Реформаторите - готови за бой за следващия парламент

На съюзен конгрес приемат програмата, целите и приоритетите си
45
Реформаторите - готови за бой за следващия парламент
Снимка: Булфото, архив

От днес Реформаторският блок е в кампания, готови сме да защитаваме целите, принципите и позициите си. Това обяви министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов след заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

Още по темата

На съвета е решено Москов да бъде ръководител на предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори, съобщи съпредседателят на групата в парламента на реформаторите Найден Зеленогорски, който остава председател на постоянно действащия предизборен щаб.

Москов обяви, че на 28 януари РБ свиква първи съюзен конгрес, на който Блокът ще утвърди политическата програма, целите и приоритетите на предстоящата кампания.

Освен това ще бъдат определени принципите на индивидуално и групово членство в РБ и развитието на Блока на конфедеративен принцип, допълни той, цитиран от БТА.

Москов посочи, че на Изпълнителния съвет е взето и решение за създаване на три работни екипа - по коалиционото споразумение и подготовката на Конгреса, по развитието на РБ и по актуализация и развитие на политическата програма на блока. Министърът в оставка ще координира и ръководи трите екипа.

РБ се роди, беше и е обединение на десницата, отбеляза Петър Москов.

По думите му това е и причината за създаване на екип, който да се занимава с развитието на Блока.

Ние се водим от дълбокото си убеждение, че РБ е структурата, която даде възможност на българската десница да бъде единна, представена в парламента и да постига целите си, каза той.

Москов посочи, че до края на седмицата ще обявят членовете на екипите.

Реформаторите са убедени, че десницата трябва да се яви на предсрочните избори обединена.

Според Москов РБ ще бъде част от следващия парламент, но въпросът е да има достатъчно силно дясноцентристко мнозинство, което да продължи започнатите реформи.

Найден Зеленогорски посочи, че в следващите няколко седмици ПГ на РБ ще отстоява в парламента предложената от тях регресивна скала за партийните субсидии, както и приемането на антикуропциония закон на второ четене.


45
Още от
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.