Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът

Доц. Чавдар Христов пред Bulgaria ON AIR: Четеше, което не е препоръчително!
20 яну 2017 10:44, Петя Славова
317
Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не трябва да оправдаваме никого. Това са сигнали към обществото. Иначе не бихме коментирали тези неща. Става въпрос за една фигура, която е надпартийна, обединител на нацията", заяви пред  Bulgaria ON AIR доц. Чавдар Христов, специалист в областта на убеждаващата комуникация и кризисния PR.

Позицията му идва в контекста на отправените критики към първата официална реч на новоизбрания държавен глава.

Още по темата

Заедно с историка и богослов Костадин Нушев те коментираха какви пропуски имаше в нея, а и самото поведение и "изпускане на нервите" на президента Румен Радев.

Доц. Христов отбеляза, че "това е пропуск на екипа. Той е трябвало да подготви президента и вицепрезидента много добре за церемонията. Дори речта беше повече като доклад, а тя трябва да бъде вдъхновяваща!"

PR специалистът отбеляза също, че в първото слово на генерала е липсвал визуалният контакт с публиката. Четеше се, което никак не е препоръчително в такива изяви, коментира още той.

Румен Радев бе критикуван, че е поздравил само православните християни вместо всички вероизповедания в страната, а Илияна Йотова, че не е целунала ръка на патриарха.

По този въпрос богословът Костадин Нушев каза, че "не трябва да се издребнява и всеки един жест да се преувеличава. По отношение на присъствието на патриарха, което е свързано с протокола - все пак това е една политическа церемония. Целуването на ръка за тях няма задължителен характер", пояснява той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
3
 
26
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До KakТук по надолу някой написа, че дори килимчето пред входната врата не сте си помели бре прасета парламентарни, поведението им свинско в НС, но пък с претенции за елегантност и рафинираност, още повече че имат изисквния към гостите за поведение което да ги зачитало колко са значими наглеците работещи/ по точно мотаещи се/ в парламента! :)) Искате уважение?!? Първо уважавай себе си/почистете си кочинката/ и останалите! Самокритичноста отсъства в критуващите Радев!
158
4
 
9
 
! Отговори
izmislenqt general преди 7 години
Tozi pone istinksibgeneral ne kato Bat Vi Boiko izmisleniqt kadeto neznae kakvo e generlasko shoklo i kak se darji i govori kato general Evala van marshite ot parlamenta
157
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не коментирате изказванията на Тиквунии, има достатъчно материал и от Парламента, интервюта СРТ-а и т.н. Хванали са се за Радев и факта, че не иска да търпи едни депутати от един парламент със 7% рейтинг да се държат като на футболен мач? Браво на Радев!
156
6
 
32
 
! Отговори
tret преди 7 години
Мдааа...явно сега всички са се втурнали да четат CV-то на Радев...а колко от другите CV-та прочетохте...Защо е този вой!...Явно се дразните като патрона ви Сорос...но това е положението, опичайте си акъла, ако сте българи , а не попкръстьовци...
155
14
 
8
 
! Отговори
га3 преди 7 години
Йотава целувай ръка за да не целуваш ...
154
33
 
14
 
! Отговори
Kak преди 7 години
Как президента и вицето да имат елегантно и рафинирано отношение към церемонията , като са обучавани от пасмина простаци от бесепето.
153
4
 
37
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Чета във форумите, и ми прави впечатление че като нарекат Радев *** това е нещо обидно! Странно! Пък да си гей вероятно е престижно, или може би театрал също е престижно?
152
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът Радев наистина хубаво им го каза на депутатите, които се държаха сякаш са в селската им кръчма. За мен това не е грешка, а напротив - съвсем правилна реплика.
151
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото народните представители са меко казано *** държат се като махленски клюкарки и оплюват съседа ,като им липсва елементарна самокритичност е затова генерала им го на.ч....ка
150
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми изгледах му речта на новия Президент. Забележката му може и да не е по протокола, но и поведението на депутатите не е според протокола. С други думи, каквото повикало - такова се обадило.
149
3
 
34
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че това, което посочват като грешки на Радев, не са грешки. Няма смисъл едно по едно да оборвам всяко едно твърдение за грешка, кой разбрал, разбрал. Ако нещо беше грешка, то аз бих посочил че след анализа на лошото състояние на България след 27 години демокрация и пазарна икономика, липсваше виждането на президента Радев и екипа му, какво може да се направи в България, въпреки че това не е тяхна отговорност.
148
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До майорскикак точно президентът въвежда "ред и дисциплина в държавата"?Това да не ти е ВоВаПутин
147
14
 
20
 
! Отговори
Четем, бе!Четем! преди 7 години
До Четете, бре! IIТакваз биография са му подредили, га че ли началник на ВВС-то ще става. Пропуснали са само "отличник в бойната и политическата подготовка" :)))))Да е жив и здравАма зор ще види с трите женки - вицето, десито и бесепето. ще го побъркат и ще му изядат главата. И трите са леле-мале, коя от коя по-големИца! Ще е големо шоу!
146
25
 
8
 
! Отговори
води ни,Партио,води! преди 7 години
още с първата изсричана реч новият ни Обединител раздели народа, пообединен довчера от предходния Надградител. но да не връзваме кусур, изпуснал си нервите, все пак ново началство, първи работен ден, а поне три месеца тренировки трябват да се поошлайфа в куртоазията, коридорите с натоканите токчета и дипломацията, и да си назначи по-гъвкави списувачи от дежурните копипаст секретарки от ентия Пленум на нам коя петилетка
145
7
 
33
 
! Отговори
ул. "Козяк" преди 7 години
Виждам, че козячетата са се активирали. Чичко с0р0с да не е развързал кесията случайно и да раздава бонуси на лакеите си? Нагласената работа да провокирате Президента май не мина. Видяха се и платените медии как в един глас гракнаха едни и същи неща на момента. Случайно нали! Съвсем случайно написаният им сценарии е бил един и същ, но не им се получи провокацията. Очакваме следващите активни мероприятия. "умните и красивите" от протестна мрежа са се организирали. Тарифата е 30 евро на ден.
144
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен,Ама президентчето вдигали ли самальота :)))-----------Ходи да го пробваш!Ако питаш за сегашния, то там отговорът е ясен.
143
2
 
33
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ами след 30 и отгоре години в строя като офицер придобиваш навика да говориш в императив и категорично.Ако си генетал пък -да не говорим.В авиацията когато живоъ и смурт се решава за секунди е невъзможно да толерираш някой да се ***.Дългогодишните навици от един момент се превръщат в инстинкт.Пак като не им нареди да напуснат залата,добрее е:-)))))
142
6
 
29
 
! Отговори
майорски преди 7 години
няма значение какво е завършил Радев, къде е учил и тм подобни ... П.Стоянов какъв беше и какво е завършил ???Плевнелиев какъв беше и какво е завършил ???Жельо Желев ...какво направиха всички ...едно голямо НИЩО ....Разчитам този като бивш/настоящ Военен да въведе малко реди и дисциплина в държавата, доколкото може и му е позволено да накара ония по върхушката та започнат да мислят малко за народа за Родината ни ! А не да лиж..ат европейски и американски зад..ни..ци !
141
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама президентчето вдигали ли самальота :)))
140
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова от хаусковския текезесар, сричащия соц. ***....Избора на Решетников е греда. Русия го е закъсала, няма читави кадри в България.