Предизборно от ГЕРБ: "Чисти ръце", повече пари, учение за всяко дете

И още - борба с корупцията, сваляне на депутатския имунитет, отнемане на имоти
3 фев 2017 14:36,
336
Предизборно  от ГЕРБ: "Чисти ръце", повече пари, учение за всяко дете
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Как ще управлява ГЕРБ, ако получи отново властта? Доскорошни министри и депутати представиха част от предизборните си обещания под погледа на лидера им Бойко Борисов.  

Още по темата

Сред приоритетите на ГЕРБ за нов мандат са борба с корупцията по високите етажи на властта, сваляне на депутатския имунитет, отнемане на имущество на хора от властта, ако не могат да докажат парите си.  

Доскорошните управляващи обещаха, ако вземат пак властта, през мандата им минималната заплата да стане 650 лева, а средната - 1500 лева. Те обещаха да осигурят средства и за двойно увеличение на учителските заплати.  

Сред другите им приоритети са подпомагане на тридетния модел, намаляване на бюрокрацията и въвеждане на доброволна военна служба.   Борисов обясни факта, че тези неща не са направени по време на досегашните му оправления с обяснението, че всяка власт има по няколко приоритети и чак когато ги изпълни, минава на следващите.  

"Всяко дете - на училище", е залегнало в програмата на ГЕРБ в сектор образование. Приоритетите в него бяха представени от зам.-шефа на партията Йорданка Фандъкова. С програмата си ГЕРБ поема ангажимент да не се закриват училища, а фиансирането на школата да не зависи от броя на учениците.   Двойно увеличаване на заплатите на учителите и стимул за младите да стават учители обещават още от ГЕРБ. И още - психолози във всяко училище и интерактивни дъски във всяка класна стая.  

Бившият правосъден министър Екатерина Захариева представи приоритетите в сфератарна справедливостта и сигурността.  

"Ще предложим падане на имунитета на народните представители, както и сериозна проверка на доходите на лицата по високите етажи на властта", обясни министърът. Тя допълни, че ГЕРБ предвиждат, независимо дали са повдигнати обвинения, имотите да бъдат отнети, ако доходите не могат да бъдат доказани.  

В програмата са записани и мерки срещу безкрайното връщане на делата и бягството от правосъдие на хора с влязла в сила присъда.  

Бившият финансов министър Владислав Горанов декларира, че ГЕРБ няма да променят плоския данък и ще подадат молба за членство в предверието на еврозоната.  

И още - минимална работна заплата 650 лева, средна 1500 лева, 120 млрд. лв. брутен вътрешен продукт.  

Депутатът Делян Добрев обяви, че партията ще се съсредоточи към намаляване на бюрокрацията и ще бъде приет закон, който ще забрани на администрацията да праща гражданите за документ от друга администрация.  

ГЕРБ обещаха още демонополизация на Здравната каса и доброволна военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
5
 
30
 
! Отговори
анонимен222 преди 7 години
тези обещания ги чухме и преди 10 години, ама вместо тях държавата затъна много повече. След добре усвоени милиарди, които отидоха в определени хора нито виждам растеж, нито виждам напредък, нито пък изобщо някаква надежда. Ако дойдат пак тези на власт ще се затрием съвсем.
191
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живеем в особени и кризисни времена, живеем заобиколени от прояви на нечуван популизъм и краен национализъм, на нетърпимост към различния, живеем до мощна ядрена сила, която си позволява неща, които бяха немислими дори по време на Студената война. Видяхме и събитията в Турция, където всички се обединиха, за да дадат отпор на антидемократичните сили за свободата се воюва.Партията на Касим Дал и ДОСТ враговете на Ахмед Доган.
190
5
 
28
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
Дебелия *** съвсем е превъртял и лъже като дърт ц...нин.През 2009 още обеща , че до март 2010г ще станем пълноправен член на ЕС и еврото ще смени лева.Е , вервайте му.Сигурен съм че и самия *** не помни какви обещания е давал през годините.Пък и нищо не му пречи да обещава.Така или иначе вече никога няма да е на власт.Страх е сковал кухата пожарникарска главица.
189
21
 
