Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите

Сидеров настоява и за въвеждане на вероучение в училище
19 яну 2017 17:30,
233
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска три инициативи от новия президент Румен Радев – да смени името на връх Мусала, да проведе референдум за американските бази у нас и да помогне за въвеждането на вероучение в българските училища.

"Г-н Радев да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България", каза Сидеров малко след като новият президент се закле в парламента.

Още по темата

Лидерът на "Атака" припомни, че идеята на Патриотите за преименуването на Мусала отлежава в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприел нищо за смяната.

"Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е в неговите правомощия", смята Сидеров.

Той поиска от Радев и да инициира референдум с въпроса: "Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?". Сидеров натърти на това, че базите са на САЩ, а не НАТО и Щатите ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

"Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори", призова лидерът на "Атака".

Волен Сидеров поиска от новия президент и да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

"Да си спомни думите и да започне да работи. От "Атака" ще го подкрепяме с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години", каза още Сидеров.

Според него тези три неща ще са достатъчни за начало, за да докажат дали наистина делата са по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.

"Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси", смята Сидеров.

"Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение", каза още лидерът на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
5
 
! Отговори
Мадре де Диос преди 7 години
Църква "Света Неделя", октомври 2017 г. комунистите се молят пред светите мощи, целувайки просълзени иконите: "Господи, Отец наш Единосъщий в Троица, помилуй заблудените в сатана Маркса, Енгелса и Ленина от Мавзолея, Троцки и Сталин да се пържат в Ада, или не, прости и тям по християнски. И благослови Царя наш Сакскобургготски с Нейно Величество Царицата и Царствените Им Отрочета! Амин!..."
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86Прав си, като казваш, че трябва да се рови и в архивите, които са в България.Като знам каква част от архивното богатство, което се намира по институтите и в някои други хранилища, си стои необработена! Не знам какво е положението с архивните материали, за които пишеш ти.
84
3
 
9
 
! Отговори
Миткалото преди 7 години
Ало новият призидент,има точно указание при изпълнение на химна как се застава, срамота е ,че сте военен.Вие да не сте обучен в САЩ заедно с Порушенко , че си слагате ръката на сърцето?Служи като военен за пример - чрез личният си пример.
83
2
 
4
 
! Отговори
До 86 преди 7 години
Наистина ли вярваш, че всичко е дадено? Колкото ние им върнахме султанския архив.1. Архивите са богатство,никоя държава не се разделя лесно с тях.При военна инвазия, ако се наложи да си тръгнат, нашествениците отнасят и архивите, заедно с други ценности.2. Геогр.названия се считат за едно от най-сигурните свидетелства за етническия облик на даден район, затова ги променят /не само у нас/. Само нашите патки от БАН бързат да се на.ду.пят пред новите господари и да защитят тур.названия в Родопите
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Браво! 94 Такива като теб ме карат да си мисля че глупостта човешка няма граници.Нали само ако има американски бази у нас пияните рашки няма да посмеят да си хвърлят бомбите тук.Грузия, Украйна, Молдова (през 90-те) да не бяха с американски бази че бяха засипани от руски бомби. Това ненормално много е огладнял явно защото е лаком даже и за вече обезценените рубли. Проклет да е щом не мисли даже за невръстното си дете.
81
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" В Русия е премахнато робството през 1861 година, а след това са освободили и нас от робство. "".....................Руския селянин по времето на Сталин а и после не е имал паспорт.Руския мужик получава паспорт едва преди около 30 години ..., но това не е важно ... важното е какво ще каже другаря Путин по държавната руска телевизия
80
8
 
8
 
! Отговори
ист преди 7 години
Сидеров иска новото име на Мусала да е старото име Сталин.Голям "патриот" е Волень. Машала.
79
8
 
6
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 7 години
Българина го е крепяла не вярата в бог, а вярата в свободата. Дори девизът е бил Свобода или смърт. Дано не пълнят умовете на децата с религиозни простотии
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppЧети възрожденската книжнина!Описано е, че на заптиетата е наредено да чакат на входа на града селяните, които идват от околните села в петък на пазар и да ги питат къде отиват. Ако те отговорят "На пазар" или "У градо", да ги бият и да им кажат, че следващия петък, когато дойдат пак тук и заптиетата ги попитат къде отиват, те да отговорят "На касабата!" Това е само един пример.Правителствената инициатива за замяна на българските географски названия с турски е исторически факт.
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доган към Сидеров:Ново име на Мусала - Местан, а връх Вола - Сидеров !
76
1
 
5
 
! Отговори
.... преди 7 години
До долния ***. Какви кесари те гонят? Да не би в името Мусала да няма нищо религиозно?Коментирай неща, които разбираш, ако има такива.Колкото до вероучението, избрания президент вече обеща да подкрепи идеята.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 90:Да САЩ са имали роби но черни докарани от Африка.В Русия роби са били част от собствения им народ на шепа помешчици, впрочем както е и сега в Русия.
74
4
 
8
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 7 години
Мдааа Мусала да се прекръсти на Сидер ага ;)))) Хахаха
73
0
 
1
 
! Отговори
актьор преди 7 години
А ся де...!.!!?
72
12
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Базите трябва да бъдат премахнати незабавно. При евентуален конфликт на Европа с Русия, бомби ще падат по нашите глави, заради тези бази
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-правилно е чрез местни и национални референдуми да се сменят турско-арабските имена на местности ,квартали и др..Врх.Мусала,ако ще се преименува на Св.Иван Рилски по-добре да си е Мусала ,,Божието Богу , Кесаровото Кесарово. Училищата отдавна не са места в за налагане на морал,камо ли за вероучение.
70
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия е премахнато робството през 1861 година, а след това са освободили и нас от робство.От турско робство.Сега сме в американско робство и някак си на новите киряк-стефчофци им е гот, йи,йе!
69
5
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Да се смени името на връх Мусала на св. Иван Рилски не е лоша идея. Не виждам защо да не се направи. А колкото за американските бази, американците е лесно да ги пуснеш, но е трудно да ги отпратиш. Да се учим от гърците. Те в миналото не веднъж обсъждаха премахването им в Гърция, но после се разбираше, че това се прави, само за да получат повече пари. Нека поне това да направят управляващите. Да получат долари от САЩ - те и без това си ги печатат сами.
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да и в САЩ има робство.
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Н 4 -ти километър няма ли охрана , този пак е избегал.