Нинова надъхва своите: БСП започна промяната с избора на Радев!

Имало две Българии, а между тях пропаст и народът търси водачите си
238

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"БСП сложи началото на промяната в България с избора на  Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на Конгреса на БСП и благодари на хората за мъдростта и труда им по време на президентската кампания.

Още по темата
Нинова подчерта, че има една дума, която бележи в най-голяма степен живота ни днес – несправедливост.

"Има и друга дума, която най-често чуваме днес – промяна. Тя започна по волята на народите в света, Европа и България. Те поискаха справедливост и се обявиха против малцината, които притежават 97% от богатството в света. Те разпределят политическа власт и икономическа мощ и гледат безучастно и бездушно на мнозината, които живеят в нищета“, посочи тя.

Според нея народите са поискали, когато се вземат решения за техния живот, да бъдат участници, а не потърпевши.

"Поискаха техните водачи да им върнат достойнството – национално и човешко, и да не го продават за пари и власт“, категорична е Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

"Вие направихте тази победа възможна, вие и хилядите социалисти, които представлявате тук. Нека покажем уважение и към онези над 2 милиона българи, които ни повярваха и последваха, и да убеждаваме останалите, че ние сме промяната и че заедно можем да я доведем до край. Днес тя е задължителна!“, призова присъстващите председателят на партията.

Според нея сега живеем в две Българии, официална и паралелна, виртуална и реална.

"Илюзиите: в България корупция по високите етажи на властта няма и полагаме усилия за съдебна реформа, която ще намали битовата престъпност. Другата България - България е на първо място по корумпираност в ЕС и само за 2016 е слязла със седем места надолу“, коментира Нинова.

Тя разкритикува политиките в здравеопазването, социалната политика и образование.

По отношение на външната политика, Нинова посочи: "Правителството подкрепи споразумението с Канада и народът се възпротиви на това, защото то засяга българската икономика, убива българското земеделско производство, защото отнема суверенитета на държава.

"Две Българии, два свята, а между тях пропаст и в такава ситуация народът ни отново е изправен пред избор да определи водачите си. Народът ще реши мъдро, но днес и ние също трябва да решаваме мъдро. Ще бъдем ли ние тези водачи, ще отговорим ли на очакванията, на желанието за промяна. Ще променим ли себе си, за да покажем, че можем да променим България или ще бъдем част от политическа класа, която си заравя главата в пясъка, очаквайки бурята да премине. Този път тя няма да премине“, коментира лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно герберите как се правят на светата вода ненапита. Все едно, че някой друг карде и съсипва България вече 2 мандата. Единственото, което свършиха е, че завещаха на внуците ни заеми от 48 млрд.КОЙ ЩЕ ВРЪЩА ТЕЗИ ПАРИ ???КОЙ ???Май не тези, които ги откраднаха, а всикчи ние - избирателите данъкоплатци.
36
12
 
10
 
! Отговори
Край!!!!!!! преди 7 години
Стига Тикви, стига кражби и хвалби с магистрали! Дойде време разделно, Герб вън!Драстично увеличение на заплати и пенсии и съд за виновниците!
35
4
 
8
 
! Отговори
НиноваЕСупер преди 7 години
Обществото има нужда от повече пенсионери,роми,хомосексуалисти,безработни,бежанци и хора,които не произвеждат блага,но за сметка на това консумират 99% от благата в д-вата.Такова толерантно,кротко,смирено общество води до баланс,сигурност.Политиката от 1989 до 2017 е последователна,правилна! Да се увеличат консумиращите малцинства -3 млн пенсионери,1,5млн роми,1,5млн безработни,затворници,инвалиди,психичноболни,майки с деца,бежанци,хомосексуалисти,наркомани и да се изгонят работещи млади от Б-я!
34
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реват ли герберите така, тръшкат ли се, злобеят ли, значи България ще тръгне в правилна посока!
33
8
 
