Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"

Това пак било диференцирана ставка, защото 7000 щели да плащат повече
167
Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"
Снимка: БСП

Изненадващо БСП се отказва от идеята си да отмени плоския данък, въпреки че дори и при приемането на бюджета за 2017 г. настояваше да се въведе подоходното облагане.

Още по темата

Сега се оказа, че за червените това не било добър вариант. Социалистите обаче предлагат да се въведе данък "богати". Той ще е 20% за хората с месечни доходи от 10 хиляди нагоре от заплати, наеми и ренти, или над 120 хиляди годишно.

За 95% от населението плоският данък остава, обясни Драгомир Стойнев след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което бе обсъдена предизборната платформа на червените.

Данък "богати" ще плащат около 7000 души в държавата, изчисляват червените.

"Трябва да имаш приоритети, ние предлагаме де факто пак диференцирана ставка", отговори Стойнев на въпрос защо БСП се отказва от първоначалната си идея за въвеждане на прогресивно подоходно облагане.

БСП предлага още връщането на семейно подоходно облагане. В семейства, в които и двамата родители работят, на месец на дете ще им се приспадат по 50 лв. от данъците.

Сред мерките, които социалистите предвиждат за поощряване на бизнеса са освобождаване от данък печалба за 2 години на младите предприемачи до 35 г., които имат във фирмата си 5 работни места и са реализирали оборот до 150 хиляди лева.

Въвежда се фонд "Иновации" с капитал от 150 млн. лв. за млади предприемачи. Ще има отделен сегмент на фондовата борса и за малките и средните предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да речем че има 7 000 човека които се осигуряват на по 10 000лв.Изеднъж ще искат да им сложат такса 2000 лв за товате ще бъдат принудени да се осигуряват на 9999след което идеята се изпарява.
40
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм от тия 7000. Напускам държавата да видим от кого ще ги взимат тия 20%
39
4
 
28
 
! Отговори
asd преди 7 години
Като дойдат на власт първо ще вдигнат помощите на едно хора с по 200 лв, после ще опитат да пробутат пак отмяна на забраната за пушене на затворени помещения в обществени места. После ще назначат българската Моника Маковей, в лицето на Делян Пеевски или нещо подобно, който "ще трябва да смаже" де що си е заслужило, но реално вместо да почне от Доган, Станишев и Р. Овч., ще тероризира само гербаджии. междувременно ще измислят как да окрадат няколко милярда да живуркат до следващите избори.
38
4
 
7
 
! Отговори
® преди 7 години
До 58. Какваполза от тези 10%? Част от администрацията да се тъпче пари, за сметка на тези с минимална заплата. Каква полза от политици, съдебна система, МВР, военни, ДС, синдикати.......
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради масовото укриване на доходи, не трябва да се освобождават от данък общ доход, тези, които са на минимална заплата. Поне малко да платят от това, което трябва да плащат.А и пишеш за неща, от които май не разбираш.Сега данъка е 10% и се смята за много нисък, а ти предлагаш 0%, 1% и 2% данък.
36
5
 
15
 
! Отговори
ле,ле преди 7 години
Това мовче и млад некадърен комунист не е добре психически , направо си е луд !!!! Много хора го знаят !!!!! Но комунистите го слушат кокво им говори , а не какво може ......
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има много други начини да се обложат богатите с данъци. Най-простото е, да се въведе реален данък имот, който да е върху продажната цена на имота, а не върху занижената данъчна оценка, както е сега. Същата работа може да стане и с пътните превозни средства. Защо сега собственик на много скъпа кола и на много евтина кола, плащат еднакъв данък, независещ от стойността на возилото?
34
2
 
9
 
! Отговори
® преди 7 години
Тези които ми слагат минуси и са против мене, май неса безработни като мен и работят в повечето случай на минимална и малко над минимална заплата. Тази година работих на морето и за първи път от 26 години взех заплата бруто около 1000 лева в България.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП дясната партия на България.
32
1
 
26
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Ама чакайте сега, че нещо не мога да схвана?!? Кога БСП взе властта, че вече започна да променя законите и да приема нови? Да не съм спал тежък зимен сън няколко месеца? Или това ще е когато вземат властта, щото те вече са сигурни, че са победители на парламентарните :)))
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Наскоро четох , че според Евростат 50% от работещите в България са на минимална заплата. -------------------Осводи ги от данъци и ще видиш,че не 50, а 100% ще са на минимална заплата. В момента в който въведат прогресивно подоходно облагане и отново ще започне спорта КРИЕНЕ НА ДАНЪЦИ.
30
0
 
13
 
! Отговори
Робин Худ преди 7 години
Той каза, че данъчната тежест върху бизнеса няма да се увеличава - корпоративен данък и данък "дивидент" остават непроменени. --Че то тук е заровено "кучето на несправедливостта и социалното неравенството". Тук трябва да се удари и от там да се преразпредели.Цялата ви работа е - мижи да те лажем! Дефакто - нищо да промените. А няма да прамените, защото не сте НИКАКВИ СОЦИАЛИСТИ, а сте дясна консервативна партия!
29
3
 
12
 
! Отговори
уд преди 7 години
До А що не го дуфкаш. Понеже съм учил и работя ще ти плащам на теб мързела
28
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дори малките деца знаят, че няма по-тъпa сгaн от камуняките!
27
14
 
5
 
! Отговори
® преди 7 години
Наскоро четох , че според Евростат 50% от работещите в България са на минимална заплата. Понеже съм по социален от БСП , предлагам работещите на минимална заплата да бъдат освободени от данъци. Взимащите до 1500 лв да бъдат с минимален подоходен 1% на всеки 100 лева. А взимащите над 1500лв да се облагат пак подоходно на всеки 100 лева 2 %.
26
2
 
6
 
! Отговори
??? преди 7 години
Цитат: " ... да се въведе данък "богати". Той ще е 20% за хората с месечни доходи от 10 хиляди нагоре от заплати, наеми и ренти, или над 120 хиляди годишно "Кой взима над 10000 лева заплата месечно? Едва ли са повече от 200 човека. Останалите до 7000 са вероятно рентиери и нищо не работят. Това ли е средната класа, за която пише един тук?
25
0
 
15
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Само популизъм, писнахте ми!
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си много куха кр.атуна, за да мислиш, че комунистите от ГЕРБ се отлиичават от комунистите на БСП.Същото важи и за овцете на Сидеров, Каракачанов и....
23
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И тези, ще спечелят изборите?! Вярвате ли?
22
3
 
10
 
! Отговори
Математика преди 7 години
Значи ако взимам 9900лв. - плащам 990лв. данъкАма ако взимам 11000лв. (с 1100лв. повече) - плащам 2200лв. данък ( с 1210лв. повече)хахах Вие *** ли сте? Какъв е смисъла да взимам повече като ще ми ги вземете та и отгоре?!?!?