Обещано от ГЕРБ - по-високи заплати, пенсиите скачат

Радев обрал протестния вот, спечелил само с обещания
208
Обещано от ГЕРБ - по-високи заплати, пенсиите скачат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според шефката на 43-тия парламент Цецка Цачева от ГЕРБ назначаването на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер е удачно, както и изборът на министрите му, но е притеснително това, че голяма част от зам.-министрите са от  правителствата "Орешарски" и "Станишев".

Още по темата
Цачева коментира пред bTV, че не съжалява, че е участвала в надпреварата за президентския пост въпреки загубата.

Тя смята, че победата на кандидата на БСП Румен Радев е била в резултат на протестен вот с желание за промяна, но според нея хората вече се убеждават, че отново е ставало въпрос за предизборни обещания.

"Какво ново се случи след визитата на Радев в Брюксел, какво по различно ни предложи той, какво ново има в политиката, това са само обещания", обвини Цачева. 

Относно кампанията, в която влиза ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори тя коментира, че този път ще заложат на програма за увеличаване на доходите, което може да доведе до ръст на пенсиите и най-вече за двойно увеличаване на учителските заплати.

Образованието ще бъде национален приоритет, уточни бившият председател на парламента.

Друг проблем, с който обещават да се борят е административната тежест, която мори и бизнеса, и гражданите, и поражда корупция на ниските етажи на властта.

Цачева смята, че избора на новия президент Румен Радев да лети с военен самолет „Спартан” е пиар ход.

Тя смята също, че екипът му не го е подготвил за речта пред депутатите след полагането на клетвата му за държавен глава и той е очаквал пред себе си военен съвет, в който всички стоят пред него мирно, с папки и изпънати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
29
 
! Отговори
nqkoi преди 7 години
Поствам мой коментар за една друга статия. Силно се надявам да не се стига да мислете за управленска коалиция. Представям си и платформата ви увеличение на пенсиите с 3 % (средно по 5 лева на човек), увеличение на мин работна заплата на 460 лева (което след изборите, след натиск от бизнеса ще кажете, че за момента макроикономическата, вселенската и космическата ситуация не го позволяват), стабилна бизнес среда (нови държавни кредити за милиарди и евентуално откраднат бизнес на някой едър бизнесмен). Защо ли не ви вярвам и на една дума.
107
2
 
35
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ДАЖЕ ГЕРБ ЩЕ РАЗДАДЕ ПО ЕДНА ТОРБА ЖЪЛТИЦИ НА ЧОВЕК, ПО ЕДИН ЧАСТЕН САМОЛЕТ, ЩЕ НИ ОСИГУРИ МЪЖЕ ИЛИ ЖЕНИ, ДЕЦА ЩЕ НИ НАПРАВИ И КАТО СПЕЦИАЛЕН ПОДАРЪК ОТ МУТРАГЕН ЩЕ ПОЛУЧИМ ПО ЕДИН ФАЙТОН НА СЕМЕЙСТВО. КАК ДА НЕ ГЛАСУВА ЧОВЕК ЗА ТЯХ?! ТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ПОПУЛИСТИ!
106
4
 
41
 
! Отговори
.... преди 7 години
Намерил се кой да дава оценка на президента Радев.Точно тази лелка , която загуби от него катастрофално и то не заради протестен вот а заради огромната разлика между качествата на двамата.Радев - доказан въздушен ас, професионалист, интелигентен, с визия за бъдещето и с нови идеи за равитието на България.Цецка- бивш партиен секретар, неуспял адвокат от Плевен,назначена от Бойко за председател на НС, говореща заучени фрази без смисъл, достойна за лелка в детска градина.
105
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА 2 МАНДАТА 5 ПЪТИ ВИДЯХ ПЪКЪЛА!
104
3
 
7
 
! Отговори
Терминал2 преди 7 години
*** палър
103
1
 
13
 
! Отговори
DA преди 7 години
e, povi6eniq move da ima, noooooooo doverieto go nqma ve4e.
102
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Обещано от ГЕРБ - по-високи заплати, пенсиите скачат ""...............сетила се мара да се побара
101
2
 
38
 
! Отговори
... преди 7 години
Отде пари ***, повечето хора избягаха, а производство само за цвят. Всичко е само на кредити и купува-препродава.
100
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама хич не сте прави. Защо плюете ГЕРБ ? Заплатите редовно се повишават - на депутатите .
99
2
 
43
 
! Отговори
до 116 Фронто преди 7 години
Задръствания от камиони има защото:1. унищожиха БДЖ а българските стоки се превозваха предимно с ж.п. превоз2.Голяма чост от камионите са чужди3.И българските камиони разнасат предимно чужда стока из Европа и Азия . Така че прав си - икономиката работи, ама чуждата не нашата. Ние им разкарваме стоките.
98
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега ли се сетихте ??? Вече има и други с такова предложение !2 кабинета имахте , не ви стигна да грабите !
97
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късно е лелко за китка......
96
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплатите вързани към депутатската със закон, защото 28 години се наслушахме само на обещания за светло демократично бъдеще.
95
2
 
38
 
! Отговори
Благоев преди 7 години
Късно е либе за китка. И най тъпият овчар знае: От ГЛАДНА ОВЦА ,нищо не можеш да изкараш!
94
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка цачева се е озъбила вече !
93
2
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
бившата отявлена комуниска не крие долната си *** ЗЛОБА.
92
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сте гнусни и лицемерни.До сега какво направихте . Унищожихте всичко до което се докоснахте.За *** ли ни вземате. За съжаление тинята винаги изплува над водата.Къде с измама къде с плащане.
91
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обещано от ГЕРБ - по-високи заплати, пенсиите скачат. А със сигурност след това и по високи данъци, още нови такси, подмяна на лични карти, талони за коли, номера на коли, винетки и пр. под различни поводи за оправдание.
90
20
 
8
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
To Ghost: При комунизъма кило месо струваше 5лева/ако 'пуснат'в магазина,месара ти е приятел и не свърши преди теб на опашата/,при надница ок.5 лева - една надница_кило месо,сега колко е?! За парното питай Газпром,не ме питай мен.( Мярката ми е месо,защото човекът е месояден)
89
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вервам вече на никого щом като оставих винетките на новите цени, а пътищата ни междуградските и между селските като след война. Кърпят звемат парите и след месец два пак същото, рехабилитацията им и тя такава максимум година ,две.Народа отвсекъде го скубат такси , данъци, глоби, винетки, гражданка и все пълни ненаситни джобове.