4
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Другари *** ще ни оправи,долу бай Х, да живее Нинова и Доган. Отново ще сме на всеки километър с ДПС, хайде нашите!
188
23
 
5
 
! Отговори
Бсп изостава преди 7 години
Като дойде Герб 2 мин. заплата беше 340 сега е 460....Бсп даже не обещават повишение на мин. заплата. а рестартиране на Белене и по-високи данъци за богатите ,обаче нищо за увеличение на пенсии и заплати.
187
3
 
34
 
! Отговори
Без име преди 7 години
Тези лъжи ги говореше още през 2009 г. Само глупав човек може да му вярва.
186
3
 
26
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Чисти ръце ще правят най-големите престъпници, крадци и лъжци.Пази Боже страната от ново управление на статуквото, защото ако отново предишните партии дойдат на власт, това ще е края на държавата.Надали някой ще иска да остане да живее в тази долна дупка, наречена Държава България.Всички партии на статуквото са толкова долни твари, че направо ми се гади да ги гледам как лъжат хората.Отвратен съм от всички партии на статуквото, които са долни лъжци и крадци.
185
3
 
30
 
! Отговори
за Витков! преди 7 години
Чисти ръце при условие,че от 2009 управлява държавата ,а от 2007 София ! Краде се неугледно ,а на Боко все някой друг му е виновен .
184
3
 
24
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Този и другите от статуквото НЕ мога да ги гледам повече.Няма ли кой да ги екстрадира от държавата или да ги затвори зад решетките?!?Още един мандат на този *** и сме загубени.Останалите български граждани ще емигрират от страната заради ново управление на тези ***.
183
3
 
27
 
! Отговори
Кметот на Симитли преди 7 години
Тиквата и ГЕРБ са ДОКАЗАНИ НЕКАДИРНИЦИ!!! Бай *** го бива само за едно..... /снощи на празника се представи ОТЛИЧНО/.
182
28
 
3
 
! Отговори
Ц д-р Нинов преди 7 години
ГЕРБ са велики !
181
3
 
31
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
А ! Какво?! Моля ти се ГЕРБ! Видяхме,почувствахме,обедняхме! От мен збогом ГЕРБ!
180
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чисти ръце?...и кой го казва -сикаджията Б.Б.А ми почни от Цветелинчето бе Боко или тя пази и твоите парички?,но първо изтичай при твоя началник Златев да го питаш какво да говориш,че нещо напоследък само тъпотии ръсиш!
179
4
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Лъжльото от Банкя почна да плямпа глупости...
178
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо лошо Банкянският *** да си плямпа, ама поне не ни го показвайте!АМА, НЕДЕЙТЕ ПОВЕЧЕ ДА ГО ПОКАЗВАТЕ!
177
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя до вчера ревеше че нямало пари за коледни бонуси за пенсионерите сега изведнъж минимални пенсии по 300 лева минимална заплата 650 средна 1500 лева. И тоя тръгнал да обвинява другите в популизъм,не че знае какво означава ама ей така да се прави на интересен. Некадърник.
176
4
 
37
 
! Отговори
ГЕРБ санира 17000 преди 7 години
2009 лицето на снимката идва на власт. Средната заплата е 600 лева. Лицето управлява 2 пъти и през 2017, средната заплата е 900 лева. Увеличението за 7 години управление на ГЕРБ е 30%. Толкова е и реалната инфлация, тоест реално доходите са същите. Затова не вярвайте на лицето Бойко Методиев Борисов, защото има данни, за да направим обосновано преположение, че лицето е лъжец, крадец и мутра.
175
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахаааа.... тиа се шегуват! Герб и чисти ръце?! Нема как да стане.
174
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чисти ръце го слушаме от 89 насам на всеки избори и единственият резултат са оядени политици и изтормозен народ!
173
1
 
21
 
! Отговори
ни са знай преди 7 години
Когато се чака да се чуе неговото мнение и прозрение, хората около него губят способността да мислят.И да очакваш добро управление от тях е все едно да чакаш от умрял писмо!Аз от прости хора умни неща не очаквам...............