Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите

Сидеров настоява и за въвеждане на вероучение в училище
19 яну 2017 17:30,
233
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска три инициативи от новия президент Румен Радев – да смени името на връх Мусала, да проведе референдум за американските бази у нас и да помогне за въвеждането на вероучение в българските училища.

"Г-н Радев да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България", каза Сидеров малко след като новият президент се закле в парламента.

Още по темата

Лидерът на "Атака" припомни, че идеята на Патриотите за преименуването на Мусала отлежава в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприел нищо за смяната.

"Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е в неговите правомощия", смята Сидеров.

Той поиска от Радев и да инициира референдум с въпроса: "Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?". Сидеров натърти на това, че базите са на САЩ, а не НАТО и Щатите ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

"Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори", призова лидерът на "Атака".

Волен Сидеров поиска от новия президент и да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

"Да си спомни думите и да започне да работи. От "Атака" ще го подкрепяме с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години", каза още Сидеров.

Според него тези три неща ще са достатъчни за начало, за да докажат дали наистина делата са по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.

"Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси", смята Сидеров.

"Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение", каза още лидерът на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
10
 
! Отговори
до85 преди 7 години
До Анонимен робство е имало в Русия но никога в България
65
5
 
10
 
! Отговори
????? до 73 преди 7 години
ти къде видя да пише някъде за комунизъм.И трите предложения са в интерес на България.
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушахте ли наглото изказване на шпионина местан миналата седмица за турското робство?Да не ровим, то не било робство...Волен Сидеров каза три изречения точно каквито трябва!Но това не го дадоха по телевизиите.Трябва да се знае още от училище, децата трябва да знаят, че това е било, но сега е съвсем друго.Това, да премълчаваш истината , е само една добавка към лъжите и манипулацията на тези, които не служат на българската, а на турската държава.Аз съм против вероучение в училище.!
63
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
таварищ Перхидролен сидерооф няма да премахнем базите на НАТО по простата причина че ние сме част от тази организация а не от рускоарабската коалиция понимаеш???
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възродителен процес срещу турските думи, но ЕС ще възрази.
61
6
 
12
 
! Отговори
Странници преди 7 години
Излекуван Болен говори на обръснатия Брадев.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 55Нищо не се знае. Вероятностите са най-различни.Не е невъзможно властта там да се вземе от интелигентни, съвременно мислещи млади хора.
59
5
 
5
 
! Отговори
Предлагам също преди 7 години
Да се направи всичко възможно, за да бъдат установени българските географски названия, заменени с турски въз основа на решение на правителството през последния период на османското владичество.Нека коконите от БАН да се понапънат, за да свършат тази полезна работа.Има предостатъчно турски архиви, имаме и османисти (или може би пишман-османисти). Вместо вечно да мрънкат за пари, дадени незнайно за какво и да се блъскат с лакти за командировки на Запад, да идат в Турция и да се поровят в архивите
58
5
 
6
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Пример, След 10 г ще в германия етническите квартали с турци и квартали ще поискат и съответните имена на района. Дали ще им разрелат? Моленбек става мехмедпаша! Смяната трябваше да стане още преди 100 г. Но сме прекалено толерантни но и това ще приключи... Всяко нещо доведено до крайност води до неговата противоположност
57
2
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 7 години
Цели 2 от десетки допреди 50г. След разпада на исманската *** в пределите й остават 25% християни от различни етноси. Сега процента статистиката не го лови. Толкова по въпроса за имената. След още 50 г в турция ще забранят дори споменаването на християнството.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Eрдоган отдавна има идея да превърне Св.София в действаща джамия, тъй че не ми ги давай за пример.. А и тук става въпрос за географско име, никъде в Турция и Гърция няма обект с българско име.
55
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 56: "Сидеров: Ново име за Мусала - Путин, старо име на Цариградско шосе - Ленин !"Варна - гр. СталинШумен - Толбухинбул. Витоша - бул. Сталинбул. Волгоград - бул. Сталинград
54
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ ХУЛИГАН ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ С ЛОЗУНГИ КАКТО ГО НАПРАВИ ПРИ ВСТЪПВАНЕТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ ? МОЖЕ БИ РЕШЕТНИКОВ МУ Е ЗАБРАНИЛ ДА ПЛЕЩИ ?
53
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите ... присъединяване към Русия и връщане към комунизма - мечтата на всеки български патриот !
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименне, папата вече позволи използване на непорочни осветени презервативи и за подрастващите, даскалът по свещенодействие ще ги обучава на безопасен и разумен религиозен живот, или по-скоро те него, иначе ще горят в Пъкъла до следващото Прераждане, а не, чакай, това беше малко по на изток, като изключим Адам, Енох, Илия и Йоан.
51
0
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 7 години
Валерката и Дебелия/Карак/ му готвят реабилитация в следващия парламент, но ще се разделя с офшорните сметки
50
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите ... и присъединяване към Русия - мечтата на всеки български патриот !
49
5
 
24
 
! Отговори
Бивш скатски патриот преди 7 години
Този шут пак изригна популизъм! Чудя му се на Валерката как го прибра отново. сигурно му е върнал парите за костюмите, които му купуваше! Сега сериозно- не бива да се сменя името на връх Мусала. Ние сме свободни от 03.03.1878г. и ако е трябвало това име да се смени, то нашите предци, които по това време са дали кръвта си за Освобождението, за Обединението и Възраждането на българската нация са щели да го направят от раз!!!!!!! А сега, Волен какво прави??????? Какво показва и на кого??? ***!
48
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На руският патриот Сидеров му се прищяло връх Мусала да преименува.И щял да кара натовски генерал да е против натовски бази в България.И почти 200 г. след Петър Берон да оспорва светския характер на българското училище.А мюсюлманските деца в България Коран ли да учат бе руски патриоте???!!!Тоя отдавна не е наред, ама защо изобщо му се дава дума?!
47
3
 
12
 
! Отговори
луд умора няма преди 7 години
До Сидеров майтапчиятаСега трябва да иска от парламента закон който да задължи всички българи с фамилии / Каракачанов , Абаджиев , Гюзелев , Чолаков и много други / да си сменят фамилиите с български еквивалент на тюркоезичните !....................Сидеров не иска тези неща да стават по задължение ,а чрез референдум ,защото сме много "богати" и трябва да харчим излишни пари за референдуми ,понеже "първа грижа" ни е името на връх Мусала ,а след това както пишеш фамилиите с турски корени !