Пукнатините на пътя – само по старите пътища, увери Павлова

Тя обвини, че БСП залагат само на опити за компромати
78
Пукнатините на пътя – само по старите пътища, увери Павлова
Снимка: Спаси София

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова увери, че ремонтираните пътища са в добро състояние, а неравности има само на стари участъци.

Коментарът й е пореден в отговор на критиките от социалистите. На свой ред тя ги обвини, че раздуват "балони и лъжи" на поредната пресконференция и че използват безплатно медийно време докато са в парламента, "за да дефилират и правят внушения".

"Време е да приземят кораба и да се осъзнаят, защото фактите са видими, двете правителства на ГЕРБ достроихме започнатите магистрали, три магистрали, ремонтирахме пътища, спасихме забатачени от тях, включително и от последния им кабинет на Орешарски", заяви тя.

Още по темата

Павлова каза, че Пътната агенция е запълнила дупките по старите участъци на "Тракия", а на новите проблеми няма.

По отношение на друга критика - избора на изпълнител на магистрала "Хемус", министърът посочи, че изпълнители се избират с открити обществени поръчки и всичко друго са опити да се омаскарява името на държавата, на правителството.

"Очевидно БСП ще залагат само на опити за компромати, опити за омаскаряване и опетняване на опонентите, като част от предизборната кампания. Ние ще водим позитивна кампания, ще предлагаме мерки как да надграждаме", коментира Павлова.

Според нея програмата за саниране трябва да продължи много години напред, защото и вторият милиард бил крайно недостатъчен за нуждите, които има сградният ни фонд.

"Навсякъде, където има пропуски и лошо качество, възложителят в лицето на общината чрез контрола се намесва и пропуските се изпълняват за сметка на изпълнителя", коментира тя обвиненията, че санирането е некачествено и скъпо.

По думите й гражданите са най-важни в този процес – да сезират за нередности, за да се отстраняват проблемите.

За цените тя коментира, че всеки кмет като възложител може да ги обоснове. Според нея във всяка сграда те са спрямо средните цени в строителството за съответния период, а останалото било "предизборна пропаганда" и не трябвало да се мери "на кило".

Павлова пожела успех на служебния премиер и правителство. Тя изрази надежда те да работят в духа на приемственост, спокойствие и да организират честни и прозрачни избори.

Според нея за датата на изборите - 26 март, "видимо се угоди на г-жа Нинова и на БСП".

Според министъра двете години от мандата са изпълнили целите, които управляващите са си поставили, а оценките трябва да ги дадат хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
19
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
"..пукнатини само по старите пътища" колко стари от турско,татово или тиквено време хайде малко по-точно ,а не само общи приказки. Колкото до санирането за тия пари спокойно могат да се построят нови блокове вместо да ги облепват със стиропор.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега заради Павлова, учените трябва да мислят дефиниция определяща термина ""стар път", и за да ги затрудни повече ще трябва да го свържат и с период нещо от рода ......повече от 3 месеца.
17
0
 
27
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Свинетка още ли ме са я пратили на борсата? Първо каза,че при такъв голям сняг нямало как да няма пукнатини и дупки,но като не прозвуча много убедително по почина на шефа си,прехвърли отговорността за дупкит на старите пътища,демек тези пътища не са строени от нас,а от другите,лошите,на които и пътищата им са калпави. Тази плоча сме я слушали много пъти от вас...
16
0
 
30
 
! Отговори
ТТТ преди 7 години
Ще заповня управлението на ГЕРБ с вечните им обвинения към предишните.Ако смятат,че някой за нещо е виновен,то защо никой не е осъден?Щом не могат никого да осъдят значи говорят клевети.Надявам се новите най- после да потърсят съдебна отговорност от всички управлявали досега!Не ми се вярва,но се надявам.То друго не ни остана.
15
0
 
13
 
! Отговори
7 преди 7 години
Плашиш куче с кокал :) Кака Свинетка, ако те чуе, ще те издири и ще те кара да пълниш дупките безспир :)
14
1
 
21
 
! Отговори
BGN преди 7 години
Сумати милиарди за частни жилища и ИЗБРАНИ ФИРМИЧКИ. С тия пари щяхте да направите белене и тока да е 1ст. !!!
13
2
 
28
 
! Отговори
17 000 лъжи преди 7 години
17 000 на апартамент за саниране. И дебелото Лиле призна, че цената е такава. Само това е достатъчно, за да разбере човек какви крадци са ГЕРБ. В провинцията има апартаменти с такава цена?!?!?!?!?
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То магистрала Марица и последния ремонт на Цариградско са толкова стари, че нямат живи набори вече!
11
3
 
26
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Пукнатини........само петите на Лила са напукани?!
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе управляващите дайте и на мен да открадна малко еврофондове и аз да се нагуша малко!
9
0
 
17
 
! Отговори
водач на МПС преди 7 години
Каква е дефиницията на думата яма? Произлиза от турската дума yagma, означаваща плячка, грабеж. Някои хора добре са си направили сметката.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жо министър в оставка, Вашето вече на нищо не прилича.
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да й запълнят на Свинетка старите дупки ...
6
0
 
26
 
! Отговори
Gun преди 7 години
Тези на баба ми защото не излиза от дома по цял ден карам дупките са "на всеки километър":)))
5
0
 
40
 
! Отговори
Men преди 7 години
Добре колко *** трябва да е тая че да ръси подобни простотии при условие че е ОЧЕВИДНО навсякъде колко зле са им ремонтите. Даже не е нужно да слиза от колата, нека мине с 50 покрай входа на ХИТ на новия участък на малинов, гаранция ще изхвърчи от покрива. А няма и една година след ремонта, на който му правиха два път пак ремонт.
4
0
 
42
 
! Отговори
Справедливост преди 7 години
Тази ми става още по противна с лъжите си. Постоянно някой им е виновен, че са некадърни заедно със *** Боко.
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То гражданите сезират, и гражданието много добре помнят и знаят кой път е стар, и кой е ремонтиран преди година, две или три. Но явно нещо сме се объркали.
2
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички пътища построени или ремонтирани от ГЕРБ са стари - това ми казва тази.
1
0
 
44
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Оправданияяяяяяяяя...........ама от петък...АУТ.