Делегати опитаха да бламират Нинова за "вечните депутати"

Номерът не мина, така сами щели да се "спънат" и без намеса на Борисов
Обновена: 4 фев 2017 12:00 | 4 фев 2017 11:58, Камелия Цветанова
113
Делегати опитаха да бламират Нинова за "вечните депутати"
Снимка: Булфото, архив

Предложение на делегати да отпадне точката с промените в устава на БСП от дневния ред на червения конгрес не мина.

С предложенията соцлидерката Корнелия Нинова прави революционни промени в партийния документ, като въвежда пряк избор на председател от всички членове и мандатност за "вечните" червени депутати.
Само 66 от делегатите на конгреса подкрепиха искането за отпадане на точката от дневния ред.

Мнозинството от 511 делегати се обяви "против", а 24 бяха "въздържали се", съобщи "24 часа".

До гласуването се стигна, след като Тодор Канев от столичния район "Изгрев" поиска точката да отпадне от дневния ред на конгреса и да се остави за следващо заседание на конгреса.

"В предизборен период разглеждаме устав, който вкарва вътрешно напрежение в партията. Искаме да спечелим изборите, но няма да можем да го направим, ако не отидем единни и консолидирани", аргументира се социалистът.

Обществото очаква от нас не да се занимаваме с вътрешните си проблеми, а да чуе как ще се справим с бедността и социалното неравенство, с проблемите му, допълни Канев.

В отговор на изказването му стана Ненко Темелков от Перник.

И обясни, че е против отпадането точката за устава, не защото "съм се сгънал и са ме сгънали".

"Никой не ме е сгънал и никога не бих се сгънал. Защото съм трето поколение социалист, а синовете ми - четвърто. И защото съм перничанин", категоричен бе Темелков, който по принцип се води от приближените на старото ръководство на партията начело с Михаил Миков.
"Можем да отложим устава и по-лесно от това да се самобламираме няма. Но ще бламираме не толкова лидера и ИБ, а Националния съвет, на който сме членове, защото документът е внесен от него", обясни Темелков.

"Убеден съм, че проектът не е съвършен, но той дава гаранция за промяна, каквато се очаква от нас. И ако отложим тази точка - да ще разглеждаме политика, доходи и здравеопазване - това, което се очаква от нас, но трябва да си сложим и ред в къщичката. И ако отложим точката ще се бламираме и спънем сами два месеца преди изборите. Не е нужно Бойко Борисов да ни спъва, сами ще го направим", предупреди Темелков.


113
Още по темата: БСПконгресустав
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
БЬЛГАРИН преди 3 години
До Големия
РАЗБИРА СЕ---ОТИВАШ НА ИЗБОРИ НЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕ
71
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Корнелия да вземе да изчисти вечните депутати от листите инач ще се вкисне парламента и ще вони на развалена джибра. От листите очаквайте активност.


Нито един глас за стар депутат освен лидера. И само една служебна кола на една парламентарна партия. Стига луксове и привелегии. Машините да се платят от парите за субсидии. Когато във комшиите е размирно то ще дойде и тук. Вижте Румъния, Македония, Турция, Косово и си направете сметка. Всичко си има търпение.
70
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТ ДО КОМУНИСТА МИЛА МОЯ МАЙНО ЛЕ...
БЪЛГАРИЯ НА ДЪНОТО !
69
3
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До 93: Спомена е жив. Превратаджиите от Военния съюз, организирали Деветоюнския преврат, са доказани престъпници, има три хиляди убити при този преврат. Политическите убийства не са били организирани само на една партия. Но историята е такава, каквато е. Не можем с днешния аршин да мерим това, което е ставало през миналия век.
68
2
 
16
 
! Отговори
Андрешко преди 3 години
Много правилно и без туй досегашните депутати не показаха нищо. Няма смисъл да се дърпат,защото в листите народът сам ще ги пренареди. Няма вечни депутати.
67
7
 
14
 
! Отговори
dp преди 3 години
LOL, с тая вреслива Нинова имат шанс да спечелят нещо на избори колкото Цачева имаше на президентските.

Кой какви сделки прави за които и не чуваме за това какво да ни *предложат* на "избори" едва ли ще узнаем някога.

