Депутатите vs. референдума: Да не допринасяме за шоуто!

Поредният опит за официализиране на допитването удари на камък
Обновена: 13 яну 2017 20:20 | 13 яну 2017 17:15,
100
Депутатите vs. референдума: Да не допринасяме за шоуто!
Снимка: архив "Булфото"

Поредният опит за изборни промени, свързани с решението на референдума от 6 ноември, беше спрян в парламента.

Всички партии без ГЕРБ гласуваха против дневния ред на правната комисия, в който трябваше да се обсъдят изменения в Изборния кодекс за въвеждане на мажоритарни избори и намаляване на държавната субсидия на партиите. За това вече има два проектозакона – един на ГЕРБ и един на независимия Георги Кадиев, който внесе текстовете, написани от Мая Манолова.

Още по темата

"Не искаме да допринасяме за шоуто, то е довечера", каза депутатът от ДПС Четин Казак след като разглеждането на Изборния кодекс се провали, пише "Фокус".

Чавдар Георгиев от БСП пък нарече предложението на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс за предстоящите избори "популизъм".

"Още от самото създаване подписката на гражданите, които искаха този референдум, бе от 6 въпроса, 3 от тях бяха определени за противоконституционни, което внася порок в цялата подписка. И да слушам политически палячовци, по-скоро шоумени, които се опитват да ме учат на демокрация просто е недопустимо", каза той.

Според Георгиев разумните народни представители са гласували правилно в комисия като са гласували против разглеждането на Изборния кодекс.

"Имам своите основания да твърдя, че този референдум е изначално опорочен. Защо ние трябва да ставаме участници в такъв фарс?", попита той.

На въпрос какво ще каже на всички хора, които остават подведени, той отговори, че ще им каже, че са подведени от едни шоумени.

"Колегите, които говориха за цирк, всъщност направиха цирка", отвърна пък шефът на правната комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов.

Според него нищо не налагало бойкотирането на заседанието. Кирилов смята, че редно и достойно би било да се влезе в дебати по същество.

"Ако има такава съпротива по отношение на конкретните законопроекти, все пак с гласуване може да се стигне до решение на парламентарната комисия", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дългия се боксира с депутатите вече 26 години, ама ти откъде да знаеш, като си пубер на 23
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ако сте умни ще седите и ще гледате сеира как депутатите и славчо ще се боксират.
19
2
 
22
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Защо ли Закона за референдумите в РБ няма нищо общо със подобния в Швейцария ? И коя страна е демократична ? Странното е , че тези които не зачитат Конституцията , изведнъж се хванаха за нея, извадиха вода от деветдесет и девет кладенеца !?! Първо орязаха въпросите на предложения референдум и после за това, което остана трябваше да гласуват 8 милиона български граждани !?!? Келепира, байно, келепира..........
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ МОЖЕ ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА АКО СЕ ОСВОБОДИ ОТ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ.Там има и някои качествени хора, които могат да сменят тези мутри.ТЕ СА СЕ ВКОПЧИЛИ ВЪВ ВЛАСТТА КАТО ТОДОР ЖИВКОВ, АМА ЩЕ СВЪРШАТ КАТО НЕГО.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До справка 2Точно това си мислех, славчовите фенове ще извият при всички положения.))
16
19
 
13
 
! Отговори
Помнители ? преди 7 години
ГЕРБ гласуваха Референдума ДА се проведе, а другите бяха Против!Сега пак ГЕРБ иска да се приеме референдума, но другите пак не искат!Само ГЕРБ признава желанията на народа!
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се правете на по - наивни отколкото сте. Ама били гласували 3млн. за референдума, ама тея 3 млн. си седят на топло по къщята и им е все тая! Абе вие не рязбрахте ли, че докато не излезем на улицата и пролеем кръв, тези хора ще се правят на ударени, защото разбраха, че народът като пие две ракии всичко забравя!!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Царе стe на ударно променяне на закони пред изборите.Мачът е свирен вече))
13
3
 
23
 
! Отговори
Svilen преди 7 години
Не зная как може народен представител да каже че валиден референдум е опорочен? Кое по точно е фарс? Може би резултатът от референдума не му допада, както и на партията му и се опитва с нелогични определения да заблуди стотиците хиляди българи които гласуваха за промяна.
12
3
 
10
 
! Отговори
Омерзен преди 7 години
Сега за вас - хуманоидни *** ще започне истинското шоу. Не се съмнявайте - НЯМА ДА ИМА ХЕПИ ЕНД !!!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как ще пуснат кокала бе :)
10
0
 
28
 
! Отговори
Нас преди 7 години
ШОУТО тепърва започва ,но не го осъзнават !!!
9
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно от малкото правилни решения на НС. Браво!
8
4
 
12
 
! Отговори
Тото преди 7 години
А народа спи ли си спи, докато ония го ***. Абе народе загубен, не се ли научихте от гърците и поляците как да се борите бе. Ако сега се изсипат 10000 души на площада тия онождачите друго ще говорят.
7
0
 
18
 
! Отговори
опит-грешка преди 7 години
Следващият референдум може да е задължителен.Успех демократи !
6
2
 
25
 
! Отговори
asdasd преди 7 години
Не знам дали е правилно или не, но хората направиха избор. Няма значение дали е правилен или не, ако сега не мине този референдум - как изобщо в бъдеще да очакваме да ни приемат какъвто и да е бил референдум? Обезмисля се и така наречената демокрация никъде не се вижда.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запъването им като магаре на мост и немислимото досега обединяване на всички говори само по себе си за това , че не им е изгодно.Защо не са така обединени , когато става дума за забогатяването на народа и за развитието на тази държава си остава загадка.Или не искат или не могат , но и в двата случая пречат.
4
1
 
30
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Да не допринасяте за шоуто ли? Че вие в момента в който стъпите в пленарната зала и започнете да дебатирате правите поредното шоу, юрдеци!
3
4
 
23
 
! Отговори
опа преди 7 години
Ми най добре на предсоящите избори никой да не гласува.само така тия говновози ще си отидат
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то се видя че и ДПС и БСП ще си отидат само с бой ама да видим...