Русинова обеща: ГЕРБ ще бъде по-човешки ориентирана

Партията ще се бори за самостоятелно управление, заяви тя в "Денят ON AIR"
87
Русинова обеща: ГЕРБ ще бъде по-човешки ориентирана
Снимка: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ ще се бори за самостоятелно управление, рано е да се говори за каквато и да е коалиция. Това заяви бившият социален министър Зорница Русинова в предаването "Денят ON AIR".

По думите й от политическата партия не са притеснени от социологическите изследвания.

В политическата платформа на ГЕРБ за следващото заявено управление за 4 годишен мандат сме заложили на първо място на растеж, развитие и икономически просперитет, посочи Русинова. По думите й в центъра на политическата платформа на ГЕРБ е семейството, човекът и оттам нататък ще извеждат основните приоритети за благосъстоянието на хората в България, повече сигурност, стабилност, повече справедливост в държавата.

Политиците трябва да бъде откровени с данъкоплатците, защото се разпореждат с парите им, подчерта Русинова.

"Това, което ние предлагаме като социална политика, е базирано изцяло на опита, който имаме до момента и преформатиране на част от социалните политики. Принципът на социалната политика досега беше базиран по-скоро на равно раздаване, а оттук нататък категорично предстои едно цялостно променяне на социалния модел. Средствата, които се отделят за социална политика, трябва да отиват в конкретното семейство, конкретният човек с увреждане, за да посрещнем нуждите му. Досега всички помощи бяха изравнени. Категорично ще има разлика", съобщи тя.

Според нея, ако искаме в България да има високи доходи, единственият начин това да се постигне е чрез добро образование. По думите на Русинова трябва да се инвестира в добри учители и в материална база, а социалните помощи за деца, които не посещават учебни занятия, да бъдат спирани.

Бившият социален министър коментира и какво предвижда програмата на ГЕРБ по отношение на Минималната работна заплата (МРЗ): "Тя не е пречка. Тя служи за доход на хората, които са без квалификация и образование. Когато говорим за МРЗ нека боравим с цифри, а не с лъжливи или популистични изказвания. За миналата година тези, които получават минималната работна заплата са 63 хил. души на близо 3 млн. работещи в България. Това са данни на НАП."

Друго нещо, на което ГЕРБ ще заложат, е промяна в администрацията. По думите й общините ще бъдат в полза на бизнеса. Тя добави, че това няма да стане за сметка на работните места в администрацията.

Вижте какво каза още Русинова във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
25
 
! Отговори
slovenia преди 7 години
По-човешки,а кога човешки?
41
0
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
То от тяхното ориентиране до сега не останаха човеци младите са на терминал-2 ,старите са пътници за каква човещина иде реч и за кого???
40
0
 
27
 
! Отговори
НАС преди 7 години
ТЕ ОБЕЩАВАТ ТО ТОВА ГО ЗНАЕМ,НО КАКВО ИЗПЪЛНЯВАТ?!
39
0
 
34
 
! Отговори
До ss преди 7 години
Никаква забрава, трябва да влязат в затвора! Като за начало ще е добре Боко да бъде вкаран, за първи път политик от висшия ешалон!
38
0
 
31
 
! Отговори
tikvoina преди 7 години
Това го приемам като признание, че досега са били нечовешки ориентирани, и нямам основание да им вярвам и на една дума
37
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47Сетих се за вица:Автобус с герберски активисти катастрофира. След известно време пристигат служители на КАТ. На местопроизшествието заварват само местни жители и питат: "Къде са пострадалите активисти от герб?"Местните отговарят: "А, погребахме ги."КАТаджията: "Всички ли, нямаше ли ранени?"Местните: "А, бе, едни казваха, че са само ранени, ама КАК ДА ИМ ВЕРВАШ НА ТИЯ?"
36
0
 
35
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Значи признавате че упражнихте геноцид над българите, свърши се два мандата човещина стига
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази изобщо вярва ли си? Ние не й вЕрваме. Това светло бъдеще, дето го приказва, трябваше ВЕЧЕ да се е случило, след толкова години "Само герб!" КАК ДА ИМ ВЕРВАШ НА ТИЯ?
34
4
 
20
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
АЗ сакам герб да накара всички "бизнесмени" да започнат да плащат нормално ! не само да викат нямам и след това кола за 500 бона а хората оставят без заплата за месеци !
33
0
 
32
 
! Отговори
ss преди 7 години
10 години не се сетихте !!! айде марш при царя в забрава и дано в затворя някой друг !
32
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам ГЕРБ да накара всички мързеливи ши**ни граждани работещи в държавната администрация да ЗАПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ.Не само всеки да казва тая държава за нищо не става. Ами попнете да си вършите работата, за която плащаме данъци и ЩЕ стане. Мързеливци.
31
0
 
36
 
! Отговори
Дадо преди 7 години
Тази госпожа е много неграмотна, тя все още не е научила, че минималната работна заплата не е препитание на тези без образование и без квалификация, а на тези, на които бяха унищожени работните места в ликвидираните и от нейните съпартийци малки и средни предприятия и селски стопанства. Защо да вярваме на такива като нея, те до онзи ден колеха и бесеха в тази държава, защо не направиха това, което сега обещават.
30
0
 
30
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Тази Русинова иска да ни каже: Не ни гледайте какво правим,а какво ви говоря..също като поповете.
29
1
 
15
 
! Отговори
Kazan преди 7 години
I tazi e na besiloto predi 3 mart.
28
0
 
21
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Правилно,че ще се преориентират към хората,а не към магистралите и санирането. Ще вземат бухалки те,както едно време и ще се преориентират към нас,а не към асфалта.
27
0
 
29
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Самостоятелно управление? Това е една твърде смела мечта, която обаче не се ползва с Небесната Благословия. Вие трябва да сте благодарни, че ще бъдете въобще в парламента. И този път. За следващият, не е сигурно. "По-човешки ориентирана", не топли. Защото вашите разбирания за човешкото са извратени. Чакаме Лиляна да излезе публично, и да се извини, да върне парите и да се прекроят законите в ущърб на нас, вполза на нас; чакаме Бойко да излезе публично и да се извини, кметовете и кметски наместници, също и т.н.. Извинението да е придружено с щедри финансови дарове и дарения(може и в злато;))) )
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до сега беше мафиотски ориентирана и сега ще се преприентира---Преоблекъл се Илия -погледнал се , па у тия
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня филията с мас беше обещал че ерепетата щял да им го *** ама май на него му го навиха у га зата. Така че на тия селянжъри неможе да се има вера. Като ви кажат дъбор ден вижте дали слънцето не е залязло. Не че ония дето ги излюпиха са по различни! Затова от първите избори когато гласувах за безпартиините и те се оказаха партиици не съм ходил да гласувам за селянжъри. Поне не ме е яд че с моят глас съм вкарал в парламата някой като тази селянжърка хваната от кръстопътя!
24
1
 
28
 
! Отговори
false преди 7 години
тази партия се опита публично да изгради авторитарна система в страната, без никакви задръжки, всичко се въртеше до един човек и една партия, в ущърб на хората и едва ли може да се промени за един месец
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А досега КАК беше ориентирана?????????????? Вече 10 години!!! Какво, вече настана време да се "ориентира" към народа? А не САМО към собствените си джобчета и портмоненца! И офшорки! Брей, брей, брей.....чак да не повярваш, че някой ще се "ориентира" на нас!