Нинова надъхва своите: БСП започна промяната с избора на Радев!

Имало две Българии, а между тях пропаст и народът търси водачите си
238

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"БСП сложи началото на промяната в България с избора на  Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на Конгреса на БСП и благодари на хората за мъдростта и труда им по време на президентската кампания.

Още по темата
Нинова подчерта, че има една дума, която бележи в най-голяма степен живота ни днес – несправедливост.

"Има и друга дума, която най-често чуваме днес – промяна. Тя започна по волята на народите в света, Европа и България. Те поискаха справедливост и се обявиха против малцината, които притежават 97% от богатството в света. Те разпределят политическа власт и икономическа мощ и гледат безучастно и бездушно на мнозината, които живеят в нищета“, посочи тя.

Според нея народите са поискали, когато се вземат решения за техния живот, да бъдат участници, а не потърпевши.

"Поискаха техните водачи да им върнат достойнството – национално и човешко, и да не го продават за пари и власт“, категорична е Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

"Вие направихте тази победа възможна, вие и хилядите социалисти, които представлявате тук. Нека покажем уважение и към онези над 2 милиона българи, които ни повярваха и последваха, и да убеждаваме останалите, че ние сме промяната и че заедно можем да я доведем до край. Днес тя е задължителна!“, призова присъстващите председателят на партията.

Според нея сега живеем в две Българии, официална и паралелна, виртуална и реална.

"Илюзиите: в България корупция по високите етажи на властта няма и полагаме усилия за съдебна реформа, която ще намали битовата престъпност. Другата България - България е на първо място по корумпираност в ЕС и само за 2016 е слязла със седем места надолу“, коментира Нинова.

Тя разкритикува политиките в здравеопазването, социалната политика и образование.

По отношение на външната политика, Нинова посочи: "Правителството подкрепи споразумението с Канада и народът се възпротиви на това, защото то засяга българската икономика, убива българското земеделско производство, защото отнема суверенитета на държава.

"Две Българии, два свята, а между тях пропаст и в такава ситуация народът ни отново е изправен пред избор да определи водачите си. Народът ще реши мъдро, но днес и ние също трябва да решаваме мъдро. Ще бъдем ли ние тези водачи, ще отговорим ли на очакванията, на желанието за промяна. Ще променим ли себе си, за да покажем, че можем да променим България или ще бъдем част от политическа класа, която си заравя главата в пясъка, очаквайки бурята да премине. Този път тя няма да премине“, коментира лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена с такава антиприческа премиер не може да стане!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Спокойно можеш "да биеш шута" на ЕС като заминеш за Того, Гана или Венецуела!!
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсим водачите си за да ги вкараме в затвора. Общо взето Радев обра негативния вот срещу БСП и ГРОБ, а то се оказа че той бил и от БСП докога така с лъжите напред.
14
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова е НАЙ-ДОБРОТО в момента на бг политическият пазар!!
13
2
 
9
 
! Отговори
ПенсионерМафия преди 7 години
Всички Партии -ГЕРБ,БСП и т.н. са слуги на Българският елит- 3млн пенсионери, 1,5млн роми и 1,5 затворници,психичноболни,безработни,майки с деца,студенти! Ние елита гълтаме всички пари за здравеопазване,помощи,привилегии!Ние гласуваме за партиите,те ни дигат привилегиите и помощите!Ние не работим и не произвеждаме,но ние ядем повече и взимаме всички държавни и европейски пари.Ние си направихме д-ва и изгонихме младите и работещите навън,за да не ни крадат от социала и готовите пари,които взимаме
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основният олигарх които лансира и подържа Нинова е Г.Гергов и от там си правете сметка какво може да промени тази партия на олигархията и милионери!Г. Гергов собственик на ЦУМ ,панаира и дупка в центъра на Варна.Всичко това му е подарено от партията и той доведе до разруха.В момента всичко е заложено в държавната банка за възстановяване и развитие, която няма право да раздава подобни заеми и знаете схемата как за сметка на данъкоплатците ще платим сметките на Гергов.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споразумението с Канада отнема суверенитета, ама споразумението с ЕС не ни отнема суверенитета. Те само ни налагат санкции от добри чувства тъй като гледам никой не предлага референдум как да бием шута на ЕС.
10
4
 
23
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Тия верно си повярваха, че резултата на Радев е резултат на БСП. Резлутата им на изборите ще е трагичен, макар че те си имат твърд *** елекорат от хвърлячи на пачки от балконите. Колкото и да се плаща на социолозите да ги изкарат силни няма да стигне, електората им поизмря, но пък могат да си напазаруват доста *** гласове.
9
9
 
13
 
! Отговори
дебилен патриот преди 7 години
До IvoЗадължително ли е да си неграмотен, за да си фен на БСП или само неграмотните са фенове на БСП?
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или сигурно ще върнете всички пари, които откраднахте досега, с които са ви построени къщите, с които си накупихте имотите, с които си направихте фирмичките с които да лапате още и още, пари, от които лишихте българските граждани, лишихте българската икономика, образование, здравеопазване, сигурност, убихте потенциалите за какъвто и да е растеж, тотално изоставихте пътната инфраструктура, в момента има места, където едвам има път, а за него се иска и винетка, няма такава гавра с хората.
7
3
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
Наде, сега и тука нaтpoли! А после обвиняваш другите
6
7
 
5
 
! Отговори
дебилен патриот преди 7 години
Приказки за ***, каквито са и избирателите на БСП
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя промяна, изведнъж всички ще спрете да крадете, да си гледате личните интереси и да заработите само и единствено за доброто и развитието на България? Сигурен съм! Сигурно ще върнете и хората от чужбина, ще мултиплицирате новите поколения, които са наполовина на тези, които сега се пенсионират, ще върнете от ваши пари заемите на вожд Бойко, на който глупаците се кефят като ц*игани на ромски бос, ще върнете хората от София по родните им места, защото те там ще има къде да работят, или друго?
4
9
 
19
 
! Отговори
Спартан преди 7 години
Тея верно си вярват за пореден път...
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали само трябва да си подменят целия състав , и са готови.Вижда се, че като подменят един човек малко са по напред, ако се сменят всички вече може и системата и да заработи наистина, но проблема е, че някой хора не искат да си дават местата,защото са отишли за влас и далавера, няма далавера да си дадат местата на някой, който не го интересува далаверата.
2
9
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Каква промяна??? Колкото Радев е безпартиен....толкова и БКП е БСП!
1
10
 
14
 
! Отговори
ПенсионерМафия преди 7 години
Нашата слуга Корни ще вдигне пенсиите и привилегиите на 3млн пенсионери,ще вдигне социала на 1,5млн роми,ще вдигне издръжката на 1,5млн - затворниците,психично болните,инвалидите,майките с деца и студентите,безработните ще взимат повече пари. А за младите ще намали със закон билетите за чужбина,за да могат да работят там,да плащат данъци там,да се оженят там и да правят деца там.Така младите няма да пречат на Българският елит-пенсионери,роми,затворници,психичноболни,безработни,майки,студенти идрПрочети още на: dnes.bg/politika/2017/02/04/delegati-opitaha-da-blamirat-ninova-za-ve