12
 
! Отговори
Тикуний Ленторез I преди 7 години
Абе другари от Герб, не ви стигнаха 7 год. да ви тъпче и да ви се подиграва една неграмотна мутра произведена я 90-те год ?
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хайл!", крещи Корна от трибуната.Помислила се е за велика още тогава, когато са я приели да следва "Право" в Софийския университет.Нали знаете как се влизаше в тази специалност по времето на социализма?
31
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е българите да зажевеем по-добре. Заслужваме го.Стига герберастки некадърници и празнодърдорковци да ни лъжат, крадат и заробват с нови заеми.Два мандата стигат.Да сложим началото на Промяната.Зависи от всички нас.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
28 SE ISKASA TOCHNO
29
3
 
13
 
! Отговори
"Хайл!",кр преди 7 години
Имаше през соца разни параграфи, благодарение на които в университетите влизаха странни хора, а онези, които кандидатстваха "на общо основание", влизаха да следват като през иглени уши. Това ги озлобяваше - и тях, и онези отлични или много добри ученици, за които не оставаха места, заемаха ги странните субекти, ползващи предимства по параграф.Та, думата ми е за тези - странните, които без параграфите за предимство щяха да копаят полето в ТКЗС. Помислиха се за всесилни и велики. Като Корна.
28
3
 
6
 
! Отговори
БългарияЕЕдна преди 7 години
Има само една България! Тази на пенсионерите,ромите,безработните,майките с деца,затворниците,психичноболните,инвалидите,***,които не произвеждат нищо.Нашата България има нужда да приема още хора,които не работят,а консумират!Спешно трябва да приемаме бежанци-така ще увеличим населението и гласоподавателите,а и ще получаваме повече еврофондове,за да могат да се дигнат пенсии,социал,майчински и да се подобрят условията на затворници,инвалиди и психично болни- те са ключа към силна България!
27
4
 
17
 
! Отговори
Бивш социалист преди 7 години
Хайде Нинова не се прави на голямата работа. Започнахте "промяната" не заради хората, а защо ножа опря до кокала ви и щяхте да последвате седесето. Ти си от толкова години в партията и не се обади , все едно чак сега проумя какво трябва да се прави. Ти си част от червеното статукво и чистката трябва да започне с теб.
26
2
 
9
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Коментар.28 казва всичко!Браво!
25
4
 
11
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
Тая е вдъхновена все едно е имала роля за избирането на Радев за президент. Жалка картинка.
24
4
 
27
 
! Отговори
Нинова срам няма преди 7 години
Първо приватизира едно от най-богатите външнотърговски дружества, като представителка на СДС. И става милионерка.После е зам-министър при Станишев (ПРИ ТЪМНОЧЕРВЕНИТЕ), който се вижда принуден да я освободи заради корупция.Сега е начело на БСП.Докъде може да стигне дебелоочието?Докъде би стигнало безумието на онези, които биха гласували за партия с такъв водач? Запитват ли се какво ще направи с държавата тази, ако успее да стане министър-председател?
23
2
 
16
 
! Отговори
равносметка преди 7 години
Първата България е на олигархията на БКП във всички партии без изключение обслужвани от политолози ,медии и шоу програми . Останалите гласувайте.,вече е и задължително .
22
2
 
18
 
! Отговори
Крачунов преди 7 години
Начина за справяне с бедността е само един - затворите да се напълнят с крадливи политици, обаче аз не виждам Радев и Нинова да обещават това. Който иска да им вярва на останалите приказки, аз няма да им се вържа.
21
3
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Днес се навършиха двадесет години от поредното червено управление,добре че е световния империализъм да помага през последните годиниче не ми се мисли какво ще е.
20
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тая в гимназията и викаха "Дукса". Още там се изживяваше като лидер. Много противно надъхана, по коминтернски. Хората не я харесват и толкоз. Както не харесват и Цацева и затова един шапкар стана президент.
19
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошите времена за България винаги са настъпвали когато червените кхмери са почвали "да мислят за народа и държавата".
18
10
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Спокойно можеш да заминаваш за ЕС и там се кланяй на който искаш.