Павлова ще глобява фирми, които пестят сол и луга

Нов сняг следващите дни влошава пътната обстановка
38
Павлова ще глобява фирми, които пестят сол и луга
Снимка: БТА

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова заяви, че ще бъдат налагани сериозни санкции на снегопочистващи фирми, които пестят от материали.

"Няма да приемаме категорично оправдания с липсата на инертни материали или недостатъчно количество от тях. Ще налагаме сериозни санкции на фирми, които пестят от материали, не слагат достатъчно или се оправдават с изчерпване на сол, луга и др.", подчерта Павлова, цитирана от МРРБ.

По думите й очаква се влошаване на пътната обстановка в следващите дни заради нови обилни снеговалежи. Според актуалната прогноза на Българската академия на науките над страната ще премине студен атмосферен фронт от югозапад.

Над цялата страна ще има валежи от сняг, които ще продължат до петък, а през почивните дни ще има ново рязко застудяване и опасност от поледици.

"Мобилизирани са фирмите за пътно поддържане, имаме готовност. Превантивно ще затваряме за почистване по-тежките участъци от пътната мрежа, след което ще ги пускаме за движение", подчерта Павлова. Тя добави, че не се очаква извънредно положение в страната заради новите валежи.

Към момента по-сериозно е положението в Родопската част, където се въвеждат ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. Подобен тип ограничения ще са факт за високите планински части, заедно с изискването ТИР-вете да са задължително с вериги.

"Там, където се налага, ще затваряме пътища", категорична бе тя.

Регионалният министър в оставка апелира през медиите фирмите, които поддържат републиканската и общинска пътна мрежа, да изпълняват стриктно задълженията си по договорите и да не изтъкват липсата на материали като слабост при пътната поддръжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много ми е интересно като си тръгме тая жена след една седмица кой ще бъде говорителка по телевизиите
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павлова в Ловеч днес е игрище за хокей ,ни сол ни луга ,ко ще праиш
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Павлова ще глобява фирми, които пестят сол и луга" БОЖЕ МОЙ каква ТЪПОТА не е истина !Майко на прасенца СОЛТА е вредна за:- Комуникаций (подземни че и надземни (от пръски))- Транспорт (ръждите КОЙ ще ги плаща)- Почвата (на солена почва нищо не расте, дори и трева)- Реките (в края на крайщата част от солта попада в реките - някой организми не обичат солена вода и обратното)Има заместители - калциев хлоридТа кога ще се разкараш калинке ?
23
5
 
2
 
! Отговори
11 преди 7 години
Бе то убаво бе, гледам тука плюете по тая овца и тиквата... Ама я кажете кой, кой, кой, кой искате да дойде? Има ли избор, запъртъци? Кажете го кой да е Той?
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е правят тая сол бе ?Крадът сол ли ко ?В Норвегия имат един ден лято и затворени улици няма !Там казват тая година лятотото ще е тоя ден !
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази вместо да затваря пътища да си затвори устата
20
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Всички министри в правителството на Борисов ,но не от ГЕРБ си имат вземане даване с прокуратурата,останалите са много добри или има нещо друго?
19
0
 
12
 
! Отговори
Павлова преди 7 години
да върне рушветите и няма да има нужда да ги глобява, с тези пари ще платят извънредния труд на шофьорите и ще има за гориво на снегорините.
18
0
 
14
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
ще глобява друг път,и софийската кметка и тя - ми това са си фирми на техни хора ,защо ни хвърляте предизборен прах в очите , и сега прокуратурата как ги е "почнала" предизборно "ужаст" !В България осъден политик НЯМА ! Върнати крадени пари НЯМА !
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще глобява да баба ми фърчилото. Лицензи следва да се отнемат, Лиляно моме!
16
1
 
16
 
! Отговори
Гавра с един народ преди 7 години
А в Перник спряха парното щото пак застудява,трябвало да сме калени!
15
1
 
15
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Ще глобява ,ама маняна ! След три дни е аут...
14
6
 
5
 
! Отговори
mery преди 7 години
Трябва да глобяват не само фирмите но и гражданите! Българинът се изкалпазани защото бил плащал данъци,цяла седмица чистя снега пред офиса с една лопата и хората от блока ми се присмиват, че съм ринела вода, какво съм се мъчела като се стопли снега и леда щял да се разтопи. Иначе в Стара Загора снегорините почистват редовно и поливат с луга основните улици!
13
3
 
9
 
! Отговори
pensioner преди 7 години
вие дето пишете глупости много сте малки за да знаете какво е било преди, има;е много голям сняг от този но по патищата нямаше леки коли и закасали тирове защото имаше двоини вериги и кат налагаше глоби ако закасаш и не си поставил веригите сега тези с сабото как да поставят вериги като нямат а и не знаят какво е двоина верига
12
2
 
9
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 7 години
До ТошкоХа, ти мислиш да ги погребваш ли? Щото аз мисля вместо фураж на cвинете...........
11
2
 
10
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 7 години
До ТошкоТея дребните не са интересни. Както си казал по долу я за органи, я за бардаците, я за мините -се ше влезат в употреба някъде. Главния въпрос е тлъстата cвиня от Банкя кво ше я прайм?
10
1
 
12
 
! Отговори
Тошко преди 7 години
Май..та им бе брат погребалните агенций след 22-и ще направят пари от Гербаджиийте
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"АПЕЛИРА" ли е управленският термин, с който се означава функцията на държавата да контролира всичко, което се върши в нея и да определя правилата? Ами НИЕ АПЕЛИРАМЕ към Павлова и Фандъкова да почистят улиците, така че да се върви по тях, от тротоара да се слезе нормално на платното, а не хората да затъват в огромните насипи, избутани от снегорините по кръстовищата. Снегът да се трупа на конусообразни купове, после да се изнася извън пешеходните места, в реките! КЪДЕ СА ДАНЪЦИТЕ НИ!? О Т Ч Е Т!
8
2
 
15
 
! Отговори
Тошко преди 7 години
Те са на Тиквата хора хахаха много ще пищят зависи до къде ще ни стигне фантазията хахаха
7
2
 
17
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 7 години
До ТошкоИма и някои, които може да поработят някоя и друга година в бардаците в Германия, Белгия и Холандия. Например Лилето, Десито, Цветито, а топ атракцията ще бъде мама Цецка на пилона в някой моряшки бар в Ротердам.