Това, което знам е, че докато не видя да ми предложат *избор* пак няма да им легитимирам "изборите" с гласа си, както правя вече 20-ина години. А кога публиката ще узрее, че това е *единственото*, с което може да навреди на кукловодите не знам, едва ли скоро.
66
11
 
19
 
! Отговори
Големия кръст преди 3 години
Спомена е жив ли е?
БКП или БСП са доказани терористи, убийства от военното им крило"черните ангели"убили генерал Луков,подпалили фабрики, взривили църкви,терор над родопчани... днес бивши ДС офицери са заграбили всичко възможно, дори са експерти в съда...
65
12
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До 84: Това, което сме в момента, го дължим на г'лупаци като тебе. След 9-ти септември 1944 не сме имали избор, защото сме били харизани от Чърчил за руска сфера на влияние. След 10-ти ноември обаче имахме избор, и такива като теб дадоха властта на най-корумпирани политици, само защото се биеха в гърдите, че са антикомунисти. Затова сега ядем домати от Гърция и селата и малките градове ни обезлюдяха - там, където имаше промишленост, сега има само бурени. "Комунистите" ли са ти виновни за това.
64
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука чета небивалици за средната възраст на гласувалите. Аланкоолу, виж кадри от конгреса, все едно си в клуба на пенсионера
63
7
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
М-а-м-а им комунистическа, искат вечно да са депутати! Видяхте ли ги?! Гласувайте пак за тях, за тези същите муцуни, които вече 25 години са в парламента!
62
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нас
АБЕ И НИЕ СМЕ КАТО ТЯХ ,ЗАЩОТО НИ ЛЪЖАТ В ОЧИТЕ И НИЕ ПАК СИ ГИ ИЗБИРАМЕ ......
61
3
 
23
 
! Отговори
Нас преди 3 години
Борисов в едно е прав ! ,,Лош материал ,, да но ,ВЪВ ВЛАСТА !!!
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милионери и семинари ще има ли в листите?
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справедливост за кого?Тя еднаква ли е ,за крокодила и антилопата ГНУ ,която прекосява река Замбези?За едното е несправедливо ,че е изтървало плячката,а другото, че се е спасило е справедливо!
58
5
 
7
 
! Отговори
ISTINATA преди 3 години
DO 81.
Ти си противоречиш - в ЕС има вече Носталгия - всички *демократи* в Затвора за корупция .Това събрано с ислямското нашествие е равно на Старата Добра Европа - Социализъм - Франсоа Митеран , Маргарет Тачър , Бай Тошо , Брежнев .
57
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ognyanz
Не може да се говори много . Аз съм на 70 г. и няма да ме учиш кой какъв е защото знам ,че и Бойко е ваш кадър. На вас комунистите е достатъчно да ви се види огромната ненаситна ,акулска устна кухина дето няма напълване и сме на ясно кой какъв е. Вашата партия е ОТРОВНА ! отровихте всички партии така ,че българинът не може да различи кой какъв е. Вие ли сте лявата партия -най-крадливите ,най ненаситните най-долните в лъжите си . Не ми отваряй устата ,защото много гняв съм събрал през
56
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
а слабост ! немощ ! затова сме на последно място по благосъстояние и сме досущ като руснаците : тъпи ,неграмотни ,вярващи на шепа милиардери като Путин и останалата част ,която е 80 % едва диша от сиромашия !
55
12
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До 78: За това, кой е крал и лъгал българския народ по време на прехода, може да се говори много. Но хора като теб си имат елементарно обяснение за всичко.
Гласувай за бат'си Бойко, въпреки че е бивш член на БКП. Важното е, че навреме се е ориентирал към "евроатлантическите ценности" (на думи) и към финансирането от фондация К'онрад А'денауер (на дело). А Цецо има грижата да прибира парите от митниците и от обществените поръчки.
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ISTINATA
от всичките глупости които изговори Борисов имаше само една истина:материалът ни е лош.Всички бивши соц.страни забравиха за комунистите,румънците макар че те не бяха така сляпо подчинени на СССР затриха комуниста Чаушеско,напълниха затворите с крадците и сега не дават да се продума за връщане към соц.порядките на кражби а ние българите си останахме в плен на Москва с пълни канчета с бръмбъри още се пеним да защитаваме не България а Русия.Не е за гордост че направихме"мирен "преход а
53
15
 
14
 
! Отговори
ISTINATA преди 3 години
Средната възраст на гласувалите за БСП вече е 34 години . Средната възраст за гласувалите за ГЕРБ е 65 години . Това са данни от последните Избори за Президент .
Жестоко и Боли Нали .Вече връстниците на Демокрацията са тези който гласуват за *демокрация * , всички останали си жалим Бай Тошо и Соца .