развитие на страната, да започне целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.

Основавайки "Движение Да, България" ние трябва да сключим помежду си пакт за почтеност - всеки, който става член на движението, декларира липса на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия, каза Иванов. Той отбеляза, че партията ще изготви списък на всички големи далавери в страната и ще иска парламентът да направи проучвания по тях.

Христо Иванов отбеляза, че партията има подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които са набрали до момента 90 000 лв. Новата партия има амбиция да участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Презареди България" ще е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията - наследник на ББЦ влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов и видният юрист Катя Иванова, член на ЦИК. Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новия проект, съобщиха от пресцентъра й.

За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков.

Над 200 000 българи за една седмица са гласували в интернет какво да бъде името на новата партия и безспорен фаворит - с над 60% от гласовете, се оказало името "Презареди България".

Симпатизантите на Бареков и членовете на партията му приеха "Малка Харта" – документ, гарантиращ правата на гражданите и малкия бизнес. В нея се застъпват идеите за мандатност на всички национални политически длъжности, свободна от политици съдебна система, мажоритарен избор на депутати, съдии и прокурори, както и важните стъпки за подобряване на образованието и медийната среда.

Бареков направи обзор на управлението на България и констатира, че страната ни е останала най-бедната държава в Европа. Корупцията и бедността са в симбиоза, заключи той и поясни, че корумпираните политици правят народа беден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя дето напъваше да пуска предсрочно разни рецидивисти убийци и изнасилвачи от затворите и тоя ли ще прави партия?Лелеле верно си е Бог да пази България.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българина даказа че не е в състояние да направи преценка за "политиците"обикновени алчни разбойници антибългари - слуги на чужди интереси - и ще сии носи последствията и децата му и внуците му
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 78 КАК ДА СЕ ЖИВЕЕ НОРМАЛНО. Като корупцията се влачи в ПРАВОСЪДИЕТО ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦА.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемите са комплексни, докато целият държавен орган не започне да работи съвестно и качествено, спазвайки законите, дотогава няма да се оправим, а като гледам колко воля има за промяна, работоспособните българи ще продължат да търсят по-добър и смислен живот там където реално го има.
52
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредното сорос творение патерица на гербслед яне, , бареков, реформатори, марешки - да отмъкне гласове на недоволните от герб, които могат да отидат където не е изгодно на герб
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами проблема всъщност е, че не сте обединени като народ, въобще няма изградено общество, друг проблем е, че мн от вас са супер наивни, трети проблем е манталитета, който няма как да доведе до развитие. Този начин на мислене, който провокира конкретни действия, води само до кризи, вижте Италия, Гърция, страни с висока корупция и мафия, заради което изпадат във финаносва и демографска криза според техните разбирания, а в България е 3 пъти по-зле, а вие сякаш сте съгласни с това и си траете.
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 58 ТОВА ГО НАПРАВИ БКП. ПОСЛЕ БСП С ДПС 1993 ПО МОДЕЛА НА МОСКВА /ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЕРОВ И ВИДЕНОВ/.
49
0
 
1
 
! Отговори
НЕ преди 7 години
ЕЙ така няма да стане като 66
48
1
 
1
 
! Отговори
ПАК АЗ-67 преди 7 години
Грешка-РАЗСЪДЪК
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бареков ще го "презаредят" на 100%. Отзад.
46
2
 
4
 
! Отговори
проект преди 7 години
В България партиите се много малко, така че нека правят нови. Какво ще кажеш бочко.
45
3
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
ДА изберем най-малкото зло.Но кое е то,за бога?Псувните и ругатните не помагат,само помътняват разсъдака.А интернет поколението точно това прави за съжаление.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз ще спретна един проект...Ще се казва "Всички партии да ми ядат саламурата"!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно, сега,,фешъна", ще е създаването на нови партийки, в следващия парламент, ще бъде адски трудно съставянето на правителство и пазаруването на такива малки субекти, ще е едно голямо наддаване.
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да на далаверата! Това би трябвало да е мотото на новата партийка на американския хрантутник и провален министър Ристю
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 58Трябваше да станете по-умни и съвестни хора, да осъзнаете, че ви лъжат по-рано, а не да се поддавате на манипулациите на политическия елит и всеки път да си избирате добре познатите корумпирани и крадливи лица родени и расли през комунизма всеки път, вече каквато и промяна да тръгнете да осъществявате е късно, страната е толкова назад, че няма смисъл, затова и всички масово се изнасят и ще се върнат като се пенсионират, ама дали ще има къде да се върнат, ще видим, аз се съмнявам.
40
0
 
24
 
! Отговори
ДА очисти?!?! преди 7 години
Бареков може да очисти само себе си със антисептични кърпички,както правеше при предизборните си обиколки след ръкостисканията с хората.,,Селяни,кирливци, и ***" бяха думите му докато гнусливо се почистваше. Двулика личност.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз вече не вярвам, че българина ще стане човек и ще си оправи държавата. Докато се изреди това крадливото поколение, след него ще дойде ромското, сори, така си го направихте.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свършени сме.
37
15
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Браво на христо иванов, аз лично ще гласувам за него и ще му дам шанс. Единствениючя шанс за борба сращу статуквото, след като на половината реформатори им повдигнаха дела за глупости и ще се уплашат още повече. Останалите няма да коментирам, всички са доказани мошеници, включително великите ви патриоти...