Синдикатите искат от Радев вето на закона за концесиите

Настояват и за поваче пари за БДЖ, сега железниците били на ръба
15
Синдикатите искат от Радев вето на закона за концесиите
Снимка: БТА

Според КТ "Подкрепа" би било редно президентът Румен Радев да наложи вето върху закона за концесиите. Позицията на синдиката изрази президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов след като заедно с представители на Изпълнителния съвет на синдикалната организация разговаряха с държавния глава на "Дондуков"2.

Използвахме повода да обърнем вниманието на президента върху два проблема - единият от тях е обществения интерес около приетия набързо, в последния момент закон за концесиите, информира Манолов след срещата.

По този законопроект практически отсъстваше обществен дебат, което затвърди в обществото притесненията, съмненията, че има нещо нередно в този закон, коментира той, цитиран от БТА.

По думите му има немалко неща, които могат да бъдат критикувани и коментирани.

В този смисъл според нас би било редно президентът да упражни правото си на вето върху този закон, да го върне в парламента, в който период да се състои общественият дебат върху тези проблеми, посочи Димитър Манолов.

Засегнахме още един малък, частен въпрос на пръв поглед, но с голяма обществена значимост. Това е въпросът със субсидията за Националната компания "Железопътна инфраструктура", която в сегашния си размер не би осигурила нормалното функциониране на тази система, каза Димитър Манолов.

Той коментира, че няма нужда да се търсят специални примери за това, като добави, че примерът със случилото се в Хитрино е достатъчен, за да подчертае важността на правилното отношение към въпроса.

Лидерът на "Подкрепа" определи първата им среща с държавния глава като опознавателна и добави, че са искали да споделят начина, по който от синдиката виждат бъдещата си работа с президентската институция. От синдиката са изразили убеждението си, че президентът трябва да бъде лидер на обществения дебат, още повече че в обществото имало натрупани дълга поредица проблеми, по които има какво да се дебатира и да се търсят решения. Манолов открои образованието, здравеопазването, социалната политика. Президентската институция е тази, която може да реализира непартийни дебати, отбеляза Димитър Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Чух,по някоя телевизия един от гостите и да казва,че Борисов се обаждал лично на тоз и оня и го карал да каже нещо хубаво за него по телевиз,щото много го критикували.И да ви призная вярвам на този човек,като знам манталитета на нашия човек-слънце.А сутринта един каза,че Борисов най много от всичко искал да го харесват,всичко давал само да е харесван от всички.Журналистите замълчаха,ако бях там щях да попитам какво може да бъде психичното състояние на такъв човек.Но на телевизора имаше мълчание
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо,при управлението на ББ ти се чувстваше много комфортно и лежерно.С какво те приспа,мога само да гадая,имайки пред вид табиетите му(начина му да печели съмишленици).Ако си мъж,ще изчакаш да се сформира парламент и правителство и да си поставиш исканията където трябва.И да си ги отстояваш.За да ти повярваме.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синдикатите да не служат на мафията. Това искат всички нормални хора. Освен да прибират членския внос и да живеят на широко нищо друго не ги интересува.
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей тези докато не изтискат БДЖ то,няма да мирнат!А льотчика само това чака,ще летим само със аспартама!
11
0
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
До 8 Митьо не го мисли ...Прочети в 24 часа какво благодарствено писмо е написал на ББ за пенсионната реформа, която ;направил;...........гоУям *** излезе тоя..............
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БДЖ не може да се оправи само с помощи от Държавата, а и не е редно, защото българите са доста глуупави и не разбират, че Държавата това е народа и плащането е от неговия джоб!Трябва и цените на превозите да се вдигнат доста, но тогава *** Балкански ще ревне!Затова и няма да имаме добър ЖП транспорт.Добро ЖП с малко пари не става!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работих за Подкрепа. Познавам лично Димитър Манолов. Много е умен, но е мошеник като тези от другите синдикати!Затова избягах след 10 години членство в този синдикат.Нашите синдикати са комунистическо-мафиотски фирми, нищо повече!.Но за това положение са виновни обикновените работници, защото са глупави, страхливи и не искат да поемат отговорност за живота си!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бре,Митьо,спри се малко!Защо се дърпаш като ученичка? Къде беше 27г?Ако след време Бойко пак дойде на власт,знаеш ли какво ще стане? Я продължавай да си траеш както досега ! Пий едно,легни си,наспи се- и ще ти мине!Ако не ,пий още едно,обърни се на другата страна и пак дремни!Ако пак не стане- срещнете се с партньорите на двустранни и тристранни срещи,пак пийте по едно и заедно си легнете -ще ви мине- важното е да не хъркате!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не поискахте вето от Плевнелиев.Не знаехте ли,че държавата иска да даде летището на концесия за да спасява БДЖ?Ами тогава да даде и ДАНС на концесия за да спаси здравната каса например.Сетила се Мара,да се побара.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Около трагедията в Хитрино имаше една много странна ситуация.Властта беше плътно обградила мястото на катастрофата и не даваше никой да припари уж от съображения да не изчезне доказателствен материал.В същото време покриха в дън земя м-ра на транспорта,който трябваше да дава повече обяснения от МВР-шефката.Възниква подозрение дали катастрофата не е по вина ЖП-инфраструктурата,която е в плачевно състояние.Предлагам само тема за размисъл.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит национален празник и на българските синдикати ...Да са живи и здрави! :-)
4
2
 
18
 
! Отговори
СДС преди 7 години
Уви, синдикатите, както винаги са ретроградни, изостанали, подкрепящи мафиотските структури и соц. разпределението.
3
3
 
25
 
! Отговори
Към синдикатите преди 7 години
Това,че искате вето на концесиите, добре.Но къде спахте досега?Установено беше,че за заздравяване на БДЖ са необходими 500 милиона лева.А само за 1 месец депутатите гласуваха 2 милиарда лева за саниране.Санирането ли е най-големия приоритет на държавата?А вие тогава къде бяхте???Защо мълчахте???
2
2
 
4
 
! Отговори
Lukrat преди 7 години
Bulgari i bulgarki saediniavaite se, na 3mart zapochvame obstonationalna bezsrochna bulgarska stachka za belgiiski, luxemburgski, frenski i nemski zaplati i v rbg! Trudat na bg narod ne e po-razlichen ot truda na drugite europeiski narodi. Zasto bulgarskite zaplati da sa 230 euro? Tova e belgiiski terorizam i fashizam kam bulgarskia narod. Bulgarskite europeiski deputati sa fashisti i teroristi, zatova li gi izbrahme?! Zatova li izpratihme bulgarskite voinici v Afganistan?!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВМЕСТО ПОВЕЧЕ ПАРИ, ПОВЕЧЕ ПРИСЪДИ ЗА БДЖ РЪКОВОДСТВОТО