С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха

Все пак той остава най-харесваният политически лидер
Обновена: 10 яну 2017 18:06 | 10 яну 2017 17:35, Камелия Цветанова
172
С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха
Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг на одобрение сред лидерите на партии у нас. Доверие в него имат 43% от българите, но пък 49% не го харесват, сочат данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

Президентските избори са намалели одобрението към Бойко Борисов с около 5%, като с близо толкова се сви и периферният електорат на ГЕРБ.

Още по темата
Въпросът за аргументите, с които Бойко Борисов подаде оставката си, не намира еднозначен отзвук в общественото мнение, анализират социолозите.

39% от българите приемат аргументите му за оставката, а за 45% те са неприемливи.

Най-понятни са аргументите на Борисов за оставката му сред хората на възраст между 40 и 60 години, сред образованите избиратели и сред жителите на градовете.

Борисов не е изключение - в момента в България няма лидер на политическа партия, одобрението към когото да е по-висок дял от неодобрението.

Шефката на БСП Корнелия Нинова е с рейтинг на одобрение от 27% .

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е одобряван от 35%, а АБВ Георги Първанов  - от 25%, на СДС Божидар Лукарски - от 17%, а на ДБГ Меглена Кунева  -  от 16%.

Сферите на живот, в които българите са почувствали подобрение през последната година от управлението на ГЕРБ са транспорт, усвояване на средства от ЕС, туризъм, регионално развитие и спорт.

Най-силно са се влошили нещата според интервюираните в сферите на здравеопазването, благосъстоянието и стандарта на живот, социалната политика и образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
18
 
9
 
! Отговори
Прос Селендур преди 7 години
Кво не му харесвате на Бойко...готин пич е...мъжкар има чуство за хумор... говори на езика на народа...е не става за държавник ама то кой от нашите политици става...
57
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво доверие за какво??Какво направи мутрата за 5 години управление: Най корумпирани болни бедни нещастни в ЕС.Пеевски получава тлъсти държавни поръчки и изкупува България на безценица. Р.Овч и П.Димитров на държавна хранилка . М. Манолова омбудсман избрана от мутрата. Цацата лично избран от ББ да пази мафията. Лично обеща да не допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици и мафиоти. МИСЛИТЕ
56
26
 
6
 
! Отговори
сдкщ преди 7 години
Откраднал бил милиарди, ми отидете в прокуратурата и го предайте на правосъдието или само лалате бе *** гнусни
55
21
 
6
 
! Отговори
дшптжогхт преди 7 години
А пък един руснак Каза че Нинова е лъжкиня, тя ли ще ни управлява
54
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да зная защо лицето от снимката не е в затвора и докога ще обръща цялата Държава на детска градина и всички трябва да се съобразяват с капризите му ?
53
23
 
7
 
! Отговори
fll преди 7 години
А БСП занулиха спестяванията на целия народ през 1996 година, долара струваше 3000лева, нямаше хляб
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парламентарджийска кризисно-щабова държава...
51
5
 
36
 
! Отговори
ненужна вещ преди 7 години
Някогашен министър-председател, член на БКП, с богат опит в СИК, собственик на групировката "герб-Буда", бивш пазач на паркинга на бай Миле, с инициали ББ, за нищо неспособен, с непоносим характер, никому ненужен, мрази всички, с чувство на пребито от съдбата куче, след тотален провал в политиката поради собствената му глупост, спешно търси ново работно място. Предпочита да го наемат за батман, портиер, насъсквач или за ненужна вещ.
50
2
 
29
 
! Отговори
адска машина преди 7 години
Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997
49
4
 
36
 
! Отговори
Angry преди 7 години
Изпитвам огромно съжаление към тези 43% от българите, които уж одобрявали ББ! Народе, събудете те! Преценете трезво и обективно всички престъпления, които този не.ка.дър.ен Ти.к.в.о.ч направи за последните 7 години и тогава решете каква алтернатива има нашата страна в следващите парламентарни избори! Искрено се надявам ГЕРБ да изчезнат от политическата сцена! Това е партията на всички нереализирани ***, бивши военни и пожарникари!
48
7
 
36
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Причината за тоталния провал е, че групировката герб е една бандитска групировка, с цел тотално ограбване на България!
47
20
 
3
 
! Отговори
Независимият преди 7 години
До Не харесващ тиквиЕ ха кажими сега, с такъв ник - "не харесващ тикви", излъчващ презрение, унижение към част от хората, как да харесва човек - дясно-коснервативната партия Бсп, имаща претенции, че е "социалистическа" ?! Самото име на тая партия е в тежък разрез с "духа на времето", от което сама избяга, след като стартира с 9 милиарда на Луканката, които ще плаща електората на тая партия.
46
4
 
24
 
! Отговори
Бай Ставри преди 7 години
Едно бързо социологическо проучване за нагласите на обществото към правителството на заленчуците / Тиквата, Пъпеша, Чукундура, Динята и другите/ може да видите според одобрението на коментарите!!! Крадливата шайка на ПП Роми ГЕРБ може да спечелят само в Генчлербирлиги, Касъмпаша, Бурса, Измир и Кочбаялдъ /там спечели Тетка Цацева/. Очаквам ги ВСИЧКИТЕ при мен на адрес: Централния Софийски Затвор, Втори етаж,Южното крило в килията на Рънърса. Аз съм Бай Ставри, надзирател - строг, но справедлив.
45
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оставал си най-харесвания?! Да си запечено сред рядките, не е за гордост !
44
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези социолози пак ли изпълзяха! Нали даваха преднина на майката на нацията с поне 15%, пред Радев. Поне Борисов трябва да ги нарита, че го засилиха да си подаде оставката, защото беше сигурен, че ще спечели.
43
3
 
30
 
! Отговори
от ПОЗДРАВЛЕНИЯ преди 7 години
*Генерала* - имам в предвид Генерал Радев , Борисов е малко генарал измислен .
42
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо се загуби главния снегорин на държавата. Да не е отишъл на Малдивите да се размразява.
41
3
 
28
 
! Отговори
Не харесващ тикви преди 7 години
Днес, малко се засрамете с тая стъкмистика, очевидно е че се опитвате да подвеждате хората и да ги карате да си мислят че "разбиращите и мъдрите" го харесват, но истината е че този *** само майка му го харесва вече. Next.
40
28
 
6
 
! Отговори
ПОЗДРАВЛЕНИЯ преди 7 години
Адмирации за Г-н Борисов .Опита се да вложи много енергия за да извади България от Блатото . Лично аз се възхищавам от него . За съжаление се оказа в позицията на Жан Виденов . Предадоха идеята на ГЕРБ . Днес Българския Народ разчита за по-добро на Генерала . Дано не се върне обратно времето на СДС , има вече опит за Реваншизъм .
39
6
 
27
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Мухахаха "най-понятни били аргументите му сред .... образованите "и т.н.... особено понятна им е една крилата фраза "вие сте прости аз съм *** и за това се разбираме" това си е направо за Гинес.